Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Stokkøya Sjøsenter Stokkøya Sjøsenter
Credits
Stokkøya Sjøsenter.
Photo: Dan Aagren
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Sov på den sjove måde

Lad Marianne Lie Berg guide dig til sine favoritter blandt Norges mere særprægede overnatningsmuligheder.

Hvorfor ikke spendere natten på anderledes måde end normalt? Journalisten Marianne Lie Berg er en højt respekteret bidragsyder til den norske medieverden når det kommer til design og arktitektur med et moderne twist, og hun kan hjælpe med at gøre dit ophold i Norge endnu mere specielt. Start planlægningen af din rejse til nogle af de nye og anderledes hvilesteder.

Marianne Lie Berg

Privatfoto

Click to activate

Stokkøya sjøsenter

Lige midt i Norge hjerte, i regionen Trøndelag, ligger Stokkøya Sjøsenter, designet af arkitekthuset Pir II arkitekter. De enkelte værelser ligger som spredt på en vifte med henblik på at sætte det sociale komsammen i højsædet – en moderne tilgang til den klassiske hyttefølelse.

Materialebrug og farvevalg er en legesyg og overraskende tilføjelse til den ellers dramatiske natur rundt om stedet.

Manshausen

Lidt syd for Lofoten-øerne ligger det luftige Manshausen og balancerer på kystlinjen. Disse hytter har fået en modernistisk form af skaberne hos Stinessen Arkitektur.
 

Juvet Landskapshotell

Juvet er designet til at falde naturligt ind i omgivelserne ved vandfaldet Gudbrandsjuvet i fjeldene nær Geirangerfjorden. De enorme vinduesflader udvisker totalt overgangen mellem indendørs og udendørs.

Skåpet Turisthytte

Disse hytter er selvbetjente og ejet af den norske turistforening (DNT), der allerede er kendt vidt og bredt for sine mange hytter i de mere afsides beliggende vandreområder.

I de senere år har foreningen bygget adskillige lignende hytter med et futuristisk særpræg. Hytterne i Skåpet, der ligger i vandreområdet ved Lysefjorden, er gode eksempler på denne trend og forudbestilling er nødvendigt.

Rabot Turisthytte

Rabot Turisthytte, nær Okstindan-fjeldet, er tegnet af arkitekterne Jarmund & Vigsnæs. Arkitekturen er en genspejling af de omgivende fjelde, og er bygget ved brug af lokale materialer – resultatet er ren luksus.

Myrkdalen Fjeldhytter

Skiområdet Myrkdalen i Voss er en vandredestination både om sommeren og om vinteren. Myrkdalen Fjeldhytters karakteristiske form blev designet af Jarmund & Vigsnæs, og passer flot ind i fjeldlandskabet.

Preikestolen Fjeldhytte

Hvert kommer mange turister med det ene formål at betræde fjeldplateauet Preikestolen. Norges mest populære udsigtspunkt har endelig fået sin egen fjeldhytte, der ligesom selve Preikestolen er et flot syn. Hytten ligger ved vandrestiens startpunkt.

Canvas Hotel

Canvas Hotel ligger i Telemark i det sydlige Norge. Det er en nytænkende overnatningsmulighed – et sted mellem luksus-camping og designerhotel. Værelset ligner et ørkentelt, men du vender dig hurtigt til blandingen af eksotisk interiør.
 

Hoel gård

Hoel Gæstegård i Hedmark-regionen er et fint eksempel på, hvor langt man kan tage luksus og afslapning på et sted, der oprindeligt var en travl gård.

Der er kræset for detaljerne, der går hånd i hånd med den tunge, tidstypiske byggestil. Gården har sin egen private kajplads, hvor den berømte hjuldamper Skibladner anløber.

Kraggbua

Hvis din barndoms drømmehus ligger i trækronerne kan du nu roligt vågne op og finde dette hus i Engerdal. Det har et enkelt værelse, der kombinerer charme med komfort.

Fyrtårne

At sove i et fyrtårn er den nye dille. Det spændene ligger ikke blot i selve den charmerende og intime konstruktionsform, men især i beliggenheden – typisk yderst af de yderst-liggende øer, med havets lyde som godnatsang.

Øverås Hytter

Det evigt skiftende lys over landskabet ved Eresfjorden sikrer, at du nok skal finde den indre fred under et ophold på Øverås Hytter, hvis hyggelige arkitektur falder i ét med naturen.

Her er en afslappet tilgang til den klassiske, norske træstil, med store vinduesflader der byder naturen ind i stuen.

Gør din ferie lidt speciel

Overnatningsmuligheder, der er hele rejsen værd.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad