There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Hostelling International - døren til Norge
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Vy - det skal være let at rejse grønt
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge
Up Norway - skræddersyede rejser
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
Secret Atlas - den autentiske måde at udforske Svalbard
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
I Norge er der altid en anledning til at spise vafler. Faktisk elsker nordmændene vafler så højt, at de serveres i hjerteform. Prøv dem som en snack eller som en del af et Michelin-stjernet måltid.
De norske vafler er umulige at modstå. Bløde og fyldige, serveret med en magisk kombination af cremefraiche og syltetøj oven på, eller den mere krydrede udgave, med skinke og gedeost på toppen. Og duften! Åh ja, duften...
Der serveres vafler over alt - på caféer og restauranter, om bord på toget og færgen, til sportsstævner og naturligvis i de mange små norske hjem. Rigtige kendere - og dem er der omtrent fem millioner af - diskuterer ivrigt, om vaflen skal være hjerteformet eller firkantet. Uanset hvordan du foretrækker din vaffel kan du berolige dig selv med, at den norske udgave minder om den danske, der er både tyndere og blødere end de amerikanske og belgiske varianter. Du kan endda indtage gourmetvafler på restaurant Maaemo, der fik 3 stjerner i Michelinguiden i 2019.
"Vaflen er en del af den norske identitetsfølelse, så den skulle naturligvis med på menukortet," siger Esben Holmboe Bang, Maaemos danske stjernekok. Hans udgave af vaflen er gylden og sprød, tilberedt med gæret korn og oksekødsfedt.
"Vaflen er en del af den norske identitetsfølelse" – Esben Holmboe Bang
"Vaflen er en del af den norske identitetsfølelse"
– Esben Holmboe Bang
Da den unge svensker Jonathan Larsson flyttede til Oslo for et par år siden blev han så fortryllet af de norske vafler, at han begyndte at sælge dem fra sit eget soveværelsesvindue. Man kunne vælge eksotiske toppings, for eksempel skimmelost, pølse og kokos. Og hans vafler blev hurtigt et hit. Hvad der startede som en fritidshobby er nu blevet hans levebrød (bogstaveligt talt) - han er således den stolte indehaver af vaffelcaféen Haralds Vaffel. Jonathans egen favoritvaffel er den med smør, cremefraiche og klassisk norsk brunost, der langsomt smelter på toppen.
Der er et nærmest endeløst antal toppings. Skulle du nu sidde og planlægge en vaffelrundtur i Norge (hvorfor egentlig ikke?), bør du stile efter at prøve vafler med æg og kaviar i Nord-Norge, med syltetøj og brunost i Telemark, og med is i Syd-Norge. Kronen på rundturen kan passende blive Moss' signatur-ret: Pølse i vaffel.
Det bedste resultat opnås med et traditionelt norsk vaffeljern
Ingredienser
6 stora æg
1 1/4 dl sukker
1 tsk vanilleekstrakt
4 dl mel
1 tsk bagepulver
1/8 tsk salt
2 1/2 dl cremefraiche
115 gram smeltet smør
Fremgangsmåde
1. Bland æg, sukker og vanilleekstrakt i en stor skål med en håndmikser, indtil konsistensen er cremet.
2. Tilsæt mel, bagepulver og salt i blandingen.
3. Tilsæt cremefraiche og smeltet smør, og ælt dejen til den er glat. Lad dejen stå i 20 minutter, før du laver vaflerne.
4. Opvarm vaffeljernet. Du kan med fordel børste overfladen med smeltet smør.
5. Hæld noget af dejen på vaffeljernet, luk låget og bag vaflerne indtil de er gyldne. Vaflerne serveres med smør og brunost, eller med flødeskum og syltetøj.
Fredagsvaffel – Serveres på mange arbejdspladser på fredage.
Dugnadsvaffel – 'Dugnad' er det norske ord for frivilligt arbejde, der udføres sammen med andre. Disse vafler serveres ofte i forbindelse med forårsrengøring og vedligeholdelsesarbejde i fælleshaver eller ved sportsstævner for børn. De gratis vafler efter endt arbejde udgør motivationen til at møde op.
Kakevaffel – En stabel vafler med lag af vanillecreme.
Pølse i vaffel – En pølse indpakket i vaffel, typisk serveret i Østfold.
Matpakkevaffel – En typisk norsk madpakke er traditionelt 'blot' en sandwich, men nogle nordmænd pimper den op med vafler.
Bålvaffel – En vaffel bagt over åben ild.
Vafler er indbegrebet af det nordmændene kalder 'kos' - en fællesbetegnelse for alt det, vi danskere kalder 'hygge'. For mange nordmænd i udlandet er de et symbol på hjemlængsel, ifølge den norske sømandskirke. I over 150 år har de hjerteformede vafler været et symbol for sømandskirken, der sælges intet mindre end 30.000 vafler verden over hvert år. Hver kirke har sin opskrift, og du kan se dem alle på Sømandskirkens officielle hjemmeside.
Omvendt brødfødte Joar Mortveit fra Skjold hundredvis af mennesker med bare én enkelt vaffel en herlig dag i 2011. Det sikrede ham en plads i Guinness' Rekordbog for den største vaffel i verden.
Det bedste resultat opnås med et traditionelt norsk vaffeljern
Ingredienser
6 stora æg
1 1/4 dl sukker
1 tsk vanilleekstrakt
4 dl mel
1 tsk bagepulver
1/8 tsk salt
2 1/2 dl cremefraiche
115 gram smeltet smør
Fremgangsmåde
1. Bland æg, sukker og vanilleekstrakt i en stor skål med en håndmikser, indtil konsistensen er cremet.
2. Tilsæt mel, bagepulver og salt i blandingen.
3. Tilsæt cremefraiche og smeltet smør, og ælt dejen til den er glat. Lad dejen stå i 20 minutter, før du laver vaflerne.
4. Opvarm vaffeljernet. Du kan med fordel børste overfladen med smeltet smør.
5. Hæld noget af dejen på vaffeljernet, luk låget og bag vaflerne indtil de er gyldne. Vaflerne serveres med smør og brunost, eller med flødeskum og syltetøj.
Fredagsvaffel – Serveres på mange arbejdspladser på fredage.
Dugnadsvaffel – 'Dugnad' er det norske ord for frivilligt arbejde, der udføres sammen med andre. Disse vafler serveres ofte i forbindelse med forårsrengøring og vedligeholdelsesarbejde i fælleshaver eller ved sportsstævner for børn. De gratis vafler efter endt arbejde udgør motivationen til at møde op.
Kakevaffel – En stabel vafler med lag af vanillecreme.
Pølse i vaffel – En pølse indpakket i vaffel, typisk serveret i Østfold.
Matpakkevaffel – En typisk norsk madpakke er traditionelt 'blot' en sandwich, men nogle nordmænd pimper den op med vafler.
Bålvaffel – En vaffel bagt over åben ild.
Nordmændene elsker også deres boller. Det er der ikke noget at sige til - de er uimodståelige!
Nordmændene elsker også deres boller. Det er der ikke noget at sige til - de er uimodståelige!
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.
Det nye Munch-Museum åbner snart i Oslo. Det er bare én af mange nye attraktioner, der åbner i løbet af de næste par år. Herunder er noget af det, du kan glæde dig til!
Hippe byer og glitrende fjorde, nordlys og fjerne bygder nord for polarcirklen - Norge er et meget langt land, spækket med ting at lave fra syd til nord. Så hvor skal man begynde? For at få mest ud af din ferie anbefales det at fokusere på én eller to områder ad gangen. Herunder er nogle forslag.
Flow, fuld fart og finurlige moves! Lad de små eksperter lære dig at stå på ski. Kom med på mini-masterclass og bliv klar til vinterens skitur til Norge.
Historien om nordlyset handler både om videnskab og om myter – men hvordan skabes dette ekstraordinære naturfænomen, der optræder som lysshow på himlen?
Friluftsliv beskriver nordmændenes mentalitet om, at det bedste liv er det, man lever udenfor. Læs, hvordan friluftslivet kan gøre dig til et gladere menneske.
Norsk ost er blandt de bedste i verden. Hvorfor? Det er en hemmelighed – men vi skal nok dele den med dig lige om lidt! Læs om vores ostegårde, og find ud af, hvor du kan få en smagsprøve på de lækre mejeriprodukter.
Tilbage til toppen