Skip to main content

</br>

Unknown Component
civid: 63ee15c49fdb5e61be859c6d
name: plugins_common_social_share (widget)

Mission Norway:
Opdag Preikestolen fra MI6

Den nervepirrende scene fra Preikestolen i Norge er blevet fremhævet som højdepunktet i filmen 'Mission: Impossible – Fallout'. Nu er det vores mission at føre dig til Preikestolen og selve området omkring dette allerede verdensberømte udkigspunkt.

Med bare fire fingre hang filmstjernen Tom Cruise og dinglede fra kanten af Preikestolen.

I 'Mission: Impossible – Fallout' vendte agenten Ethan Hunt, spillet af Cruise, tilbage for at fuldføre endnu en tilsyneladende umulig mission. Denne gang var Hunt en tur forbi Fjord Norge, hvor han endte med at klamre sig til siden af Preikestolen, et 604 meter højt klippefremspring over Lysefjorden.

Advarsel: Kun trænede agenter som Hunt kan overleve at hænge fast i klippen med det yderste af neglene. Du bør holde en sikker afstand fra kanten.

Fra Fjord Norge til Kashmir

Den sjette film i 'Mission: Impossible'-universet blev udråbt til en af de bedste film i 2018 af New York Post, og scenen med den dinglende superagent som det absolutte højdepunkt i adskillige anmeldelser.

Vi kan ikke afsløre hvordan det går helten her. Men vi kan da oplyse, at der et lille twist: I filmen foregår scenen med Preikestolen faktisk i Kashmir-provinsen i Indien. Det er dog ikke nogen overraskelse, at filmskaberne valgte det vestlige Norge og Preikestolen som kulisse for filmens hovedscene. Allerede i 2015 skrev BBC-journalisten Husna Haq, at "klippefremspringet er som taget fra en Hollywood blockbuster".

Bedre uden for sæsonen

Hvis du tager imod missionen om at udforske Preikestolen og de nærmeste omgivelser bør du dog vide én ting: Du er sandsynligvis ikke alene på klippen, i modsætning til Tom Cruise. Hvert år vandrer mere end 300.000 mennesker fra alle verdenshjørner op til plateauet, hvor udsigten over Lysefjorden er så fantastisk. Tager du derimod turen i november, ligesom Cruise, er der ikke nær så mange mennesker.

Vi ser frem til at modtage dig i denne skønne region med flot natur og spændende byer.

Se traileren til Mission: Impossible – Fallout

Mere inspiration fra Fjord Norge

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider