Skip to main content

Familievenlige skiområder i Norge

Flow, fuld fart og finurlige moves! Lad de små eksperter lære dig at stå på ski. Kom med på mini-masterclass og bliv klar til vinterens familievenlige skiferie til Norge.

Det siges, at nordmændene fødes med ski på fødderne - og at danskerne har meget at lære, når det kommer til at begå sig på de sneklædte bakker. Morten, Alexandra og Pernille giver dig her nogle skilektioner, så du kan få det grundlæggende på plads.

Alpine ekspert-tips

Uanset om du er fire eller fyrre kan du altid lære mere om det rette udstyr og hvordan det skal bruges. "Noget vi ofte ser, er det såkaldte 'goggle gap'. Der skal ikke være noget mellemrum mellem hjelmen og skibrillerne. Det er mere sikkert - og ser meget bedre ud", siger Alexandra.

Blandt de mange tips og tricks viser de unge instruktører dig også, hvordan du kan skære et stykke pizza ud med dine ski (og hvorfor).

Familievenlige skiområder

Væk med dynen, på med skiene, ud af døren.

I Norge ligger pisterne som oftest ski in/ski out lige uden for døren til hytten eller lejligheden, og du behøver ikke slæbe alt udstyret med i skibussen på vej til lifterne. Der venter familievenlige skieventyr i Norge. De fleste skiområder i Norge har mange pister med forskellig sværhedsgrad - alt fra begynderbakker til stejle styrtløbsbakker og offpiste-områder. Der er ikke uden grund, at Norge især om vinteren er et populært land for børnefamilier.

Forældrene kan let holde øje med børnene uden at skulle køre lige ved siden af dem hele tiden, og så snart de små er gode nok, venter der nye udfordringer på andre pister og i terrænparkerne.

Er du klar til at mestre pisterne i Norge? Her er fem små skilektioner fra tre coole skiguider!

Lektion 1: Det rigtige udstyr

Ungerne er enige om én ting: Man skal se ordentlig ud! Her viser de dig noget af deres mest nyttige udstyr, og hvordan det bruges (og ikke bruges). De viser dig også et stykke tøj, der kan være praktisk at have, når din næse ligner Rudolfs røde tud.

Lektion 2: Det grundlæggende

Denne lektion er til dig, der aldrig har stået på ski eller lige er begyndt. "Det første, du skal lære, er at stoppe", siger Pernille. Men hvad er mon den bedste måde at stoppe…?

Lektion 3: Imponér de andre

"Hvis du gerne vil ligne en pro, må du også holde pause som en pro", siger Pernille. Det er bare én af de mange hemmeligheder om, hvordan man ser cool ud på pisterne.

Lektion 4: Lær nogle tricks i parken

Alexandra har et andet tip til dig: "Hvis du er legesyg, må du en tur i terrænparken". Her kan du lære at lave seje tricks - dét er også noget, der giver respekt på pisten.

Lektion 5: Husk at fjolle rundt

Tror du, at det er kedeligt at løbe på ski dag ud og dag ind? Tro om igen! "Den bedste måde at have det sjovt er at have det sjovt sammen" - i hvert fald ifølge vores små guider. Her er nogle forslag til, hvordan du kan få tiden til at gå.

Her kan du tage hen

I den sydøstlige del af Norge bugner det med familievenlige skiområder, for eksempel Trysil, Hemsedal, Geilo, Hafjell, Kvitfjell, Beitostølen og Norefjell, der alle ligger i let køreafstand fra Danmark og færgeterminalerne i Norge.

I Fjord Norge kan du få din skilyst styret på de store skicentre Myrkdalen og Voss Resort. Hvis du vil stå på ski i Trøndelag kan du prøve Oppdal Skisenter. På Narvikfjellet i Nord-Norge kan du stå på ski hele vejen fra toppen af fjeldet og ned til fjorden - måske endda under nordlyset.

Længere mod syd har skicentrene i GaustaVrådal og Rauland som regel også gode skiforhold hele sæsonen igennem.

Er du klar til at opleve mere vinter i Norge? Læs mere om alpint skiløb og sjove aktiviteter uden ski eller lej en af de hyggelige hytter hos Norgesbooking.

Find Norges bedste skiområder

Få mere information ved at klikke rundt på kortet.

Bliv inspireret

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

Senest besøgte sider