VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En familie på fire på vandretur på Hallingskarvet i Geilo, Norge
Memories from Norwegian summer holidays.
Photo: Pravda Agency: Trigger Oslo / Visit Norway

10 tips til familieferie i Norge

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Rutsjebaner, klatreparker, tempofyldte aktiviteter og sjov på landet. Norge er en stor legeplads, og mange af landets børnevenlige attraktioner åbner op igen i løbet af sommeren. Her er en række tips til en fed familieferie i Norge!

 1. På grund af corona-situationen kan der være begrænsninger på udbuddet af overnatnings-, serverings-, oplevelses- og aktivitetsmuligheder. Følg de gældende rejseråd og undersøg åbningstider hos de enkelte aktører, før du tager af sted.

  1. De bedste rejsemål for børnene

  Lad børnene være med til at vælge, hvor turen skal gå hen. Familiens yngste vil med garanti blive glade, hvis turen går til ét af de mange steder, der er specielt tilrettelagt for børn. Over hele Norge findes der sjove attraktioner, dyreparker, forlystelsesparker, friluftsmuseer og aktivitetsparker for hele familien. De fleste af disse steder åbner igen i løbet af sommeren, men du bør være opmærksom på, at de normale åbningstider kan have ændret sig. Mange steder er der også kun digitalt billetsalg i år - se stedernes egne hjemmesider, før du tager af sted.

 2. 2. Sjov på landet

  Flere og flere norske bondegårde og sætere byder velkommen til både overnattende gæster og andre besøgende. Her inviteres der til hygge med dyrene, spændende gårdbutikker med lokale produkter, samt masser af plads at boltre sig på for børnene. Måske kan mindstemanden endda få lov at sidde i en ægte traktor? Kort sagt: En bondegårdsferie vil give både børn og voksne minder for livet. Der er også mange sætere i de norske fjelde, som er åbne for besøg om sommeren.

 3. 3. Ud på tur

  At være sammen på tur, hele familien, kan være en magisk oplevelse! Men det er vigtigt at planlægge dagens strabadser efter både vejr og dagsform. Her får du ti tips til vandreturen, så dagen kan blive en succes for alle mand.

  En af de gode ting ved Norge er, at der aldrig er langt til den nærmeste vandresti, hvad enten det er på fjeldet, i skoven eller ved kysten. For de mindste i familien kan en kort tur på en skovsti være et helt eventyr i sig selv - især, hvis de voksne husker rigeligt med ’chokolade-benzin’. Hvis børnene er lidt større, kan motivationen for eksempel være at nå en fjeldtop eller en hytte, hvor der sælges friskbagte vafler.

 4. 4. Det er helt vildt!

  Børn elsker dyr. Og mange steder i Norge kan du komme helt tæt på dem, i nogle af landets bedste dyrehaver, fjeldgårde og vildtparker. Her er der ofte både eksotiske og nordiske dyr, for eksempel bjørn, ulv og los, og mange steder kan du også komme i nærkontakt med skovens konge, i en af de mange elgparker. Måske kan du endda komme til at klappe en?

  Hvis du hellere vil se dyrene i det fri, kan du tage med på en guidet safari og se elg, moskusokse, ørn eller bæver. Du kan også tage på hvalsafari ud for Vesterålen i Nord-Norge. Måske får du et glimt af kendishvalen Glenn? Mulighederne er mange!

 5. 5. På to hjul i svinget

  Alle børn elsker også at cykle. Få et lille adrenalinkick og træn cykelfærdighederne i en af Norges mange, seje mountainbiking-parker. Hvorfor ikke tage på cykelferie? Fra cykelsadlen kan du indsnuse den friske luft og høre de mange lyde mens du cykler gennem landskaberne. Der gemmer sig ofte oplevelser rundt om næste sving. Husk at opleve noget andet end bare at cykle, og planlæg ikke alt for lange og krævende etaper. Om du cykler langt eller kort, på landevej eller langs en af de nationale cykelruter, på stierne i skoven eller på fjeldet - det bestemmer du selv.

 6. 6. På eventyr i naturen

  Den norske natur er ikke bare smuk. Den er også en fantastisk legeplads, med store oplevelser for alle! Tag familien med og udforsk istårne, istunneler og issprækker på en gletsjervandring. Overvind de stejle fjeldsider både trygt og sikkert på en via ferrata-klatring. Bliv ét med naturen på en ridetur eller sus gennem landskabet bag et spand ivrige hunde.

 7. 7. Sjov på vandet

  Der er altid garanti for sjov, hvis der er vand i nærheden! Det ved alle, der har været barn engang. Prøv at holde balancen på et SUP-board eller svøm med fisk på en snorklesafari.

  Norge har verdens næst længste kystlinje, 239.057 øer og flere tusind indsøer - et sandt paradis for kano og kajak. Lær den ædle kunst at ro og padle på et kursus eller tag med på en guidet tur. Det er også muligt at leje en kano eller kajak og tage af sted på egen hånd.

  Skal der lidt mere fart over feltet kan du prøve surfing. Og i mange af Norges brusende elve er der familievenlig rafting. Det bliver vådt, og det bliver sjovt - og en god historie at fortælle dem derhjemme!

 8. 8. Vågn op til noget helt specielt

  Familieferien er en god mulighed for at skabe specielle øjeblikke sammen, og hvad kan være bedre end at sove og vågne op sammen med egern i trækronerne, i en af Norges mange hyggelige trætophytter? Måske vil du hellere vågne op til bølgeskvulp under den roterende lampe i et af landets fyrtårne? Eller sove i en yurte, glas-iglo, lavvo eller cocoon på en glampingplads eller leje hele dagen på en campingplads, hvor alt er tilrettelagt for børnene? Der er et væld af unikke og sjove måder at tilbringe natten i Norge!

 9. 9. Kør dræsine på nedlagte togskinner

  Glemte jernbanelinjer kan virkelig sætte fantasien i gang. Tag hele familien med og tramp i pedalerne på en skinnecykel. Et sådant køretøj kan lejes i Valdres, Numedal, Namsos og Flekkefjord. Turen går langs nedlagte jernbaner, uden fare for at møde modkørende tog. Derimod er der garanti for sjove ferieminder for både store og små.

 10. 10. Hop i havet

  … eller noget andet vand! Ingen sommer uden badning. Den norske kyst er fuld af flotte badestrande, fra lavvandede paradisstrande til hardcore surfingstrande. Der indbydes både til at soppe og til at lave bomber! I år anbefales det at finde et sted, hvor man kan være lidt for sig selv. Med over 200.000 øer og utallige bugter bør det ikke være et problem. Bare vær opmærksom på din egen og børnenes sikkerhed hele tiden - og husk, at vandet kan være lidt køligere end du er vant til.

  Overnat på et hyggeligt hotel eller lej en hytte eller et feriehus ­– eller bo på en af Norges mest børnevenlige campingpladser. Spis dejlig, ’kortrejst’ mad efter en lang dag i det fri. Er du til fart og spænding, kan du også se disse tips til 10 oplevelser for adrenalinjunkies

Bliv inspireret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen