Skip to main content

Vandrehjem

Mere end bare et billigt sted at sove

Du behøver ikke bruge hele feriebudgettet på et fint hotel. Der er mange hundrede overnatningssteder, hvor du kan sove for en brøkdel af prisen på et hotel.

Hvad med at checke ind på…

…et hyggeligt vandrehjem!

På et vandrehjem kan du ofte finde de samme fordele som på et hotel, men til væsentligt mindre penge. Hvordan kan det lade sig gøre? Læs videre…

Udsigten er lige så god som på hotellerne! Hvad siger du til at nyde morgenkaffen med denne udsigt til Hardangerfjorden?

Et vandrehjem er som regel mindre end et hotel, men mere personligt og ofte drevet af mennesker, der tager sig ekstra godt af sine gæster.

Netop fordi det er mindre steder, har værterne tid til at tale med gæsterne og give tips til, hvad der er værd at se og gøre i området.

Vandrehjem - det smarte valg

Der er over 300 vandrehjem, Bed & Breakfasts, kroer, pensionater, moteller og gæstehuse i Norge, der alle tilbyder billig overnatning til rejsende - unge som gamle, familier og solorejsende. Er du ikke så vild med at dele værelse med en flok mennesker du ikke kender, så kan du de fleste steder få dit eget enkeltværelse, dobbeltværelse eller familierum.

De fleste byer i Norge, uanset størrelse, har mindst et vandrehjem, ofte i nærheden af de største attraktioner. Der kan du indkvartere dig til en brøkdel af, hvad du ellers skulle af med på et af de mere prangende hoteller. Priserne er naturligvis lavest uden for højsæsonen.

Hvad er et vandrehjem?

Et vandrehjem, ofte kaldet herberg (eller hostel på engelsk), fås i mange varianter, fra det meget simple til det mere luksuriøse. På de norske skilte står der ofte “vandrerhjem”, "pensjonat", "gjestehus", "gjestegård" eller "vertshus" - alle tilbyder en billig overnatningsform for især unge mennesker, hvor man kan leje en seng i en sovesal. Mange vandrehjem har også private værelser. Gæsterne deler som regel badefaciliteter og opholdsområder. Ofte er det også muligt at lave sit eget måltid mad.

I fjeldene kan du finde hyggelige og uformelle fjeldstuer.

Hvem bor på vandrehjem?

Rejsende af enhver slags. Ikke bare på grund af de lave priser, men også på grund af de sociale oplevelser, et ophold på et vandrehjem kan bringe med sig. Du kan møde rejsende i alle aldre og fra hele verden, ofte rygsæksrejsende, der ikke er blege for at dele oplevelser og rejsehistorier.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider