Skip to main content

Valuta og priser

Få noget for pengene. I Norge bruger de norske kroner, og man kan betale med kort de fleste steder.

Overnatning


Ifølge hjemmesiden Momondo, som specialiserer sig i websøgninger på rejser, er den gennemsnitlige pris for en overnatning på et hotelværelse NOK 1.725. Prisen kan variere meget på baggrund af årstid, sted, komfortniveau og mængden af tilgængelige faciliteter på lokationen.

Vandrehytter drevet af Den Norske Turistforening (DNT) kan lejes for mellem NOK 400-1.600 pr. nat pr. person.

Prisen for at leje en hytte kan variere meget alt efter årstid, størrelse og kvaliteten af hytten. Prisen for at leje en gennemsnitlig hytte på et feriested kan begynde ved NOK 500.

Kontanter


Selvom debit- eller kreditkort accepteres langt de fleste steder er det dog en god idé at have lidt kontanter på sig – og du er nødt til at bruge norske kroner, for dansk valuta bliver meget sjældent accepteret. Mange steder kan du også betale via telefonen med for eksempel Google Pay eller Apple Pay.

Der findes pengeautomater overalt i byerne, og på de fleste steder på landet vil der være mindst et sted, hvor man kan hæve kontanter som for eksempel i en kiosk eller på en benzinstation.

Betalingskort


Posthuse og nogle supermarkeder accepterer ikke udenlandske kreditkort, men de tager som regel imod debitkort.

Visa og MasterCard er de mest almindeligt accepterede kreditkort. Langt færre accepterer Amex eller Diners. Spørg, hvis du er i tvivl – inden du handler.

Priser


Her er nogle priseksempler. Listen viser gennemsnitspriser i januar 2024 og kan naturligvis være ændret siden.

  • En liter benzin: NOK 21-25
  • 1 liter mælk: NOK 20-25
  • Cappuccino på en café: NOK 35-65
  • Hovedret på en lavprisrestaurant: NOK 150-350
  • 3 retter på en finere restaurant: NOK 650-1500
  • En øl i et supermarked: NOK 30-50
  • En øl på et værtshus: NOK 100-140

Drikkepenge


Det er ikke udbredt at give drikkepenge i Norge. En enkelt undtagelse er på barer og restauranter, hvor nordmændene kan finde på at give drikkepenge, hvis de er meget tilfredse med maden eller servicen.

Der er ingen faste regler om, hvor meget man giver i drikkepenge, men som tommelfingerregel bør det være mellem 5 og 15 procent af det totale beløb. Husk, at det er helt op til dig, om der skal gives drikkepenge – der er ingen sure miner, uanset om du gør det ene eller det andet.

Opdag mere

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider