Skip to main content

10 tips til familieferie i Norge

Mountainbiking, dyresafari, vandredale og sjov på sneen - Norge er en naturlig legeplads, hele året rundt. Her er en række tips til en fed familieferie i Norge.

1. På to hjul i svinget

Alle børn elsker også at cykle. Få et lille adrenalinkick og træn cykelfærdighederne i en af Norges mange, seje mountainbiking-parker.

Hvorfor ikke tage på cykelferie? Fra cykelsadlen kan du indsnuse den friske luft og høre de mange lyde mens du cykler gennem landskaberne. Der gemmer sig ofte oplevelser rundt om næste sving. Husk at opleve noget andet end bare at cykle, og planlæg ikke alt for lange og krævende etaper.

Om du cykler langt eller kort, på landevej eller langs en af de nationale cykelruter, på stierne i skoven eller på fjeldet - det bestemmer du selv.

2. De bedste rejsemål for børnene

Lad børnene være med til at vælge, hvor turen skal gå hen. Familiens yngste vil med garanti blive glade, hvis turen går til ét af de mange steder, der er specielt tilrettelagt for børn. Over hele Norge findes der sjove attraktioner, dyreparker, forlystelsesparker, friluftsmuseer og aktivitetsparker for hele familien.

De fleste af disse steder er åbne om sommeren, nogle har specielle åbningsdage om efteråret og vinteren, mens enkelte er åbne hele året rundt. Mange steder er der blevet indført digitalt billetsalg - se stedernes egne hjemmesider, før du tager af sted.

3. Sjov på landet

Flere og flere norske bondegårde og sætere byder velkommen til både overnattende gæster og andre besøgende. Her inviteres der til hygge med dyrene, spændende gårdbutikker med lokale produkter, samt masser af plads at boltre sig på for børnene. Måske kan mindstemanden endda få lov at sidde i en ægte traktor? Kort sagt: En bondegårdsferie vil give både børn og voksne minder for livet. Der er også mange sætere i de norske fjelde, som er åbne for besøg om sommeren.

4. Til fjelds

At være sammen på tur, hele familien, kan være en magisk oplevelse! I Norge er der vandreruter til ethvert behov, men det er vigtigt at planlægge dagens strabadser efter både vejr og dagsform. Gå til toppen af fjeldet, ind i skovene eller følg en kyststi. For de mindste i familien kan en kort tur på en skovsti være et helt eventyr i sig selv. 

Om vinteren bør du naturligvis ikke glemme at tage ski med! Fjeldene er lige så flotte, når de er dækket af et enormt lag sne. Løb langrend gennem dalene og i skovene, og sus ned ad de alpine pister på et af Norges familievenlige skiområder.

5. Det er helt vildt!

Børn elsker dyr. Og mange steder i Norge kan du komme helt tæt på dem, i nogle af landets bedste dyrehaver, fjeldgårde og vildtparker. Her er der ofte både eksotiske og nordiske dyr, for eksempel bjørn, ulv og los, og mange steder kan du også komme i nærkontakt med skovens konge, i en af de mange elgparker. Måske kan du endda komme til at klappe en?

Hvis du hellere vil se dyrene i det fri, kan du tage med på en guidet safari og se elg, moskusokse, ørn eller bæver. Du kan også tage på hvalsafari ud for Vesterålen i Nord-Norge. Måske får du et glimt af kendishvalen Glenn? Mulighederne er mange!

6. Eventyr i naturen

Norges natur er ikke bare smuk, den er også en fantastisk legeplads med gode oplevelser for alle. Deltag i en guidet gletsjervandring, og udforsk istårne, istunneler og dybe sprækker. Få adrenalinen til at pumpe på en via ferrata eller kom tæt på naturen på en hundeslædetur eller en ridetur. Og måske har du lyst til at prøve en kabelbane eller svævebane for at få en fantastisk udsigt og en unik oplevelse?

7. Sjov på vandet

Der er altid garanti for sjov, hvis der er vand i nærheden! Det ved alle, der har været barn engang. Norge har verdens næst længste kystlinje, 239.057 øer og flere tusind indsøer - et sandt paradis for kano og kajak. Lær den ædle kunst at ro og padle på et kursus eller tag med på en guidet tur. Det er også muligt at leje en kano eller kajak og tage af sted på egen hånd.

Skal der lidt mere fart over feltet kan du prøve surfing. Og i mange af Norges brusende elve er der familievenlig rafting. Det bliver vådt, og det bliver sjovt - og en god historie at fortælle dem derhjemme!

8. Vågn op til noget helt specielt

Familieferien er en god mulighed for at skabe specielle øjeblikke sammen, og hvad kan være bedre end at sove og vågne op sammen med egern i trækronerne, i en af Norges mange hyggelige trætophytter? Måske vil du hellere vågne op til bølgeskvulp under den roterende lampe i et af landets fyrtårne? Eller sove i en yurte, glas-iglo, lavvu eller cocoon på en glampingplads eller leje hele dagen på en campingplads, hvor alt er tilrettelagt for børnene? Der er et væld af unikke og sjove måder at tilbringe natten i Norge!

9. Kør dræsine på nedlagte togskinner

Glemte jernbanelinjer kan virkelig sætte fantasien i gang. Tag hele familien med og tramp i pedalerne på en skinnecykel. Et sådant køretøj kan lejes i Valdres, Numedal, Namsos og Flekkefjord. Turen går langs nedlagte jernbaner, uden fare for at møde modkørende tog. Derimod er der garanti for sjove ferieminder for både store og små.

10. Opdag en ny verden

Hvis det regner, går I da bare indenfor! I Norge er der et væld af spændende museer, videnscentre og endda en vikingeplanet. Nogle af de største museer har specielle udstillinger for børn. Rejs tilbage i tiden, vær viking for en dag, eller hør mere om naturens store og små skabninger.

Der er rundvisninger og interaktivt sjov til at holde ungerne - og dig - beskæftiget i timevis!

Overnat på et hyggeligt hotel eller lej en hytte eller et feriehus. Spis dejlig, ’kortrejst’ mad efter en lang dag i det fri. Er du til fart og spænding, kan du også se disse tips til 10 oplevelser for adrenalinjunkies

Opdag mere

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider