Norge er elbilernes hovedstad

Unknown Component
civid: 646ca0ef72e3026fe5bb93dc
name: plugins_common_social_share (widget)

Der kører masser af elbiler rundt i Norge. De er over alt! I 2022 blev der solgt flere elektriske biler end nogen anden type bil. Hvordan kan det være?

Norske elbiltal for 2022

Antal elektriske biler: 598.712
I procent: 22,88 %

Antal plug-in hybridbiler: 196.556
I procent: 6,85 %

Antal ladestandere: 25.102
Antal hurtigladere: 6.157

Kilde: elbil.no

Find den nærmeste ladestation på ladestasjoner.no og få mere information om elektrisk kørsel på elbil.no.

Annonce

Book din elektriske lejebil i god tid. Tjek priser og bestil lejebil hos Auto Europe.

”I 2022 var 79,3 procent af alle nye biler solgt i Norge elektriske,” siger Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening.

Hvordan er det lykkedes Norge at nå så stort et tal? Det politiske mål er, at alle nye norske biler skal være såkaldte nuludslips-biler (el eller brint) inden 2025. En lang række fordele blev derfor lovmæssigt vedtaget for at få folk til at vælge det mere miljøvenlige alternativ: Fritag for moms og engangsafgift, billigere betalingsveje, parkering og færgebilletter samt lov til at bruge busbanerne.

”Men den allervigtigste grund er nok de store afgifter på benzin- og dieselbiler,” forklarer Bu.

Det er derfor ikke overraskende, at Norge er det land i verden med flest elbiler i forhold til befolkningstallet.

Og elektriske biler er cool! De er stort set lydløse og lugtløse. De kan køre i mange hundrede kilometer, før de skal lades. Med næsten 17.000 ladestandere over hele Norge, hvoraf de 3.300 er hurtigladere, er der absolut ingen grund til at have rækkeviddeangst!

Den letteste måde at finde en oplader er ved hjælp af kortet på ladestasjoner.no. For at få adgang til laderne skal du registrere dig hos de største leverandører i forvejen. Der er omkring 10 forskellige af slagsen i Norge.

”Selv i det nordligste Norge - et område med store afstande, lave temperaturer og flere rensdyr end mennesker - er det helt uproblematisk at køre i elbil,” siger Christina Bu.

Du kan leje en elbil hos de fleste biludlejningsfirmaer. I Geiranger og Flåm udlejer firmaet eMobility ’scooterbiler’, en lille firehjulet minibil med to sæder og åbne sider. Perfekt til sightseeing!

Men hvorfor lade dig begrænse til landevejen? Snup et krydstogt på en fjord eller en sø eller tag på hvalsafari om bord en elektrisk båd. Du kan også tage en elektrisk kabelbane op på toppen af fjeldet mange steder, og hoppe på elektriske sporvogne inde i nogle byer. Det er også muligt at leje elcykler. Besøg et rejsemål, der er med i ordningen Sustainable destination, og tjek 10 måder at udforske Norge med bedre samvittighed

Fremtiden er elektrisk!

Rejs med omtanke

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejds partnere.

Find miljøcertificerede udbydere

Sæt kryds i boksen ud for ’Miljøcertificerede udbydere’ i filtret herunder.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider