There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
Campcation – Book camping over hele Norge med Campcation
Vy - det skal være let at rejse grønt
SJ NORD - eventyret starter i toget
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
Cabin Campers - din hytte på fire hjul
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge
Authentic Scandinavia - rejs som de lokale
Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Booknordics.com – hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge
Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran
Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture
Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.
Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året
Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
I Norge er der altid en anledning til at spise vafler. Faktisk elsker nordmændene vafler så højt, at de serveres i hjerteform. Prøv dem som en snack eller som en del af et Michelin-stjernet måltid.
De norske vafler er umulige at modstå. Bløde og fyldige, serveret med en magisk kombination af cremefraiche og syltetøj oven på, eller den mere krydrede udgave, med skinke og gedeost på toppen. Og duften! Åh ja, duften...
Der serveres vafler over alt - på caféer og restauranter, om bord på toget og færgen, til sportsstævner og naturligvis i de mange små norske hjem. Rigtige kendere - og dem er der omtrent fem millioner af - diskuterer ivrigt, om vaflen skal være hjerteformet eller firkantet. Uanset hvordan du foretrækker din vaffel kan du berolige dig selv med, at den norske udgave minder om den danske, der er både tyndere og blødere end de amerikanske og belgiske varianter. Du kan endda indtage gourmetvafler på restaurant Maaemo, der fik 3 stjerner i Michelinguiden i 2019.
"Vaflen er en del af den norske identitetsfølelse, så den skulle naturligvis med på menukortet," siger Esben Holmboe Bang, Maaemos danske stjernekok. Hans udgave af vaflen er gylden og sprød, tilberedt med gæret korn og oksekødsfedt.
"Vaflen er en del af den norske identitetsfølelse" – Esben Holmboe Bang
"Vaflen er en del af den norske identitetsfølelse"
– Esben Holmboe Bang
Da den unge svensker Jonathan Larsson flyttede til Oslo for et par år siden blev han så fortryllet af de norske vafler, at han begyndte at sælge dem fra sit eget soveværelsesvindue. Man kunne vælge eksotiske toppings, for eksempel skimmelost, pølse og kokos. Og hans vafler blev hurtigt et hit. Hvad der startede som en fritidshobby er nu blevet hans levebrød (bogstaveligt talt) - han er således den stolte indehaver af vaffelcaféen Haralds Vaffel. Jonathans egen favoritvaffel er den med smør, cremefraiche og klassisk norsk brunost, der langsomt smelter på toppen.
Der er et nærmest endeløst antal toppings. Skulle du nu sidde og planlægge en vaffelrundtur i Norge (hvorfor egentlig ikke?), bør du stile efter at prøve vafler med æg og kaviar i Nord-Norge, med syltetøj og brunost i Telemark, og med is i Syd-Norge. Kronen på rundturen kan passende blive Moss' signatur-ret: Pølse i vaffel.
Det bedste resultat opnås med et traditionelt norsk vaffeljern
Ingredienser
6 stora æg
1 1/4 dl sukker
1 tsk vaniljeekstrakt
4 dl mel
1 tsk bagepulver
1/8 tsk salt
2 1/2 dl cremefraiche
115 gram smeltet smør
Fremgangsmåde
1. Bland æg, sukker og vaniljeekstrakt i en stor skål med en håndmikser, indtil konsistensen er cremet.
2. Tilsæt mel, bagepulver og salt i blandingen.
3. Tilsæt cremefraiche og smeltet smør, og ælt dejen til den er glat. Lad dejen stå i 20 minutter, før du laver vaflerne.
4. Opvarm vaffeljernet. Du kan med fordel børste overfladen med smeltet smør.
5. Hæld noget af dejen på vaffeljernet, luk låget og bag vaflerne indtil de er gyldne. Vaflerne serveres med smør og brunost, eller med flødeskum og syltetøj.
Fredagsvaffel – Serveres på mange arbejdspladser på fredage.
Dugnadsvaffel – 'Dugnad' er det norske ord for frivilligt arbejde, der udføres sammen med andre. Disse vafler serveres ofte i forbindelse med forårsrengøring og vedligeholdelsesarbejde i fælleshaver eller ved sportsstævner for børn. De gratis vafler efter endt arbejde udgør motivationen til at møde op.
Kakevaffel – En stabel vafler med lag af vaniljecreme.
Pølse i vaffel – En pølse indpakket i vaffel, typisk serveret i Østfold.
Matpakkevaffel – En typisk norsk madpakke er traditionelt 'blot' en sandwich, men nogle nordmænd pimper den op med vafler.
Bålvaffel – En vaffel bagt over åben ild.
Vafler er indbegrebet af det nordmændene kalder 'kos' - en fællesbetegnelse for alt det, vi danskere kalder 'hygge'. For mange nordmænd i udlandet er de et symbol på hjemlængsel, ifølge den norske sømandskirke. I over 150 år har de hjerteformede vafler været et symbol for sømandskirken, der sælges intet mindre end 30.000 vafler verden over hvert år. Hver kirke har sin opskrift, og du kan se dem alle på Sømandskirkens officielle hjemmeside.
Omvendt brødfødte Joar Mortveit fra Skjold hundredvis af mennesker med bare én enkelt vaffel en herlig dag i 2011. Det sikrede ham en plads i Guinness' Rekordbog for den største vaffel i verden.
Det bedste resultat opnås med et traditionelt norsk vaffeljern
Ingredienser
6 stora æg
1 1/4 dl sukker
1 tsk vaniljeekstrakt
4 dl mel
1 tsk bagepulver
1/8 tsk salt
2 1/2 dl cremefraiche
115 gram smeltet smør
Fremgangsmåde
1. Bland æg, sukker og vaniljeekstrakt i en stor skål med en håndmikser, indtil konsistensen er cremet.
2. Tilsæt mel, bagepulver og salt i blandingen.
3. Tilsæt cremefraiche og smeltet smør, og ælt dejen til den er glat. Lad dejen stå i 20 minutter, før du laver vaflerne.
4. Opvarm vaffeljernet. Du kan med fordel børste overfladen med smeltet smør.
5. Hæld noget af dejen på vaffeljernet, luk låget og bag vaflerne indtil de er gyldne. Vaflerne serveres med smør og brunost, eller med flødeskum og syltetøj.
Fredagsvaffel – Serveres på mange arbejdspladser på fredage.
Dugnadsvaffel – 'Dugnad' er det norske ord for frivilligt arbejde, der udføres sammen med andre. Disse vafler serveres ofte i forbindelse med forårsrengøring og vedligeholdelsesarbejde i fælleshaver eller ved sportsstævner for børn. De gratis vafler efter endt arbejde udgør motivationen til at møde op.
Kakevaffel – En stabel vafler med lag af vaniljecreme.
Pølse i vaffel – En pølse indpakket i vaffel, typisk serveret i Østfold.
Matpakkevaffel – En typisk norsk madpakke er traditionelt 'blot' en sandwich, men nogle nordmænd pimper den op med vafler.
Bålvaffel – En vaffel bagt over åben ild.
Nordmændene elsker også deres boller. Det er der ikke noget at sige til - de er uimodståelige!
Nordmændene elsker også deres boller. Det er der ikke noget at sige til - de er uimodståelige!
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.
Tilbage til toppen