Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway
To personer på vej mod Avdalen Gård i Utladalen i Fjord Norge
To personer på vej mod Avdalen Gård i Utladalen i Fjord Norge
Avdalen Gård i Utladalen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Avdalen Gård i Utladalen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

10 vidunderlige vandreture i dalene

Vandring handler ikke blot om at nå toppen af fjeldet – dalene i Norge er også glimrende vandreterræn. Her er nogle af landets bedste dalvandringer.

Dybe dale og flotte landskaber, som både benene og øjnene kan gå på opdagelse i. Vandrestier, der slynger sig langs brusende elve, gennem stejle kløfter og forbi små bondegårde, hvor du tænker: Er det muligt at bo her?

"Vandring handler ikke altid om at nå toppen af fjeldet. I dalene går man ofte gennem et smukt kulturlandskab langs ældgamle veje, eller forbi øde beliggende sommersætere med interessante historier", siger Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT).

Naturen i dalene er også noget anderledes end på højfjeldet. Fordi dalene ligger mere i læ er der et væld af blomster og planter, der kæmper om din opmærksomhed.

"I mange dale er sæsonen længere end oppe på fjeldet, og man er mere beskyttet mod vind og vejr", pointerer Klarp Solvang.

Her anbefaler han nogle af Norges smukkeste vandreture i dalene.

1. Aurlandsdalen ved Sognefjorden

Denne 20 kilometer lange vandretur har klassikerstatus. Den starter ved Østerbø Fjellstove (820 meter over havets overflade). Turen følger afmærkede stier ned til Vassbygdi i Aurland ved Sognefjorden og tager dig gennem et frodigt og flot landskab med over 500 forskellige plantearter. Her falder fjeldsiderne dramatisk ned i dybe elvslugter, og undervejs passeres adskillige kulturskatte.

Vandreturen tager mellem syv og otte timer at gennemføre. Er du til udsigter, så prøv den del af stien, der går stejlt ned af Bjørnestigen. Der kører en 'vandrebus' mellem Østerbø og Vassbygdi fra Geiteryggen, Aurland og Flåm i vandresæsonen, der varer fra slutningen af maj til begyndelsen af oktober.

Siden du allerede er her: Spis en slow-baked pizza med gedeost i landsbyen Aurland, se traditionelt håndværk blive lavet på Aurlandskoen og nyd udsigten over fjorden fra udsigtspunktet Stegastein.

2. Husedalen i Hardanger

Den vilde Husedal i Kinsarvik ved Hardangerfjorden har ikke færre end fire flotte vandfald. Start gåturen fra bymidten eller parkér bilen ved Tveitafossen. Derfra er der knap en times vandring til Nyastølfossen, og det samme videre til Nykkjesøyfossen. Det fjerde vandfald er også det mest spektakulære: Søtefossen. Du kan herefter vælge at fortsætte til den selvbetjente turisthytte Stavali på Hardangervidda.

Der er cirka 15 kilometer fra Kinsarvik til Søtefossen og tilbage. Hele turen tager som regel mellem fem og seks timer.

Siden du allerede er her: Hvis du elsker vandaktiviteter er Hardangerfjorden det helt rigtige sted. Udforsk verdens tredjelængste fjord i kajak eller på RIB-safari. Er dine ben ikke ømme, kan de også prøve den lange tur til Trolltunga, Dronning Sonjas Panoramarute eller Buarbræen. Du kan stå på sommerski på Folgefonna-gletsjeren, eller bare nyde et glas cider eller æblemost fremstillet af de lokale frugtavlere.

3. Utladalen i Årdal

En af Nordeuropas dybeste dale strækker sig tyve kilometer fra bunden af Sognefjorden og langt ind i Sognefjellet og Jotunheimen. I bunden af dalen løber Utlaelven, og majestætiske fjeldtoppe over 2.000 meter troner over det frodige landskab.

Vandreruten går langs med den grusbelagte Folkevegen, der blev anlagt af de lokale i 1970’erne. Efter cirka en kilometer fører en stejl sti op til den charmerende Avdalen Gård, hvor du kan indtage et måltid mad eller overnatte. Fire lette kilometer længere inde i dalen tilbyder Vetti Gård også mad og overnatning. Du kan endda leje et pakæsel til at bære din rygsæk! Fra Vetti er der halvanden kilometer til Vettisfossen, det højeste frie vandfald i Nordeuropa.

Du kan derefter fortsætte til den smukke Stølsmaradalen, hvor du kan overnatte i en af de to DNT-hytter.

Siden du allerede er her: Kør langs Tindevegen til Årdal fra Turtagrø og på Sognefjellet nationale turistvej. I Årdal er der også et opvarmet udendørs badeanlæg.

4. Innerdalen i Sunndal

Innerdalen omtales ofte som 'Norges smukkeste dal'. Det grønne paradis Sunndal, ikke langt fra Sunndalsøra i Nordvest, er omgivet af vilde fjelde og glitrende søer, hvor du kan bade, padle i kajak eller ro.

Stil bilen ved Ålvundeid og følg den noget stejle grusvej i 3,5 kilometer, hvorefter du kommer til Renndølsetra, hvor du kan overnatte og spise et dejligt økologisk måltid mad. Du bør ikke snyde dig selv for deres berømte vafler. Lidt længere fremme ligger Innerdal Turisthytte, hvor du også kan spise og sove.

Følg stien længere ind i dalen eller op til Trollheimen. Du kan også vandre til foden - eller toppen - af det sagnomspundne Innerdalstårnet (1.452 meter).

Siden du allerede er her: Tag turen forbi Tingvoll, hvor de laver verdens bedste ost - Kraftkar. Der er ikke langt til andre populære vandreture, for eksempel til Skåla-fjeldet eller i det nærliggende fjeldområde Trollheimen.

5. Sautso i Alta

Nordeuropas største kløft har stejle vægge der er 300-400 meter høje, så der er ingen vandrestier her. Men du kan beundre udsigten fra adskillige udsigtspunkter såsom Gargia Fjeldhytte eller Beskades i nærheden af Alta. Du kan også udforske kløften fra en elvbåd, kano eller på en guidet tur.

Siden du allerede er her: I Alta kan du komme helt tæt på samekulturen. Et besøg i Nordlyskatedralen hører også med, og du bør også se de UNESCO-beskyttede helleristninger i Hjemmeluft under midnatssolen. Og bare så du ved det: Alta er overraskende varm, solrig og tør om sommeren!

Efterlad det, som du fandt det

Norge er et ubeskriveligt smukt land, med et utal af dramatiske naturvidundere – vandfald, fjorde, fjelde og gletsjere. At bevare landskabet, dets samfund og den norske livsmåde er essentielt for både de lokale og de besøgende.

'Efterlad det, som du selv har lyst til at finde det', lyder mantraet - så tag ikke andet end billeder og behold kun minderne.

Rejs med omtanke i Norge

6. Kongevegen gennem Lærdal

Kongevegen var den første vej mellem det østlige og vestlige Norge i 1793. Den smukke strækning starter i Vang i Valdres og fører dig over Filefjell til Lærdal ved Sognefjorden. Hele turen tager fem-seks dage at vandre, men du kan vælge blot at gå den sidste del.

På en lille del af Vindhellavegen fra stavkirken i Borgund kan du se noget fascinerende gammel vejbyggeri. For en lidt længere vandretur kan du fortsætte ned til fjorden og langs Øygardsvegen, og endnu videre forbi elve og vandfald gennem Galdane. Herfra kan du tage bussen til Gamle Lærdalsøyri eller overnatte, inden turen fortsætter ad naturstier og veje gennem den grønne Lærdal næste morgen.

Siden du allerede er her: Gå på opdagelse mellem de beskyttede træhuse i Gamle Lærdalsøyri ved fjorden. Du kan også padle i kajak, besøge Norsk Villakssenter og køre på den nationale turistvej over Aurlandsfjellet til Aurland.

7. Døråldalen i Rondane

Gå en tur på landmasser, der over millioner af år har bevæget sig hertil fra Ækvator! I Døråldalen er omgivelserne formet af is, vejr og vind. Du kan køre hele vejen til de to hytter Øvre og Nedre Dørålseter, hvor du kan tilbringe natten.

Fra parkeringspladsen følges elven ind i den 10 kilometer lange Døråldal, eller du kan vælge at vandre til en af de smukke fjeldtoppe på dalens sider. Udforsk de specielle Skranglehaugene, med moræner og gryder fra seneste istid. Du kan også vandre fra hytte til hytte overalt i Rondane.

Siden du allerede er her: Brug noget tid på at køre eller cykle på den nationale turistvej Rondane, og gør et stop ved udsigtspunktet Sohlbergplassen. Kør med tog ind i de gamle miner i Folldal, eller rid en tur på fjeldet.

8. Junkerdalsura i Saltfjellet

I nærheden af Storjord, lidt syd for Bodø i Nord-Norge, ligger indgangen til naturområdet Junkerdalsura - en enorm, men meget smal kløft, der borer sig vej gennem fjeldene.

På grund af den afskærmede beliggenhed og den kalkholdige jord er Junkerdalen et botanisk paradis, fyldt til randen med varmeelskende planter, herunder orkidéer.

På parkeringspladsen ved Nordland Nasjonalparksenter starter en barnevogns-venlig vej, der fører dig 2,5 kilometer ind i dalen til et picnic-område. Der er også en lang række vandrestier i Junkerdalen Nationalpark, og du kan nyde udsigten fra toppen af Solvågtind.

Siden du allerede er her: Stop ved Nordland Nasjonalparksenter og spis frokost på det nostalgiske Storjord Hotel. På den anden side af vejen ligger nogle smukke skovstier og spændende hængebroer.

9. Jutulhogget i Røros

Se Nordeuropas største kløft af denne type i Alvdal i Østerdalen. Jutulhogget er 2,4 kilometer lang, og nogle steder falder klippesiderne 240 lodrette meter ned. Sæt bilen ved hovedvej Rv3 og nyd udsigten, før du begiver dig af sted på stien ned i kløften. Nede i kløften kan du afprøve ekkoet og se planter, der ikke vokser andre steder på disse kanter.

Siden du allerede er her: Besøg den UNESCO-beskyttede mineby Røros og tag en bådtur på søen Femunden.

10. Molladalen i Sunnmøre

Molladalen ligger som en gigantisk hestesko i Sunnmøre, omgivet af takkede fjeldtoppe, der når op i 1.400 meters højde. Dalen er lige så magisk i solskin, som når tågen smyger sig mellem fjeldsiderne. Prøv fiskelykken i en af de mange søer, eller hyr en klatreguide og bestig Bladet eller en af de andre stejle fjelde i Molladalstindane. Her er desuden et mylder af både lette og krævende vandreture. Kør ad betalingsvejen fra Barstadvika til udgangspunktet ved Melbøsætra.

Siden du allerede er her: Molladalen ligger tæt på jugendstilbyen Ålesund og smukke vandreområder omkring Hjørundfjorden. I området er der masser af unikke hoteller og spisesteder.

Tag turen til toppen af fjeldet på nogle af Norges flotteste trapper, eller få pulsen op med disse 10 tips for adrenalinjunkier. Uanset hvad kan du få hjælp til at skræddersy turen med Up Norway!

På tur i dalene

10 vidunderlige vandreture i dalene
Den vidgjetne og sagomsuste Aurlandsdalen er ein av dei gamle ferdselsvegane mellom Aust- og Vestlandet Read more
Aurlandsdalen
Nord-Europas største canyon. Det er mange mulighete å se denne vakre canyon på, enten fotturer, med elvebåt, kano, guidet tur i buss eller bil. Read more
Alta Canyon
Kongevegen over Filefjell - Kvamskleiva fra Syndrol til Hemsing Bru Denne gamle veistrekningen ble tatt i bruk i 1808 og avløste Den Bergenske… Read more
Kvamskleiva
Døråldalen i den østlige del af Rondane Nationalpark er en af landets flotteste dale. Læs mere
Døråldalen, Rondane
Oplev de fantastiske omgivelser ved Junkerdalsura. Foto: Frankemann/Wikimedia Commons Læs mere
Junkerdalsura
Molladalen er naturligvis ikke en fjelltopp, men for å oppleve fjelltoppene nedenfra er den uansett uovertruffen. Molladalen er ei gryte omkrinset av… Read more
Topptur til Molladalen (774 m.o.h.)
Northern Europe's largest canyon, wich was formed during the last Ice Age, around 10, 000 years ago. You may experience the Jutulhogget Canyon on foot… Read more
Jutulhogget
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  De bedste tilbud fra vores partnere

  Book din ferie til Norge i dag!

  • Classic "Norway in a Nutshell' Hiking Tour by 50 Degrees North
   Credits
   Classic "Norway in a Nutshell' Hiking Tour by 50 Degrees North
   Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway
   Klassisk fottur
   Sjarmerende hytter og fantastisk landskap

   7-dagers tur med noe av det beste Norge har å by på, inkludert tre dagers vandring, togtur fra Oslo til Finse, overnatting i Flåm, ekspressbåt til Bergen og en RIB-safari på Nærøyfjorden. Vakker natur, sjarmerende hytter og fantastisk landskap og selskap! | 50 Degrees North

  • Discovery Route by Up Norway
   Credits
   Discovery Route by Up Norway
   Photo: Trolltunga Active
   Discovery Route
   En av Norges mest bærekraftige turer?

   Discovery Route fra 1880-tallet var den aller første eksklusive pakkereisen som ble solgt i Norge. Vi tar deg med på en vakker og variert reise. | Up Norway

  • Senja, Wildlife & Auroras by 50 Degrees North
   Credits
   Senja, Wildlife & Auroras by 50 Degrees North
   Photo: Steffen Fossbakk / Visit Norway
   Senja, dyreliv og polarlys
   Dyresafari, nordlys og Tromsø

   Opplev bratte, majestetiske fjell, øyer med kritthvite strender og klart, turkisblått vann. Denne seksdagers vinterturen inkluderer Tromsø, Finnsnes og Hamn i Senja. Se nordlyset fra en badestamp, hvis du er heldig! | 50 Degrees North

  • Walk on historic ground by Discover Norway
   Credits
   Walk on historic ground by Discover Norway
   Photo: Discover Norway
   Fottur på historisk grunn
   Over Dovrefjell langs Pilegrimsleden

   Ønsker du å kombinere fjelltur og kultur? En vandretur i et av Norges mektigste fjellområder. Variert og lett høyfjellsterreng. Tur på egen hånd uten turleder. Turpakken inkluderer bagasjetransport, overnatting og måltider. | Discover Norway

  • White beaches, Sea & Manshausen Island by 50 Degrees North
   Credits
   White beaches, Sea & Manshausen Island by 50 Degrees North
   Photo: Manshausen.no
   Hvite strender, sjø og øya Manshausen
   Bo i designhotell på Norges kyst

   Med sin unike beliggenhet mellom små øyer, sandstrender og høye fjell, er Manshausen et eventyrsted. Denne firedagers turen inkluderer havkajakktur, guidede fotturer og huleutforsking. Nordskot-traversen kan inkluderes! | 50 Degrees North

  • Beautiful Norway Hike by 50 Degrees North
   Credits
   Beautiful Norway Hike by 50 Degrees North
   Photo: Malik Skydsgaard / Unsplash
   Beautiful Norway Fottur
   Minibusstur til Galdhøpiggen med guidet fottur

   Reis med en førsteklasses 50 Degrees North minibuss, gå opp Galdhøpiggen, Nord-Europas høyeste fjell på 2469 meter over havet. Sjudagers førsteklasses tur i liten gruppe, med Norges beste fotturer. | 50 Degrees North

  • Norway's Southern Fjords and Pulpit Rock by 50 Degrees North
   Credits
   Norway's Southern Fjords and Pulpit Rock by 50 Degrees North
   Photo: Pierre Bouillot / Unsplash
   Norges sørlige fjorder og Preikestolen
   Preikestolen, Stavanger, Bergen, spa ved fjorden

   Guidet tur opp til Preikestolen. Opplev Bergens historiske sjarm med privat guide. Nyt et spaopphold på et historisk fjordhotell. Nyt lange, avslappende kvelder i hagen og en fin middag etter kajakkpadling eller et bad i fjorden. | 50 Degrees North

  • Preikestolen Express Bus by Go Fjords
   Credits
   Preikestolen Express Bus by Go Fjords
   Photo: Go Fjords
   Preikestolen Ekspressbuss
   Rundtur fra Stavanger til en ikonisk tursti

   En av Norges mest populære turer. På bussen vår får du enkel og bekvem transport til og fra Stavanger. Vær oppmerksom på at turen er uten guide, men stien er godt merket med avstandsmarkører. Slapp av og nyt utsikten. | Go Fjords

  • Trolltunga Hike and Dome Stay by Book Nordics
   Credits
   Trolltunga Hike and Dome Stay by Book Nordics
   Photo: Trolltunga Active
   Glamping på Trolltunga
   Solnedgang og soloppgang fra Trolltunga

   Bli med oss på en spennende tur til Trolltungaplatået og tilbring natten i en komfortabel dome. Middag, frokost og utstyr er inkludert. | Book Nordics

  • Hike on historic ground by Discover Norway
   Credits
   Hike on historic ground by Discover Norway
   Photo: Jakob Stenqvist / Unsplash
   Fottur på historisk grunn
   Over Dovrefjell på St Olavsvegene

   Vil du kombinere fjelltur med kultur? En tur i et av Norges mest majestetiske fjellandskap. Variert og lett høylandsterreng. Gå på egen hånd uten guide. Pakken inkluderer transport av bagasje, overnatting og måltider. | Discover Norway

  • Norwegian Fjords & Glaciers by Authentic Scandinavia
   Credits
   Norwegian Fjords & Glaciers by Authentic Scandinavia
   Photo: Sverre Hjørnevik / Fjord Norway
   Fjorder og isbreer
   Oslo, Bergen, Sognefjorden, Hardangerfjorden

   Reis med tog, båt og buss og opplev Sognefjorden og Hardangerfjorden. Besøk Oslo, Bergen og fjordbygdene Flåm, Balestrand og Ulvik. | Authentic Scandinavia

  Snør vandrestøvlerne

  Noget af det bedste ved vandring er, at alle kan gøre det! Find en vandretur, der passer til din aktuelle dagsform.

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Bliv inspireret

  Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen