Så er der åbent for de fleste danskere! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Små guider til nye skieventyr: Seksårige Morten, Pernille og Alexandra viser dig hvordan man gebærder sig på pisterne i Norge.
Small guides. Big Norwegian ski adventures!.
Photo: Tangrystan / Trigger Oslo / Visitnorway.com

Familievenlige skiområder i Norge

muteplay/pauseplay/pause

Flow, fuld fart og finurlige moves! Lad de små eksperter lære dig at stå på ski. Kom med på mini-masterclass og bliv klar til vinterens familievenlige skiferie til Norge.

  Det siges, at nordmændene fødes med ski på fødderne - og at danskerne har meget at lære, når det kommer til at begå sig på de sneklædte bakker. Morten, Alexandra og Pernille giver dig her nogle skilektioner, så du kan få det grundlæggende på plads.

  Alpine ekspert-tips

  Uanset om du er fire eller fyrre kan du altid lære mere om det rette udstyr og hvordan det skal bruges. "Noget vi ofte ser, er det såkaldte 'goggle gap'. Der skal ikke være noget mellemrum mellem hjelmen og skibrillerne. Det er mere sikkert - og ser meget bedre ud", siger Alexandra.

  Blandt de mange tips og tricks viser de unge instruktører dig også, hvordan du kan skære et stykke pizza ud med dine ski (og hvorfor).

  Familievenlige skiområder

  Væk med dynen, på med skiene, ud af døren.

  I Norge ligger pisterne som oftest ski in/ski out lige uden for døren til hytten eller lejligheden, og du behøver ikke slæbe alt udstyret med i skibussen på vej til lifterne. Der venter familievenlige skieventyr i Norge. De fleste skiområder i Norge har mange pister med forskellig sværhedsgrad - alt fra begynderbakker til stejle styrtløbsbakker og offpiste-områder. Der er ikke uden grund, at Norge især om vinteren er et populært land for børnefamilier.

  Forældrene kan let holde øje med børnene uden at skulle køre lige ved siden af dem hele tiden, og så snart de små er gode nok, venter der nye udfordringer på andre pister og i terrænparkerne.

  Er du klar til at mestre pisterne i Norge? Her er fem små skilektioner fra tre coole skiguider!

 1. Lektion 1: Det rigtige udstyr

  Ungerne er enige om én ting: Man skal se ordentlig ud! Her viser de dig noget af deres mest nyttige udstyr, og hvordan det bruges (og ikke bruges). De viser dig også et stykke tøj, der kan være praktisk at have, når din næse ligner Rudolfs røde tud.

 2. Lektion 2: Det grundlæggende

  Denne lektion er til dig, der aldrig har stået på ski eller lige er begyndt. "Det første, du skal lære, er at stoppe", siger Pernille. Men hvad er mon den bedste måde at stoppe…?

 3. Lektion 3: Imponér de andre

  "Hvis du gerne vil ligne en pro, må du også holde pause som en pro", siger Pernille. Det er bare én af de mange hemmeligheder om, hvordan man ser cool ud på pisterne.

 4. De 10 regler for skiløbere og snowboardere

  1. Undgå at skade dig selv eller andre.

  2. Tilpas din fart og kørestil efter færdigheder, terræn og sneforhold.

  3. Den bagfrakommende har altid vigepligt.

  4. Lad være med at køre helt tæt forbi andre. Efterlad plads til uforudsete bevægelser.

  5. Hvis du kører ind på en piste (eller svinger op ad pisten), skal det ske på en måde, der ikke bringer dig selv eller andre i fare.

  6. Stop ikke på smalle og uoverskuelige dele af pisten.

  7. Går du til fods skal det ske i yderkanten af bakken.

  8. Følg altid anvisningerne på skiltene.

  9. Alle vidner er forpligtede til at hjælpe i tilfælde af ulykker og skader.

  10. Alle vidner er forpligtede til at efterlade sine kontaktinformationer på ulykkesstedet, uanset om de er medvirkende i ulykken.

  Kilde: skialo.com

 5. Lektion 4: Lær nogle tricks i parken

  Alexandra har et andet tip til dig: "Hvis du er legesyg, må du en tur i terrænparken". Her kan du lære at lave seje tricks - dét er også noget, der giver respekt på pisten.

 6. Lektion 5: Husk at fjolle rundt

  Tror du, at det er kedeligt at løbe på ski dag ud og dag ind? Tro om igen! "Den bedste måde at have det sjovt er at have det sjovt sammen" - i hvert fald ifølge vores små guider. Her er nogle forslag til, hvordan du kan få tiden til at gå.

  Her kan du tage hen

  I den sydøstlige del af Norge bugner det med familievenlige skiområder, for eksempel Trysil, Hemsedal, Geilo, Hafjell, Kvitfjell, Beitostølen og Norefjell, der alle ligger i let køreafstand fra Danmark og færgeterminalerne i Norge.

  I Fjord Norge kan du få din skilyst styret på de store skicentre Myrkdalen og Voss Resort. Hvis du vil stå på ski i Trøndelag kan du prøve Oppdal Skisenter. På Narvikfjellet i Nord-Norge kan du stå på ski hele vejen fra toppen af fjeldet og ned til fjorden - måske endda under nordlyset.

  Er du klar til at opleve mere vinter i Norge? Læs mere om alpint skiløb og sjove aktiviteter uden ski eller lej en af de hyggelige hytter hos Norgesbooking.

 7. De 10 regler for skiløbere og snowboardere

  1. Undgå at skade dig selv eller andre.

  2. Tilpas din fart og kørestil efter færdigheder, terræn og sneforhold.

  3. Den bagfrakommende har altid vigepligt.

  4. Lad være med at køre helt tæt forbi andre. Efterlad plads til uforudsete bevægelser.

  5. Hvis du kører ind på en piste (eller svinger op ad pisten), skal det ske på en måde, der ikke bringer dig selv eller andre i fare.

  6. Stop ikke på smalle og uoverskuelige dele af pisten.

  7. Går du til fods skal det ske i yderkanten af bakken.

  8. Følg altid anvisningerne på skiltene.

  9. Alle vidner er forpligtede til at hjælpe i tilfælde af ulykker og skader.

  10. Alle vidner er forpligtede til at efterlade sine kontaktinformationer på ulykkesstedet, uanset om de er medvirkende i ulykken.

  Kilde: skialo.com

Find Norges bedste skiområder

Få mere information ved at klikke rundt på kortet.

De bedste alpine skiområder
Rauland Skisenter er en del av Telemarks største skidestinasjon! Her ønskes du velkommen til snø, skiglede, fart og spenning. Read more
Rauland Skisenter
I Hafjell slipper du å velge mellom hyggelig familieferie og bra skikjøring, her finner du begge deler. Read more
Hafjell Alpinsenter
Skimore Oslo er Oslo-områdets største skianlegg, med 18 nedfarter. Her finner du alt fra et stort nybegynnerområde til Europas eneste publikumsåpne… Read more
Skimore Oslo
Snøsikre Kvitfjell ligger 45 minutter nord for Lillehammer. Kvitfjell er skientusiastenes paradis, uansett nivå og ferdigheter. Fred og ro, nypreppa… Read more
Kvitfjell Alpinanlegg
Stranda Skisenter ligg aust i Sunnmørsalpane og er ein ynda stad for ski-og snowboardkøyrarar. Seks heiser, derav 2 stolheiser,… Read more
Strandafjellet Skisenter
Beitostølen Skisenter er spesielt egnet for familier, nybegynnere og carving-entusiaster. Eget funpark området med 15 rails og fler hopp… Read more
Beitostølen Skisenter
Alpinanlegget Narvikfjellet ligger innerst i den dype Ofotfjorden, 220 kilometer nord for polarsirkelen. Narvikfjellet er Nord-Norges største… Read more
Narvikfjellet
Vrådal is a winter destination for the whole family. Read more
Vrådal Skisenter
Pisterne i Geilo passer både til nybegyndere og erfarne skiløbere - og perfekt til familier. Read more
Geilo
Trysil er Norges største skiområde med et varieret udbud af pister uanset om du er nybegynder eller erfaren. Read more about Trysil
Trysil
Norefjell ligger blot 90 minutter fra Oslo, og byder på fredfyldt natur med storslået udsigt. Om vinteren kan du stå på ski hele vejen ned til den… Read more
Norefjell
I Hovden varer vintersæsonen fra november til maj. Den første skilift blev opført i 1968, og siden da er Hovden blevet et moderne og familievenligt… Read more
Hovden
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Bliv inspireret

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Disse udbydere vil gøre alt for at gøre din ferie til en god oplevelse.

  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen