Skip to main content

Den betagende Lysefjord ligger i nærheden af Stavanger, bare 45 minutter med bil. Oplev den fantastiske natur, et krydstogt på fjorden og uforglemmelige vandreture.

Preikestolen i Ryfylke er en af Norges mest populære attraktioner og blandt verdens mest kendte udsigtspunkter. Den fire kilometer lange vandretur til toppen af plateauet er moderat krævende og bringer dig 604 meter over havet overflade. Tom Cruise indspillede her en berømt scene i filmen Mission: Impossible - Fallout. Stien er åben hele året rundt, men det anbefales at tage af sted med en guide om vinteren.

På den mere krævende vandretur til Kjerag-plateauet kan du træde ud på Kjeragbolten; en gigantisk sten, der er fastklemt mellem to klippesider hundredvis af meter over fjorden.

Eller kæmp dig op ad de 4.444 trin på verdens længste trætrappe, Flørlitrappene. De fører dig 740 meter op over havets overflade på under to timer. Vel nede ved fjorden igen kan du belønne dig selv med noget lækkert fra caféen på det gamle vandkraftværk. At bruge et par dage og nætter i den vejløse fjordlandsby Flørli kan også anbefales. Her kan du mærke fjordens afslappende virkning og vælge mellem flere forskellige ture.

Du kan også opleve landskabet fra et helt andet perspektiv, mens du ror i kajak eller om bord et fjordcruise. De fleste starter i Stavanger og sejler til Lysefjorden på cirka 3,5 timer. Om sommeren sejler der en passagerfærge mellem Lauvvik og Forsand til Flørli og Lysebotn, som også kan tage et begrænset antal biler med (ikke autocampere og campingvogne). NB! Der skal reserveres plads på forhånd.

Hvis du har bil eller cykel med, kan du prøve kræfter med de 27 hårnålesving på Lysevegen fra Lysebotn og op til parkeringspladsen ved Øygardstøl, der er udgangspunktet for vandreturen til Kjerag.

Lysefjorden har opnået mærket Sustainable Destination. Det betyder ikke, at rejsemålet er bæredygtigt, men at det har forpligtet sig til at arbejde systematisk på at reducere turismens negative påvirkninger og samtidig styrke de positive følgevirkninger.

Få mere inspiration på Stavangers officielle hjemmeside og Ryfylkes officielle hjemmeside.

Find flere vandreture

Sådan kommer du til Lysefjorden

Få detaljeret rejseinformation på Ryfylkes officielle hjemmeside. Planlæg turen til Lysefjorden med Entur.

Sikkerhed på fjeldet

Vær forberedt på lidt af hvert

Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.
  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.
  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.
  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.
  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.
  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

Lysefjorden tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider