Skip to main content

Ski og spa

Ja tak – til begge dele!

Hvorfor ikke give dig selv det bedste fra de to verdener?

Norge har vidunderlige skisteder – kombineret med spa, wellness og vandparker. Gør dig klar til selvforkælelse!

Nogle gange har man brug for at slippe væk og op til bjergene, den friske luft, det kuperede landskab, god mad og afslappende spabade. Heldigvis har Norge masser af muligheder, hvor du kan få hele pakken på én gang!

Norge har længe haft tradition for skisport. Både på alpinski, men i høj grad også nationalsporten langrend. De 173 skisteder, som findes rundt om i landet, er varierede og har hver deres unikke sneforhold og historie. Interessen for skisport er på ingen måde blevet mindre med tiden. Nye store hytter og hoteller skyder op på de største skisteder, hvor du kan finde luksus, lækker mad og afslappende spabehandlinger. Her er en samling af de mest populære!

1. Hemsedal

”Skandinaviens Alper”, som Hemsedal også kaldes, er et paradis for dem, som elsker livet i det fri og naturen. De stabile sneforhold, slående omgivelser og den centrale placering i Østlandet har gjort Hemsedal til et af de største og mest populære steder at holde vinterferie i Norge. 

Kast dig ud i at ski både på pisterne og offpist, tag en tur på langrendsski, kør på hundeslæde, tag sneskoene på, og gå i skovene, prøv isklatring, eller tag en tur på en sneslæde trukket af heste. Bagefter kan du tage ned på de paradisiske spaområder ved Fyrí Resort ved foden af Hemsedals skiområder. Spastedet har både en pool indenfor og udendørs, solsenge, kamin og en bar med forfriskninger.

Hotellet har også et aktivitetsrum, hvor man kan spille shuffleboard, billard og bordtennis. Her er også flere lounger, hvor du kan slappe af i rolige omgivelser.

Skarsnuten Hotel tilbyder spabade i 1.002 meters højde over havoverfladen med en spektakulær udsigt over Hemsedal. Slap af, og genvind dine kræfter i en af stedets saunaer, fodbade, eventyrbade eller jacuzzier. Du kan også hoppe i et frysende koldt og forfriskende isbad. Hvis du vil gå hele vejen med wellness, så skru helt op for selvforkælelsen, og lad professionelle behandlere skræddersy din spaoplevelse, så den passer perfekt til dig.

2. Trysil

På grænsen til Sverige, i den østlige del af Norge, ligger Trysil – Norges største skiområde. Her finder du et bredt udvalg af hytter, lejligheder og hoteller, som ligger lige ud til pisten, og de vidunderlige spaarealer på de to største skisteder.

SkiStar Lodge Trysil kan du bo lige i midten af pisterne. Det store hotel har et omfattende spaområde med varme bade og frysende kolde isbade, saunaer og en indendørs pool – alt sammen med en fortryllende udsigt til fjeldene. Hvis du har lyst til at gøre lidt ekstra ud af det, er der mange luksuriøse spabehandlinger og guidede saunaoplevelser at vælge i mellem.

På Alpine SPA & Relax, som ligger ved Radisson Blu Hotel for foden af pisterne, kan du få alt fra ansigts- og kropsbehandlingertil massage og eksfoliering. Her kan du nyde et stort område med boblebade, saunaer og fodbade. Både unge og gamle kan slå sig løs med mulighed for indendørs surfing – et af de helt store trækplastre på stedet!

3. Norefjell

Fjeldene ved Norefjell, som ligger kun 90 minutter fra Oslo, har masser af fredelig natur – og storslåede udsigter. Om vinteren kan du stå på ski og snowboard fra fjeldets top og ned mod den frosne sø. Stedet er idealt for både familier, vovehalse og dem, der bare gerne vil tage den med ro og have en pause fra deres travle hverdag.

Lad dine batterier op på Norefjell Ski & Spa, som vandt prisen for bedste spasted i 2023. Wellness-området består af forskellige jacuzzier, udendørs og indendørs champagnebade, varme og kolde boblebade, fodbade, en finsk sauna og en infrarød sauna. 

Spaen tilbyder også et bredt udvalg af luksusbehandlinger. Hotellet er designet med fokus på den nordiske natur og inkorporerer masser af træ og sten. De smukke udsigter omkring dig vil få dig til at føle dig i et med dine omgivelser. 

4. Geilo

Landsbyen Geilo ligger i en dal omgivet af 20 lifte og 46 pister til alpinski. Her er alt fra børneområder til terrænparker og sorte pister – og det bedste er, at du kan bruge dit liftkort til alle liftene! Her er busser, som kan fragte dig rundt i hele dalen. Når du har brug for en pause, så stå af ved en af de mange restauranter og hoteller eller finde en følelse af dyb ro i et spabad. 

Wellness har været en del af stedets DNA, lige siden det ærværdige Dr. Holms Hotel slog dørene op i 1909. Det historiske luksushotel har et spaareal med pool, indendørs og udendørs jacuzzi, saunaer, et tyrkisk dampbad og en spa, hvor du kan få afslappende, forfriskende og rensende behandlinger.

På den anden side af dalen ligger det nyere hotel Vestlia Resort. Tillad dig selv at slappe fuldstændigt af, og nyd Vestlia SPA, som tilbyder en pool, vandrutsjebane, jacuzzi, sauna og bade. Du finder også en vidunderlig ”fredszone”, hvor du kan tage den med ro i dejligt komfortable liggestole. 

5. Hafjell

Omkring 2.5 times kørsel fra Oslo ligger et paradis for skientusiaster, uanset om det er langrend- eller alpinski, man foretrækker. Det store skisted har både pister, der egner sig til begyndere, og nogle, der er henvendt til de øvede. For ikke at nævne let adgang til velholdte langrendsruter i de omkringliggende fjelde, der er lige til at gå til. 

Vil du have en unik spa-oplevelse? På toppen af Hafjell, næsten 1.000 meter over havoverfladen, finder du Ilsetra. Fjeldgården har fire bygninger med lejligheder, en restaurant, bar, en lounge med kamin og et wellness-område med opvarmet udendørspool og forskellige saunaer. Ilsetra er et smukt sted, som ligger tæt på naturen og gode vandrestier, langrendsruter og alpinområder. 

Hvis du leder efter oplevelser for de mindste, ligger Hunderfossen Vinterpark lige nede ad vejen, og lidt længere nede igen finder du Jorekstads badefaciliteter.

Sørg for at tjekke åbningstiderne, før du tager afsted.

6. Oppdal

Landsbyen Oppdal har en lang tradition for vintersport og er en af Norges mest populære steder at rejse til om vinteren. Hvis du vil stå på alpinski, kan du vælge mellem fire forskellige fjelde og en række af lifte og pister. Hvis du foretrækker langrendsski, er der mange gode ruter og smukke områder i fjeldene at besøge.

Når du har brug for en pause, kan du finde sjælefred og zen på Quality Hotel Skifer, som ligger i Oppdals centrum. Læn dig tilbage i en af saunaerne, tag et fodbad eller nyd den rolige atmosfære i lounge-områderne.

Hvis du har lyst til en svømmetur eller at lade ungerne plaske rundt, kan du besøge badeanlægget ved Oppdal Kulturhus. Det ligger tæt på Hotel Skifer og er også i nærheden af shopping-muligheder, restauranter og skistedet.

7. Gaustablikk

Ved foden af fjeldet Gaustatoppen, kun 2.5 times kørsel fra Oslo, ligger Gausta Skisenter. Det er normalt et af de første norske skisteder, som får sne. Skistedet tilbyder 37 pister, flere forskellige børneområder og parker med ramper og skinner til twin tip-ski og snowboards.

To flydende saunaer er for nyligt blev opført ved søen Kvitåvatn, tæt på Gaustablikk Høyfjellshotell. Nyd den lækre varme, mens du ser ud over de smukke naturlandskaber med fjeldet Gausta som kronen på værket. 

8. Beitostølen

Hvis du leder efter et skisted, som er perfekt til familier, begyndere og carving-entusiaster, så er Beitostølen svaret. Det er også et paradis, hvis du vil lære at stå på langrendsski eller bare vil nyde en fredfyldt ferie i e betagende vinterlandskaber.

Hotellet Riddergaarden ligger smukt ved foden af bakken og giver dig mulighed for at træde lige ud ad døren og tage skiene på med det samme. Spaområdet tilbyder udendørs svømning i den friske bjergluft og boblebade med udsigt til de majestætiske fjelde. Hele familien vil nyde det!

Blot er par minutters gang fra pisterne finder du Radisson Blu Mountain Resort, som har et wellness-område med både træningscenter, sauna og en 25 meter lang pool.

9. Hovden

Halvvejs mellem Oslo, Bergen og Kristiansand ligger Hovden Alpinsenter. I løbet af de seneste år er det blevet et populært skisted for mange nordmænd. Hovden Alpinsenter tilbyder noget for enhver. Fra de yngste børn til professionelle skiløbere og snowboardere. Her er mere end 42 kilometer piste og masser af restauranter, butikker og caféer. 

Hovden er perfekt, hvis du vil kombinere vinteraktiviteter med badning. Lad ungerne dykke i vandet og suse ned ad den 70 meter lange vandrutsjebane i Hovden Badeland, eller nyd de udendørs pools, boblebade, saunaer, de kunstige vandfald og den kunstige flod. 

Der er masser af muligheder for overnatning i Hovden, som kan tilpasses alt efter, hvad du ønsker. Her er både små hytter og luksuriøse hoteller.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider