Norge åbner op! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Se Stavanger på 10.000 skridt

Fargegaten, The Colorful Street, in Stavanger .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Fargegaten, The Colorful Street, in Stavanger .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

”Det er meget afslappet. Der sidder folk og spiser is i solen, det er fedt.”

Elly

Stavanger .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Stavanger .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

”Bring it on! Vinden er god!”

Danny

Kom med på en dejlig gåtur rundt i denne farverige by.

Stavanger, RIB boat tour .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Stavanger, RIB boat tour .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

Rute 1:
ELLY OG DANNY I STAVANGER

Distance: 10.000 skridt

Følg i Elly og Dannys fodspor gennem Stavanger. Dette sporty par fra England elsker at vandre i naturen. Elly er meget interesseret i at lave mad, og har endda skrevet sin egen kogebog. Sammen har Elly og Danny en svaghed for minigolf, og de prøver altid at gå en runde eller to på de nye steder, de besøger.

Mange af Stavangers attraktioner og seværdigheder ligger i gåafstand fra hinanden, hvilket gør det let at se og gøre meget på forholdsvis kort tid. Tag med på kunstrundvisning og se alt fra store gavlmalerier til bittesmå stykker kunst i døråbninger og i busserne. Når du kommer til Fargegaten er det som at træde ind i et fotografi.

Lige uden for byen ligger Jærenstrandene og lokker med hvidt sand så langt øjet rækker. Bliver du i byen kan du besøge et af byens museer og lære mere om Norges vigtigste industri - olie.

Rute 2:
DET BEDSTE AF STAVANGER

Distance: 2,7 kilometer

På et besøg i Stavanger er der en række oplevelser, du ikke bør gå glip af! Start med en morgengåtur fra Stavanger Konserthus, en af byens nyere arkitektoniske perler. Gå gennem Gamle Stavanger, forbi hvide stakitter og blomsterhaver, inden du kommer til IDDIS, der huser både Norsk Grafisk Museum og Norsk Hermetikkmuseum.

Havnen ligger blot et stenkast derfra. Mange af de gamle lagerbygninger huser i dag restauranter og pubber i enhver afskygning, så her er altid masser af liv - et populært sted at tage billeder. Fortsæt til No 18 Kulturkafé, hvor du kan spise frokost i hvad der formentligt er Stavangers ældste hus (over 300 år gammelt). Bevæg dig videre til shopping-området, hvor du kan købe skandinaviske klassikere som Oleana, Fjällräven og Chili Chocolate.

Rute 3:
EN HALV DAG I STAVANGER

Distance: 2.2 kilometer

Hvis du kun har en halv dag til lidt sightseeing, kan du prøve denne rute. Begynd dagen med at spise frokost på Bellies i den østlige del af byen - her bydes der på en sand eksplosion af plantebaserede smagsindtryk. Restauranten ligger i et up-and-coming område, hvor der er dukket mange nye spændende steder op i de seneste år.

Når maven er fuld sættes kompasset mod havnen (til fods eller på en elektrisk bycykel), hvor en forhåndsreserveret RIB-båd tager dig med ud til nogle af områdets største attraktioner.

Rute 4:

HISTORIEN OM DOWNTOWN STAVANGER

Distance: 2.7 kilometer

Stavanger er et af verdens førende rejsemål inden for street art. Før i tiden stod festivalen NUART for uforglemmelige gadekunstoplevelser, og resultaterne kan du stadig se rundt om i byen. Kunsten varierer i stil fra situationisme, graffiti, post-graffiti, gavlmalerier, tegneserie, stencil og aktivisme til mange andre stilarter. Det er uden tvivl en af de mest spændende retninger inden for visuel kunst i mange årtier. 

Tag på en street art-tur i Stavanger! Denne rute giver dig et fascinerende indblik i de gadekunstværker, du kan se i den indre del af byen. 

Se mere på NUARTs Google Arts & Culture hjemmeside.

Opdag mere

10.000 skridt i andre byer

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen