Skip to main content

Gratis oplevelser i Oslo

Er budgettet lidt stramt? Måske er det billigere at besøge Norges hovedstad, Oslo, end du tror. Faktisk er der masser at lave i Oslo, som er gratis! Se, hvordan du kan spare penge på din næste rejse til Norge.

1. Kunst i det fri

Tag på skattejagt efter kunst i parker og på gaden!

Nogle af de største parker har skulpturer, du kan beundre, ganske gratis, for eksempel Vigelandsparken og Ekebergparken.

Den lidt mindre, men farverige og smukke, skulpturpark Slottsparken ligger bag Det Kongelige Slott. Det er et oplagt sted at tage ungerne med til.

Der er er også fascinerende gadekunst rundt omkring i byen, og der er også flere skulpturer forskellige steder. Få dig en mundfuld frisk luft, en rask gåtur, og udforsk samtidig byens interessante og indtagende kunstværker.

2. Eventyrlige spadsereture i byen

Den bedste måde at se byen er på egen hånd, og Oslo er en meget spadserevenlig by (for ikke at nævne at den er lettilgængelige for kørestolsbrugere). 

En godt tip er at gå langs kysten på den ni kilometer lange strandpromenade. Turen er propfyldt med ting at se og aktiviteter at kaste sig ud i. Der er gode steder at bade, lækre strande, en havnemole, slående arkitektur, et udendørs træningsareal, kunst i verdensklasse og Deichman Bjørvika, det fantastiske offentlige bibliotek. Og det er bare de ting, som er gratis!

Du kan også følge en af kanalerne, der går gennem Oslo – stien, som går løber langs elven Akerselva er den langt mest populære. Tillad dig selv at fare en smule vild, mens du udforsker byens centrum eller en af de mange parker.

3. Design din egen arkitekTUR

Foretrækker du historiske højdepunkter eller fascinerende nybyggeri? Er du kommet for at tage en gåtur på toppen af Operahuset? Masser af nye kvarterer med spændende arkitektur og smarte cafeer og restauranter skyder op overalt i byen – men det betyder ikke, at du skal snyde dig selv for nogle af de mere traditionelle nabolag. 

Udforsk den banebrydende arkitektur i en af Oslos nye områder, Oslobukta, Her er fyldt med travle cafeer, restauranter og butikker – og det er lige ud til vandet.

Gå herfra til Bjørvika, en ny og moderne del af Oslo, og hele vejen til de mere historiske nabolag som for eksempel Frogner. Oplev de gradvise forandringer i arkitekturen, og nyd sammensmeltningen af moderne og historisk design.

4. Oslo på cykel

Oslo er et perfekt sted at cykle med kort afstand mellem byens centrum og den omkringliggende natur. Mange af byens gader har, ligesom i København, cykelstier, som gør det let og enkelt at færdes på to hjul. Der er masser af steder at leje cykler, og du kan også bruge din telefon til at få adgang til de mere end 100 stationer med bycykler i og omkring midtbyen for en beskeden sum penge.

Hvad med en cykeltur med indbygget picnic til et af byens indbydende grønne områder som Botanisk hage i Tøyen? Du kan også tage lidt længere væk til parkerne og strandene ved Bygdøy. Den ni kilometer lange strandpromenade langs vandet har også cykelsti det meste af vejen, og der er masser af spændende steder at stoppe op på turen.

5. Tag en strandtur

Oslos unikke placering midt imellem havet og skoven betyder, at der er masser af gode steder at svømme uanset, om du foretrækker fersk- eller saltvand. 

Hvis du ikke har lyst til at bruge penge på en billet til metroen eller båden (selvom de heller ikke er særligt dyre), så kan du også springe i vandet fra molerne i bymidten ved Sørenga, Sukkerbiten og Tjuvholmen. Der er også en strand lige foran Operahuset.

Du kan også tage på øhop i Oslofjorden eller finde dig et afsondret og privat sted ved en skovsø.

6. Gratis museer

Hvis du har lyst til at tage på museum, så indebærer det for det meste, at købe en billet. Men de fleste kunstgallerier i Oslo fremviser deres værker kvit og frit, og nogle museer har gratis adgang til deres faste udstillinger eller på udvalgte dage.

22. juli-senteret har altid fri adgang, og MUNCH tilbyder gratis adgang hver onsdag aften. Oslo Museum og Intercultural Museum har gratis adgang hver tirsdag.

Oslo rådhus er altid åben uden betaling og har masser af spændende historie, arkitektur og kunst – blandt andet af berømte malere som Edvard Munch. Du kan endda få en gratis guidet tur i sommermånederne. 

7. Find fred og ro i skoven

Kun en kort metrotur væk fra Oslos centrum venter 2.000 kvadratkilometer skov på at give dig en dyb følelse af zen. Et netværk af afmærkede stier beregnet til vandring og langrendsski sørger for, at du ikke farer vild, selvom du bruger dagevis i skoven. Med et par timers interval kan du holde pause ved en hytte og tanke op på energien – for eksempel ved at spise en kanelbolle.

Friluftsliv er meget vigtigt i Norge. Mange nordmænd elsker at bruge tid i naturen, og Oslo er et perfekt sted at kombinere det pulserende byliv med rolige dage i det fri. 

8. Det historiske Oslo

Oslo er propfyldt med historiske steder, som stadig kan opleves den dag i dag. Udforsk helleristninger fra stenalderen og middelalderruiner, og se bygninger, som blev opført da Danmark og Norge stadig var et og samme rige. 

Lad fortet Akershus tage dig tilbage i tiden. Føl historiens vingesus, når du udforsker det imponerende forsvarsbyggeri, som blev færdiggjort i 1300-tallet. Og ikke nok med det: Det historiske fort byder også på en fantastisk og panoramisk udsigt over Oslofjorden.

Nyd din frokost i Middelalderparken, hvor du også kan se ruinerne af Sankt Clemens’ kirke fra 1100-tallet. Kirken har faktisk hjulpet arkæologer med at finde ud af, hvornår Oslo blev grundlagt. 

9. Vinteraktiviteter

Om vinteren kan du stå på langrendsski på de velholdte og oplyste stier i skoven Oslomarka eller kælke på Korketrekkeren. Det er gratis, hvis du har din egen kælk, men hvis du ikke har en, er der også mulighed for at leje en på bakkens top.

Hvis du helst vil holde dig omkring bymidten, kan du skøjte i Spikersuppa eller en af de mange lokale skøjtebaner. Du kan også hygge dig med at gå på opdagelse i de mange stemningsfulde boder på det festlige julemarked.

Der er også smukke, tilfrosne søer lige uden for centrum, som er fantastiske til skøjteløb. Hvis du føler dig modig, kan du også tage dig et (meget) forfriskende isbad. Der er forskellige steder, hvor folk borer igennem isen på søerne og havet for at kunne bade eller fiske i det iskolde vand.

Experience winter in Oslo

10. Køb et Oslo Pass

Vil du have et godt tilbud? Oslo Pass giver dig fri adgang til museer og andre attraktioner, gratis offentlig transport og rabat på alt fra guidede ture til restauranter.

Oslo Pass er gyldigt i 24, 48 eller 72 timer. Du kan købe det online, bruge appen eller finde det flere forskellige steder i Oslo, herunder Oslo Visitor Centre, hvor du også kan få al den information, du skal bruge, om den norske hovedstad.

 Planlæg din tur til Oslo

Udforsk alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:

Opdag mere

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider