Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway

12 tips til en budgetvenlig ferie

Få mere for pengene

Hiking in Beitostølen .
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
Hiking in Beitostølen .
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com

1. Bestil i god tid

Dermed får du de bedste chancer for at skaffe billige fly-, tog- eller busbilletter - og måske bliver overnatningen også mere overkommelig at betale. Du kan også leje en elektrisk bil.

Hvis du vil rejse med offentlig transport, er det en god idé at benytte rejseplanlæggeren Entur. Denne app giver dig rejseforslag med bus, tog og både mellem de destinationer, du ønsker at besøge.

Der er mange smukke togture gennem nogle af de mest sceniske landskaber i Norge. Denne måde at rejse på er en smule mere bæredygtigt end at køre i bil.

2. Rejs uden for højsæsonen

Oftere er der penge at spare på overnatning og transport ved at rejse udenfor sommersæsonen, samt færre turister at dele de mest populære attraktioner med. Prøv for eksempel at rejse som de lokale, med offentlig transport.

At rejse om foråret eller efteråret kan også give enestående oplevelser. At se byerne og naturen vågne fra en lang vinter er både fascinerende og smukt. Om vinteren dækkes landet af sne og der hygges foran ildstederne inden døre.

3. Billige overnatningsmuligheder

Norge har omkring 1.000 campingpladser med god plads til campingvognen, teltet eller autocamperen. Det anbefales at bestille plads i forvejen, hvis du rejser i højsæsonen om sommeren. Mange campingpladser udlejer også hytter, fra de helt simple til de mere luksuriøse. På vandrehjem, pensionater, gæstehuse og i lejligheder kan du som regel få en seng at sove i til meget rimelige priser. Eller hvad med at sove på en bondegård? Der kan også lejes feriehuse og sommerhuse overalt i landet hos forskellige udbydere.

4. Rejs flere sammen

Planlæg rejsen til Norge sammen med hele familien eller en større vennegruppe. Så kan du leje en stor hytte, en lejlighed eller et helt hus, som kan bruges som base under jeres ophold. På den måde kan omkostningerne deles mellem flere pengepunge.

5. Lav maden selv

At have mulighed for selv at lave mad, i hvert fald på noget af turen, kan hurtigt give dig en del luft i budgettet. Tag hjemmesmurt madpakke med på udflugterne, lavet af lokale råvarer - ligesom nordmændene selv gør det. Hold ind ved et gårdsalg, eller køb ind i et normalt supermarked. På landet er det ikke unormalt, at mange af bondegårdene har en lille bod med friske råvarer ved vejen. Køb oste fra lokalområdet - mange af dem er blandt de bedste i verden - smør, kød, pølse og friskbagt brød. I Oslo kan du prøve trendy street food til rimelige priser på Vippa eller Oslo Street Food i Torggata.

Se nogle spændende opskrifter i den norske kogebog.

6. Lidt godt at drikke

En solid vandflaske kan være en god investering, og du kan naturligvis fylde den med rent og klart vand direkte fra vandhanen. Snyd ikke dig selv for et glas frisk Eplemost til morgenmad. Og ja, nordmændene sætter også pris på en kold øl i solen, men ikke nødvendigvis på den dyreste bar i byen. Mange steder i Norge kan du købe øl fra lokale bryggere og mikrobryggerier på markeder eller i de lokale købmandsbutikker. Du kan også svinge forbi Vinmonopolet og købe frisk cider fra norske frugtplantager.

7. Overkommelige restauranter

De større norske byer har spisesteder i alle prisklasser. Her kan du ofte få en dagens ret, tilberedt med sæsonens friske råvarer, til en god pris. Prøv nogle af de lokale egnsretter, for eksempel bacalao (klipfisk), fiskesuppe, eller måske en elg-burger. Har du en sød tand bør du også prøve vafler, kanelboller og svele (en slags pandekage). De er fulde af både energi og smag.

8. Bliv lidt længere

En måde at få mere for pengene er at blive det samme sted i længere tid. Turister i Norge bliver ofte overraskede over de lange afstande, og samtidig går de glip af en masse gode lokale oplevelser, der ikke var på listen til at begynde med.

9. Naturen koster ingenting

Norge er én stor naturlegeplads, hvor du ofte helt gratis kan prøve for eksempel vandring, cykling, langrend, kajakpadling eller klatring. Det er dog ofte en god idé at være i selskab med en erfaren guide, som kan give oplevelsen en ekstra dimension. Du kan leje udstyr såsom cykler, ski, kajakker og klatreudstyr mange steder over hele Norge.

10. Tag på opdagelse i nationalparkerne

De mange norske nationalparker er de smukkeste og vigtigste naturområder i Norge. Der er fri adgang, så længe du opfører dig respektfuldt over for naturen. Ryd op efter dig selv og bliv på de afmærkede stier. Tag dit affald med tilbage, og benyt toiletterne. Hvis naturen kalder undervejs, så gå et stykke væk fra stien og dæk dine efterladenskaber til, når du er færdig.

Vær opmærksom på naturens luner, medbring det rette udstyr til turen og hav respekt for vejrudsigten. Læs også naturvettreglerne før du tager af sted. 

11. Ud under åben himmel

Nogle af livets bedste ting er både gratis og sunde. Friluftsliv er en vigtig del af den norske identitetsfølelse. Men husk, at vi alle er ambassadører for denne skat. Saml dit affald op, og udvis respekt for mennesker, dyr og natur. Ifølge Allemandsretten må du slå dit telt op eller sove under stjernerne på landet, i skoven og på fjeldet, så længe du holder dig mindst 150 meter fra nærmeste beboede hus eller hytte. Steder med mange rejsende kan være underlagt restriktioner, så sørg for at undersøge dine rettigheder på det lokale turistkontor, før du beslutter dig for at sove i det fri.

12. Tag på cykelferie

En billig - og dejlig - måde at opleve Norge er på en cykelferie. Mellem april og oktober er det bedste tidspunkt, men i meget populære områder, for eksempel Lofoten, er det bedst at undgå højsæsonen fra midten af juni til midten af august. Udenfor sæsonen er der mindre trafik på vejene, og det er lettere at finde overnatning undervejs. Undersøg Norges cykelvenlige rejsemål lidt nærmere. Der kan lejes landevejscykler, mountainbikes og el-cykler mange steder i landet. Du kan også købe en tilrettelagt cykeltur, hvor din bagage bliver transporteret fra sted til sted.

Priser i Norge

Her er nogle priseksempler. Listen viser gennemsnitspriser i august 2022 og kan naturligvis være ændret siden.

Gennemsnitlig pris for et hotelværelse, én nat: NOK 1.270, men priserne kan variere meget afhængig af sted, komfortniveau og faciliteter.

Hytter drevet af Den Norske Turistforening (DNT) kan lejes for mellem NOK 100 og NOK 750 pr. nat pr. person.

Hytter på campingpladser kan lejes for omkring NOK 450 pr. nat.

En liter benzin: NOK 21-27
En liter mælk: NOK 18-23
Cappuccino på en kaffebar: NOK 35-50
En pakke cigaretter: NOK 120-159
Biografbillet: NOK 130-150
Måltid på en billig restaurant: NOK 150-250
3 retter på en finere restaurant: NOK 600-1.000
En flaske øl i en butik: NOK 30-50
En flaske øl på en bar: NOK 95-130

Læs mere om valuta og priser.

Andre gratis rejsetips

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen