There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
Campcation – Book camping over hele Norge med Campcation
Vy - det skal være let at rejse grønt
SJ NORD - eventyret starter i toget
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
Cabin Campers - din hytte på fire hjul
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge
Authentic Scandinavia - rejs som de lokale
Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Booknordics.com – hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge
Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran
Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture
Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.
Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året
Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Vandreturen til Preikestolen, der troner 604 meter over Lysefjorden, er en af de mest berømte fjeldvandringer i Norge. Hvert år stiger interessen for at besøge Preikestolen, og hvert år lægger mere end 300.000 vandrere vejen forbi denne helt specielle klippeformation.
Hovedredningscentralerne (HRS) har det overordnede operationelle ansvar ved søg- og redningssoperationer i Norge.
51 51 70 00 – HRS Syd-Norge
75 55 90 00 – HRS Nord-Norge
For andre nødstilfælde:
110 - Brandvæsen
112 - Politi
113 - Ambulance
120 - Ulykker til søs
22 59 13 00 - Giftinformationscentralen
1412 TDD (teksttelefon til døve og hørehæmmede)
Vandreturen fra Preikestolen Fjellstue er omkring otte kilometer lang. Afsæt mindst fire timer til denne middelkrævende tur. Der er guidede ture dagligt fra april til slutningen af oktober (med forbehold for vejret). Preikestolen kan også ses fra en sightseeingbåd på fjorden. Det er muligt at kombinere vandreturen med et fjordcruise.
Hvis du vil opleve Preikestolen uden alt for mange mennesker må du tidligt op. Start gåturen om natten og oplev en smule magi, når solen står op.
Du kan overnatte på Preikestolen Fjellstue eller på Lilland Hotel. Der er også masser af overnatningsmuligheder i Stavanger, hvorfra du kan tage på bådtur på Lysefjorden.
Vandreturen til Preikestolen er i alt otte kilometer lang, og det tager fire timer at nå op til toppen og ned igen. Ruten omfatter stigninger på cirka 500 meter, og nogle steder er stien stejl. Turen har sværhedsgraden medium, og det er en fordel, hvis har en vis erfaring med at vandre i ujævnt terræn, inden man begiver sig ud på den.
Vandresæsonen er normalt fra maj til oktober. Preikestolen kan besøges hele året rundt, men i vintersæsonen er det nødvendigt med specielt udstyr - og en guide anbefales. Du kan leje hovedlamper, stegjern og en guide i området. Hvis du beslutter at gå uden guide, er det vigtigt at følge de råd, du får af personalet på parkeringspladsen.
Hvis du mangler erfaring eller ikke er sikker på, at du kan klare denne rute, vil vi råde dig til at tage med på en guidet tur. En god guide kan sørge for, at en dårlig dag ender med at blive en fantastisk oplevelse.
Hvert år tager frivillige norske redningsfolk ud for at hjælpe nødstedte folk i fjeldene. Derfor er der en række ting, du bør være klar over og forberede dig på, hvis du ikke er en erfaren fjeldvandrer.
Læs mere om sikkerhed på fjeldet, før du tager af sted.
Indhent oplysninger om længde, varighed og anbefalet fysisk form for den vandretur, du har tænkt dig at tage på.
Tjek vejrforholdene, og følg altid de råd, du får af lokale beboere i fjeldområdet.
Køb eller lej det rette udstyr til din vandretur.
Sørg altid for at have tilstrækkelig mad og drikke samt et ekstra sæt tøj i rygsækken.
Undersøg mulighederne for at tage med på en guidet tur.
Lad være med at bruge jeans, træningssko eller andre slags hverdagstøj.
Undgå at starte turen for sent på dagen – ellers risikerer du at skulle vandre i mørke.
Tag aldrig på fjeldvandring, hvis du ikke er i god fysisk form.
Du kan ikke nøjes med at have et kort på din mobile enhed, da der ikke altid er tilstrækkelig mobildækning i fjeldene.
Efterlad intet, herunder affald.
Få gode tips om påklædning og hvad du skal pakke i din rygsæk.
Selvom vejrudsigten lover sol og tørvejr, skal du være opmærksom på, at vejret kan ændre sig meget hurtigt. Derfor skal du altid tjekke vejrudsigten, inden du tager på fjeldvandring. Tag ikke af sted hvis meldingerne går på blæst, kraftig regn eller tåge. Få den seneste vejrudsigt på yr.no.
Pak en 30-liters rygsæk, så du er sikker på at have plads til alt det, du har brug for i de norske fjelde. Kort og kompas, et førstehjælpssæt, en fuldt opladet mobiltelefon og en pandelampe er bare nogle af de ting, vi vil råde dig til at have med i rygsækken. Se videoen med en udførlig pakkeliste længere nede på siden.
Som fodtøj anbefales gode vandrestøvler. Dele af ruten til Preikestolen går gennem ujævnt terræn, hvor du får brug for god støtte til fødder og ankler. Der er af og til kraftige vindstød, så tag vind- og vandtæt overtøj på. Din rygsæk bør altid indeholde et ekstra sæt tøj inklusive kasket eller hue, vanter og halstørklæde.
Sørg altid for at have tilstrækkelige mængder mad og drikke med, når du tager på vandretur. Det er vigtigt, at du har proviant nok til at 'lade op' en del gange undervejs, så du ikke risikerer at løbe tør for energi.
Der er ingen toiletter langs ruten, så sørg for at tisse af inden afgang. Hvis tissetrangen melder sig undervejs, så sørg for at gøre det på dalsiden af stien, langt væk fra bække og vandløb. Tag dit affald med dig.
Turen starter ved Preikestolen Fjellstue, som du kan komme til i bil eller med båd. Der er også en busservice fra Stavanger. Hvis du kører fra Stavanger, kan du tage færgen fra Stavanger til Tau og derefter køre til Preikestolen Fjellstue via Jørpeland ad Rv. 13. Hvis du kommer fra Sandnes, kan du benytte færgeruten mellem Lauvvik og Oanes og køre derfra op til Preikestolen Fjellstue. Se andre muligheder for transport til Preikestolen her.
Der er mange forskellige muligheder for at vandre i området omkring Preikestolen, og du kan også vælge nemmere ruter.
Hvert år tager frivillige norske redningsfolk ud for at hjælpe nødstedte folk i fjeldene, som for eksempel kan være udmattede eller kommet til skade, i tvivl om ruten eller i vanskeligheder, fordi det er blevet mørkt. Ofte er der tale om turister, som er iført hverdagstøj og ikke har ordentligt udstyr med.
Gør dette:
Indhent oplysninger om længde, varighed og anbefalet fysisk form for den vandretur, du har tænkt dig at tage på.
Tjek vejrforholdene, og følg altid de råd, du får af lokale beboere i fjeldområdet.
Køb eller lej det rette udstyr til din vandretur.
Sørg altid for at have tilstrækkelig mad og drikke samt et ekstra sæt tøj i rygsækken.
Undersøg mulighederne for at tage med på en guidet tur.
Undgå dette:
Lad være med at bruge jeans, træningssko eller andre slags hverdagstøj.
Undgå at starte turen for sent på dagen – ellers risikerer du at skulle vandre i mørke.Tag aldrig på fjeldvandring, hvis du ikke er i god fysisk form.
Du kan ikke nøjes med at have et kort på din mobile enhed, da der ikke altid er tilstrækkelig mobildækning i fjeldene.
Forbered dig ordentligt og pak rygsækken i henhold til vores vandretips.
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.
Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.
Spændende gadekunst, kønne træhuse og skønne vandreture langs hvide sandstrande. Stavanger byder på masser af overraskelser – og nogle af Norges allerbedste restauranter.
Forestil dig selv på fjeldet, hundredvis af meter over havets overflade, med flotte udsigter hvor end du drejer dig. I Ryfylke er selve naturen hovedattraktionen.
Bjergtagende landskaber dækket af fjorde, fjelde og lange, hvide strande Stavanger og Sandnes byder også på en bred vifte af museer og kulturelle events.
Norge er et fantastisk sted for enhver, der har lyst til at opdage og opleve de vilde, eventyrlige landskaber, fjelde, dale og fjorde. Inden du begiver dig ud i det fri, skal du sætte dig ind i de ni enkle fjeldregler, som øger din sikkerhed på turen.
Gå på opdagelse i de smukke norske fjelde - der er næsten 300 toppe over 2.000 meter i landet! Der er passende udfordringer og dejligt med frisk luft til både nye besøgende samt erfarne bjerggeder.
Du er i Norge, og der er ingen grund til at være indendørs. Her er nogle forslag til hvad du kan lave, uanset om du er ved kysten, på fjeldet eller et sted midt i mellem.
Væk er de traditionelle tømmerhuse med bittesmå vinduer og græs på taget. Det er mere og mere almindeligt at komme forbi arkitekttegnede fjeldhytter på sin vandretur i de norske fjelde.
Med sine 1.084 meter over havet er Kjerag det højeste fjeld ved Lysefjorden. Kjerag er også et populært mål for bjergbestigere og basejumping-entusiaster.
Tilbage til toppen