Se Stavanger på 10.000 skridt

Kom med på en dejlig gåtur rundt i denne farverige by.

Stavanger på 10.000 skridt

Kom med på en dejlig gåtur rundt i denne farverige by.

"Det er meget afslappet. Der sidder folk og spiser is i solen, det er fedt."

Elly

Besøgende

"Bring it on! Vinden er god!"

Danny

Besøgende

Rute 1: Elly og Danny i Stavanger

Distance: 10.000 skridt

Følg i Elly og Dannys fodspor gennem Stavanger. Dette sporty par fra England elsker at vandre i naturen. Elly er meget interesseret i at lave mad, og har endda skrevet sin egen kogebog. Sammen har Elly og Danny en svaghed for minigolf, og de prøver altid at gå en runde eller to på de nye steder, de besøger.

Mange af Stavangers attraktioner og seværdigheder ligger i gåafstand fra hinanden, hvilket gør det let at se og gøre meget på forholdsvis kort tid. Tag med på kunstrundvisning og se alt fra store gavlmalerier til bittesmå stykker kunst i døråbninger og i busserne. Når du kommer til Fargegaten er det som at træde ind i et fotografi.

Lige uden for byen ligger Jærenstrandene og lokker med hvidt sand så langt øjet rækker. Bliver du i byen kan du besøge et af byens museer og lære mere om Norges vigtigste industri - olie.

Bare fem minutters gang fra havnen ligger de hyggelige, hvidmalede træhuse i Gamle Stavanger, den ældste del af byen. Få overblik over byen fra Valbergtårnet, der ligger i centrum. I midten af 1850’erne blev dette tårn benyttet af byens vagtmænd, der advarede byens borgere i tilfælde af brand.

En meget berømt gåtur er vandringen til Preikestolen, hvis udgangspunkt findes cirka 40 minutters kørsel fra Stavanger. Her får du brug for mere end 10.000 skridt, men den 8-kilometer lange vandretur giver dig til gengæld en af de mest kendte udsigter i Norge.

Spar lidt på skridtene ved at tage med en hurtig RIB-båd på tur til Lysefjorden (det er ikke at snyde!) Turen starter midt i Stavanger.

Rute 2: Det bedste af Stavanger

Distance: 2,7 kilometer

På et besøg i Stavanger er der en række oplevelser, du ikke bør gå glip af! Start med en morgengåtur fra Stavanger Konserthus, en af byens nyere arkitektoniske perler. Gå gennem Gamle Stavanger, forbi hvide stakitter og blomsterhaver, inden du kommer til IDDIS, der huser både Norsk Grafisk Museum og Norsk Hermetikkmuseum.

Havnen ligger blot et stenkast derfra. Mange af de gamle lagerbygninger huser i dag restauranter og pubber i enhver afskygning, så her er altid masser af liv - et populært sted at tage billeder. Fortsæt til No 18 Kulturkafé, hvor du kan spise frokost i hvad der formentligt er Stavangers ældste hus (over 300 år gammelt). Bevæg dig videre til shopping-området, hvor du kan købe skandinaviske klassikere som Oleana, Fjällräven og Chili Chocolate.

Spadsér gennem den farvestrålende Fargegaten. At tage en selfie er obligatorisk! Husk at kigge lidt nærmere på nogle af gadens fristelser - barber, frisør, kjole- og designbutikker, caféer og pubber.

Norsk Oljemuseum har til huse nede på havnen i en ikonisk bygning formet som en boreplatform. Du kan ikke undgå at se den. Ved side af oliemuseet ligger Geoparken, en slags udendørs legeplads lavet af rigtig metalskrot fra olieindustrien. Her vrimler det som regel med unge skatere og legende børn. Hvis den meget gåen rundt har gjort ganen tør, så sæt kursen mod forfriskninger og aperitiffer på Salon de Nord inde på det historiske Hotel Victoria. Dette 120 år gamle hotel ligger stolt på Stavangers havnefront. Rund dagen af med en middag på den populære restaurant Fisketorget, hvor menuen består af dagens friskfangede fisk og skaldyr. Prøv stedets berømte fiskesuppe - mums!

Rute 3: En halv dag i Stavanger

Distance: 2.2 kilometer

Hvis du kun har en halv dag til lidt sightseeing, kan du prøve denne rute. Begynd dagen med at spise frokost på Bellies i den østlige del af byen - her bydes der på en sand eksplosion af plantebaserede smagsindtryk. Restauranten ligger i et up-and-coming område, hvor der er dukket mange nye spændende steder op i de seneste år.

Når maven er fuld sættes kompasset mod havnen (til fods eller på en elektrisk bycykel), hvor en forhåndsreserveret RIB-båd tager dig med ud til nogle af områdets største attraktioner.

Efter at have fået lidt skumsprøjt i ansigtet og vind i håret kan du tage med på en Segway-tur rundt i byen. (Okay, på denne rute kommer du måske ikke op på 10.000 skridt som sådan, men det er stadig det hele værd!) På en typisk tur med Segway kommer du forbi meget af byens gadekunst samt en række andre attraktioner, for eksempel Gamle Stavanger.

Regionen bugner af vikingehistorie, og på Viking House kan du opleve den via virkelighedstro Virtual Reality-teknologi. Se VR-filmen om Kong Harald Hårfager, der samlede Norge til ét kongerige. Snup en tidlig gang aftensmad på Fish & Cow. At spise ude i Stavanger er noget af det, der får dig til at vende tilbage til byen igen og igen.

Rute 4: Historien om downtown i Stavanger

Distance: 2.7 kilometer

Stavanger er et af verdens førende rejsemål inden for street art. Før i tiden stod festivalen NUART for uforglemmelige gadekunstoplevelser, og resultaterne kan du stadig se rundt om i byen. Kunsten varierer i stil fra situationisme, graffiti, post-graffiti, gavlmalerier, tegneserie, stencil og aktivisme til mange andre stilarter. Det er uden tvivl en af de mest spændende retninger inden for visuel kunst i mange årtier. 

Tag på en street art-tur i Stavanger! Denne rute giver dig et fascinerende indblik i de gadekunstværker, du kan se i den indre del af byen. 

Se mere på NUARTs Google Arts & Culture hjemmeside.

Værkerne undervejs er: Love Interruption på Klubbgata 4, UNART på Klubbgata 4, Self-portrait with friends på Klubbgata 6, Untitled by Logan Hicks på Hospitalgata 11, “Jævla Homo!” på Øvre Holmegate 27, “Beaten!” på Domkirkeplassen, Girl with Teddy + Heart Phone på Øvre Holmegate 26, Grenade Lovers på Øvre Holmegate 26, Gaffadils, også på Øvre Holmegate, Pinks på Klubbgata 4, Rude Kids: Solid Tattoe på Øvre Holmegate 24B, Untitled af Swoon og David Choe på Bakkegata 20, Vi er alle like på Østervåg 26, Dünkelziffer på Salvågergata 3, Untitled by Alice Pasquini på Jernbaneveien 9, The last traveller på Jorenholmsgata og Johanna & Broremann på Nygårdsgata 24.

Fra marts 2022 kan du flyve direkte fra Billund til Bergen og derfra videre til andre byer, der kan opleves på 10.000 skridt - Stavanger, Trondheim og Tromsø.

Book flybillet til Bergen med Widerøe

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider