Skip to main content

Nu er det billigere at rejse til Norge

Rejs nu! For 100 danske kroner får du lige nu cirka 160 norske kroner! Den norske krone er historisk svag, hvilket betyder, at dansker får langt mere for pengene.

Norge har længe haft ry for at være et dyrt land at rejse i, og det er naturligvis ikke helt forkert. Men faktisk er landet blevet billigere og billigere at besøge for rejsende med danske kroner på lommen, på trods af den seneste tids stigende inflation.

En dansk krone er lige nu opptil 18-20 prosent mere værd end på samme tid af året i 2022. Danskerne kan i november 2023 få over 160 norske kroner for hver dansk hundredkroneseddel. Det er da en god handel!

Det betyder også, at du kan tage på skiferie denne vinter til en virkelig god pris!

Scroll ned for gode tips til at rejse på et stramt budget!

NOK er historisk svag

Den norske krone er historisk svag i forhold til både dollar og euro i 2023, hvilket har gjort Norge til et attraktivt land at rejse til rent økonomisk.

Den 9. november 2023 var valutakursen

1 DKK = 1,60 NOK

1 euro = 11,97 NOK

1 dollar = 11.19 NOK

Et gennemsnitligt hotelværelse med morgenmad inkluderet koster typisk omkring NOK 1.350 (2022), eller 850 DKK, ofte lidt mere i de store byer og i populære turistområder i højsæsonen.

Norge ofte billigere enn Danmark

Norge topper ikke længere listen over de dyreste lande i Europa - den tvivlsomme ære tilfalder nu Schweiz og Island, baseret på Mercers rangliste over leveomkostninger i 2022. Desuden er Oslo ikke længere blandt de 20 dyreste byer i verden, ifølge den årlige undersøgelse fra Economist Intelligence Unit (EIU).

Nu er der også mange ting, der er mere rimelige i Norge end i Danmark.

Hvis du ikke drikker meget i barer og på restauranter og ikke ryger, er forbrugerpriserne faktisk som i mange andre vesteuropæiske lande og større byer. Kød- og mejeriprodukter er dyrere enn i Danmark, men hvis du kigger på dyrevelfærd og de strikse miljøregler vil du sikkert opdage, at det er de ekstra par kroner værd.

Og den største grund til at rejse til Norge er og har altid været helt gratis: Nemlig naturen! Lær hemmelighederne bag friluftsliv i Norge og bliv en del af det fantastiske norske udendørsliv.

Tips for budgetrejse i Norge

Mange af de bedste ting i Norge kan opleves ganske gratis eller meget billigt:

  1. Den smukke natur er åben 24/7 og er ganske gratis, herunder nationalparkerne og de nationale turistveje.
  2. Mange skulpturparker er gratis at besøge.
  3. Køb lokalmad i supermarkederne eller gårdbutikkerne og tag på picnic på en af verdens smukkeste strande. Eller tag på fisketur og fang din egen aftensmad!
  4. Køb vin, andet alkohol og norsk cider i Vinmonopolets butikker i stedet for på en bar. Prøv også de lokale, mikrobryggede øl hos købmanden.
  5. Køb tog-, bus- og flybilletter i god tid, og rejs uden for højsæsonen. At erhverve sig et dags-, uge- eller månedskort kan være en rigtig god forretning.
  6. Bliv længere tid hvert sted, for at reducere rejseomkostninger og for at få rabat på længere ophold. Der er ofte meget mere at se og gøre i området, end det du har på din bucketlist!
  7. Lej en lejlighed eller en hytte, hvis du rejser med en større gruppe. Dette reducerer prisen per person, og det er ofte muligt at lave sin egen mad.
  8. Rejs uden for højsæsonen for at få de mest fordelagtige priser. Hotellerne i de største byer er ofte dyrere i ferier og om sommeren, men det er tit muligt at få en god pris i weekenden. Et gennemsnitshotel i Norge er ikke altid dyrere end et lignende hotel i et andet vesteuropæisk land.
  9. De fleste museer tilbyder rabatter til familier og grupper. Nogle er helt gratis visse ugedage.
  10. Læs mere om at rejse på et budget i Norge!

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider