Skip to main content

Snesikker skiferie!

Sus ned ad pisterne i Norge

De små, glitrende snefnug fylder luften og dækker træerne, bakkerne og fjeldene.

Kan du mærke det krible i maven?

Langsomt dækkes skibakkerne af et hvidt tæppe af pulversne…

…der bare venter på dig!

Sne vækker en helt særlig legesyge. Det er ligegyldigt hvor gammel du er, sne er altid sjovt.

Camilla Sylling Clausen

Generalsekretær for Norske Alpinanlæg og Fjelddestinationer

På grund af den nordlige beliggenhed er det meste af Norge sikker på at blive dækket af et hvidt tæppe af sne hver eneste vinter. De største skicentre garanterer, at der står kridhvide pister klar til dig!

Dit norske vinterparadis

”Der er noget unikt over sæsonens første snefald. Jeg siger ofte, at man kan høre det sne, selvom det jo ikke er sandt. Når alt pakkes ind i sne, opstår der en helt særlig følelse, som kun sneen kan give. Du bliver bare nødt til at opleve det,” siger generalsekretæren for den samlede norske skiindustri, Camilla Sylling Clausen.

Sne og frost hører til den norske vinter, og ofte sner det allerede sidst på efteråret. Allerede mellem slutningen af september og begyndelsen af oktober får de højeste fjeldtoppe som regel sæsonens første snelag. I slutningen af november er langt de fleste lavere fjeldområder også dækket, og de fleste af Norges skiområder slår dørene op i starten af december. Hovedsæsonen for skiløb i Norge er mellem december og april. Nogle skiområder åbner tidligere, men det er naturligvis helt afhængig af vejr- og sneforhold.

Skicenteret i Bjorli er kendt for at åbne først, ofte allerede i november, hvis vejret er fordelagtigt. Lige efter følger som regel alle de store og kendte skiresorter i det østlige Norge, såsom Hafjell, Kvitfjell, Trysil, Geilo og Hemsedal, samt Oppdal i Trøndelag.

I det vestlige Norge anses Voss/Myrkdalen og Strandafjellet for at være pudderparadis.

Længere mod syd har skicentrene i Gausta, Vrådal og Rauland som regel også gode skiforhold hele sæsonen igennem.

Forårsski

I januar, februar og marts er der lange skidage, og mange steder kan du også køre på ski på oplyste pister om aftenen.

Påske markerer som regel slutkapitleti årets skisæson, men derfor behøver du ikke pakke skiene væk!

”Påsken er ofte en fin tid at besøge skicentrene, også selvom det er sent på sæsonen. Du kan bruge lettere tøj, og der er mere dagslys til at boltre sig i sneen,” siger Camilla.

Nogle steder i landet får du fantastiske sneforhold endnu længere. På Narvikfjellet Skisenter i Nord-Norge kan du som regel stå på ski fra november til juni, hvorefter sæsonen for sommerski og midnatssol for alvor starter.

Lad det sne

”Når skicentrene åbner sæsonen, er der garanti for masser af sne. De ansatte på skianlæggene er eksperter i at præparere bakkerne, og de ved, hvordan de skal sikre gode sneforhold i løbet af hele skisæsonen,” siger Camilla.

Hvis vejrguderne ikke gør deres arbejde som forventet, får skiområderne hjælp fra snekanoner. Den ekstra sne laves på en smart måde, ifølge Camilla.

”Vand fra bassiner presses ind i kanonerne, og ud kommer ny, fin sne. Der bliver ikke brugt kemikalier i processen. Når sneen smelter, fyldes vandbassinerne op igen. Derfor siger vi ofte, at vi bare låner vandet,” forklarer Camilla. Ifølge Camilla prøver skiresorterne altid at producere så lidt kunstig sne som muligt, og at gøre det på et tidspunkt, hvor sneen kan få lov til at ligge hele sæsonen.

Sådan kommer du til fjelds

Du kan sejle direkte fra Hirtshals i Nordjylland til Kristiansand, Larvik og Stavanger/Bergen i Norge, samt fra København og Frederikshavn til Oslo.

Mange af Norges største og mest snesikre skicentre ligger i Østlandet, bare et par timers kørsel fra Oslo med bil eller offentlig transport.

Andre ligger i fornuftig køreafstand fra byer som Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand og er også tilgængelige med offentlige transportmidler.

Se køreplaner og ruter på entur.no eller i Entur-appen.

Alpine skiområder

Ud over de mest populære skiområder er der et væld af mindre alpine skicentre, der er en dagstur værd. Find det perfekte skicenter på kortet herunder.

Alpine skiområder

Ud over de mest populære skiområder er der et væld af mindre alpine skicentre, der er en dagstur værd. Find det perfekte skicenter på kortet herunder.

Aktuelle skicentre

Find sneglæden

Gør dig klar til et snefyldt eventyr i Norge.

Vejrforhold

Se de seneste snemeldinger og vejrforhold fra skiområderne.

Alpint skiløb i Norge

Klar til årets skiferie? Her finder du alt du skal vide om at løbe på ski i Norge.

På ski i Norge

Norges bedste skianlæg

Familievenlige bakker eller et offpiste pudderparadis? Find et skianlæg der passer til dig!

Skiferie for hele familien

Vil du se godt ud, mens du kører på ski? Få en mini masterclass af disse ynglinge!

Forårsski

Det er om foråret, at skiløb i Norge bliver sexet, siger freerider Fredrik Luytkis. Stå på ski med et strejf af sommer, og lad udendørs koncerter og festivaler krydre oplevelsen.

Offentlig transport

Slap af og nyd udsigten, mens andre tager sig af kørslen.
Her er nogle tilbud fra vores partnere.

Senest besøgte sider