Find din favoritbolle
Advarsel: Stærkt vanedannende
På farten? Fødselsdag? Eftermiddagssnack? Belønning efter en hård dag?
En bolle gør altid lykke.
I Norge er de vilde med det lille snaskede vidunder bagt på gær.
Fornemmer du en snert af kardemomme?
Sommetider tilføjer de mere smør, sukker og masser af kanel...
... og voila! Den berømte kanelbolle (spiral) eller kanelsnurr (snurre). Velbekomme!
I dag finder du bolleblandinger med alt fra rosiner til chokolade, karamel, pistacie, myseost...
… eller rigelige mængder af bær.
Solen kommer!
Boller kan også bruges rituelt som i Nord-Norge, hvor man fejrer overgangen fra vinter til sommer med solboller.
I december tilføjes der ofte en helt speciel ingrediens til bolledejen: safran!
De S-formede safranboller kaldes Lussekatter, og de bages op til fejringen af Luciadagen den 13. december.
De smager så godt, at det er svært at nøjes med én. Men der er ingen grund til at holde igen - spis løs!
En anden favorit er skolebrød – store boller fyldt med fløjlsblød vaniljecreme og pyntet med glasur og kokosflager.
Men en bolle kan også være et mode-statement. Nicoline Lysholm fra Oslo strøg hurtigt til tops på Instagram med sine glaserede kanelboller – såkaldte Skillings – da hun oprettede et opslag om Skillings i foråret 2020.
Inden for få dage stod folk i kø efter de friske boller.