VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

12 tips til en budgetvenlig ferie

Få pengene til at række længere
Norge betegnes ofte som et af de dyreste lande i verden, men faktisk er der masser at se og gøre uden at det behøver at koste det hvide ud af øjnene.
Fire personer sidder udenfor en fjeldhytte i Beitostølen, Norge
Vandring i Beitostølen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
 1. 1. Bestil i god tid

  Dermed får du de bedste chancer for at skaffe billige fly-, tog- eller busbilletter - og måske bliver overnatningen også mere overkommelig at betale. Ofte er der dog kun få lavprisbilletter til rådighed, så det er bedre at starte planlægningen i dag end i morgen.

 2. 2. Rejs udenfor højsæsonen

  Oftere er der penge at spare på overnatning og transport ved at rejse udenfor sommersæsonen, samt færre turister at dele de mest populære attraktioner med. Prøv for eksempel at rejse som de lokale, med offentlig transport.

 3. 3. Billige overnatningsmuligheder

  Norge har omkring 1.000 campingpladser med god plads til campingvognen, teltet eller autocamperen. Det anbefales at bestille plads i forvejen, hvis du rejser i højsæsonen om sommeren. Mange campingpladser udlejer også hytter, fra de helt simple til de mere luksuriøse. På vandrehjem, pensionater og gæstehuse kan du som regel få en seng at sove i til meget rimelige priser. Eller hvad med at sove på en bondegård? Der kan også lejes feriehuse og sommerhuse overalt i landet hos forskellige udbydere.

 4. 4. Rejs flere sammen

  Planlæg rejsen til Norge sammen med hele familien eller en større vennegruppe. Så kan du leje en stor hytte, en lejlighed eller et helt hus, som kan bruges som base under jeres ophold. På den måde kan omkostningerne deles mellem flere pengepunge.

 5. 5. Lav maden selv

  At have mulighed for selv at lave mad, i hvert fald på noget af turen, kan hurtigt give dig en del luft i budgettet. Tag hjemmesmurt madpakke med på udflugterne, lavet af lokale råvarer - ligesom nordmændene selv gør det. Hold ind ved et gårdsalg, eller køb ind i et normalt supermarked. På landet er det ikke unormalt, at mange af bondegårdene har en lille bod med friske råvarer ved vejen. Køb oste fra lokalområdet - mange af dem er blandt de bedste i verden - smør, kød, pølse og friskbagt brød. I Oslo kan du prøve trendy street food til rimelige priser på Vippa eller Oslo Street Food i Torggata.

 6. 6. Lidt godt at drikke

  En solid vandflaske kan være en god investering, og du kan naturligvis fylde den med rent og klart vand direkte fra vandhanen. Snyd ikke dig selv for et glas frisk Eplemost til morgenmad. Og ja, nordmændene sætter også pris på en kold øl i solen, men ikke nødvendigvis på den dyreste bar i byen. Mange steder i Norge kan du købe øl fra lokale bryggere og mikrobryggerier på markeder eller i de lokale købmandsbutikker. Du kan også svinge forbi Vinmonopolet og købe frisk cider fra norske frugtplantager.

 7. 7. Overkommelige restauranter

  De større norske byer har spisesteder i alle prisklasser. Her kan du ofte få en dagens ret, tilberedt med sæsonens friske råvarer, til en god pris. Prøv nogle af de lokale egnsretter, for eksempel bacalao (klipfisk), fiskesuppe, eller måske en elg-burger. Har du en sød tand bør du også prøve vafler, kanelboller og svele (en slags pandekage). De er fulde af både energi og smag.

 8. 8. Bliv lidt længere

  En måde at få mere for pengene er at blive det samme sted i længere tid. Turister i Norge bliver ofte overraskede over de lange afstande, og samtidig går de glip af en masse gode lokale oplevelser, der ikke var på listen til at begynde med.

 9. 9. Naturen koster ingenting

  Norge er én stor naturlegeplads, hvor du ofte helt gratis kan prøve for eksempel vandring, cykling, langrend, kajakpadling eller klatring. Det er dog ofte en god idé at være i selskab med en erfaren guide, som kan give oplevelsen en ekstra dimension. Du kan leje udstyr såsom cykler, ski, kajakker og klatreudstyr mange steder over hele Norge.

 10. 10. Tag på opdagelse i nationalparkerne

  De 44 norske nationalparker er de smukkeste og vigtigste naturområder i Norge. Der er fri adgang, så længe du opfører dig respektfuldt over for naturen. Ryd op efter dig selv og bliv på de afmærkede stier. Tag dit affald med tilbage, og benyt toiletterne. Hvis naturen kalder undervejs, så gå et stykke væk fra stien og dæk dine efterladenskaber til når du er færdig.

 11. 11. Ud under åben himmel

  Nogle af livets bedste ting er både gratis og sunde. 'Friluftsliv' er en vigtig del af den norske identitetsfølelse. Men husk, at vi alle er ambassadører for denne skat. Saml dit affald op, og udvis respekt for mennesker, dyr og natur. Ifølge Allemandsretten må du slå dit telt op eller sove under stjernerne på landet, i skoven og på fjeldet, så længe du holder dig mindst 150 meter fra nærmeste beboede hus eller hytte. Steder med mange rejsende kan være underlagt restriktioner, så sørg for at undersøge dine rettigheder på det lokale turistkontor, før du beslutter dig for at sove i det fri.

 12. 12. Tag på cykelferie

  En billig - og dejlig - måde at opleve Norge er på en cykelferie. Mellem april og oktober er det bedste tidspunkt, men i meget populære områder, for eksempel Lofoten, er det bedst at undgå højsæsonen fra midten af juni til midten af august. Udenfor sæsonen er der mindre trafik på vejene, og det er lettere at finde overnatning undervejs. Undersøg Norges cykelvenlige rejsemål lidt nærmere. Der kan lejes landevejscykler, mountainbikes og el-cykler mange steder i landet. Du kan også købe en tilrettelagt cykeltur, hvor din bagage bliver transporteret fra sted til sted.

 13. Priser i Norge

  Her er nogle af de priser, rejsende til Norge ofte undersøger før afgang. Der er tale om gennemsnitspriser i januar 2020, og de kan naturligvis have ændret sig.

  Gennemsnitlig pris for et hotelværelse, én nat: NOK 960, men priserne kan variere meget afhængig af sted, komfortniveau og faciliteter.

  Hytter drevet af Den Norske Turistforening (DNT) kan lejes for mellem NOK 100 og NOK 700 pr. nat pr. person.

  Hytter på campingpladser kan lejes for omkring NOK 250 pr. nat.

  En liter benzin: NOK 15-17
  En liter mælk: NOK 15-23
  Cappuccino på en kaffebar: NOK 35-50
  En pakke cigaretter: NOK 109-125
  Biografbillet: NOK 120-150
  Måltid på en billig restaurant: NOK 140-230
  3 retter på en finere restaurant: NOK 600-1.000
  En flaske øl i en butik: NOK 30-50
  En flaske øl på en bar: NOK 60-99

  Læs mere om valuta og priser.

Andre gratis rejsetips

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen