VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Helicopter flying over Preikestolen on a summer day
Mission Norway.
Photo: Grim Berge / Natural Light Earth

muteplay/pauseplay/pause

Mission Norway:
Opdag Preikestolen fra MI6

Den nervepirrende scene fra Preikestolen i Norge er blevet fremhævet som højdepunktet i filmen 'Mission: Impossible – Fallout'. Nu er det vores mission at føre dig til Preikestolen og selve området omkring dette allerede verdensberømte udkigspunkt.

Med bare fire fingre hænger filmstjernen Tom Cruise og dingler fra kanten af Preikestolen.

I 'Mission: Impossible – Fallout' vender agenten Ethan Hunt, spillet af Cruise, atter tilbage for at fuldføre endnu en tilsyneladende umulig mission. Denne gang kommer Hunt en tur forbi Fjord Norge, hvor han ender med at klamre sig til siden af Preikestolen, et 604 meter højt klippefremspring over Lysefjorden i amtet Rogaland.

Advarsel: Kun trænede agenter som Hunt kan overleve at hænge fast i klippen med det yderste af neglene. Du bør holde en sikker afstand fra kanten.

Fra Rogaland til Kashmir

Den sjette film i 'Mission: Impossible'-universet er allerede blevet udråbt til en af de bedste film i 2018 af New York Post, og scenen med den dinglende superagent beskrives som det absolutte højdepunkt i adskillige anmeldelser.

Vi kan ikke afsløre hvordan det går helten her. Men vi kan da oplyse, at der et lille twist: I filmen foregår scenen med Preikestolen faktisk i Kashmir-provinsen i Indien. Det er dog ikke nogen overraskelse, at filmskaberne valgte det vestlige Norge og Preikestolen som kulisse for filmens hovedscene. Allerede i 2015 skrev BBC-journalisten Husna Haq, at "klippefremspringet er som taget fra en Hollywood blockbuster".

Bedre uden for sæsonen

Hvis du tager imod missionen om at udforske Preikestolen og de nærmeste omgivelser bør du dog vide én ting: Du er sandsynligvis ikke alene på klippen, i modsætning til Tom Cruise. Hvert år vandrer mere end 250.000 mennesker fra alle verdenshjørner op til plateauet, hvor udsigten over Lysefjorden er så fantastisk. Tager du derimod turen i november, ligesom Cruise, er der ikke nær så mange mennesker.

Det har været en ære at dele Preikestolen med Indien og Kashmir, men den hører naturligvis hjemme i Norge. Vi ser frem til at modtage dig i denne skønne region med flot natur og spændende byer.

Se traileren til Mission: Impossible – Fallout

Mere om Mission: Impossible – Fallout

Genre: Action/thriller
Instruktør: Christopher McQuarrie
Medvirkende: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Alec Baldwin
Premiere i Danmark: 2. august 2018

Mere inspiration fra Fjord Norge

Planlæg turen til Fjord Norge

Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen