Skip to main content

Fjord Norge

Du må se det selv, før du tror det

Scroll ned for inspiration eller planlæg turen til Fjord Norge nu.

Knib dig selv i armen; det er ingen drøm.

Sådan her ser der rent faktisk ud i Fjord Norge – landskaber spækket med nærmest surrealistiske udsigtspunkter – som taget ud af et eventyr, for eksempel Preikestolen i Ryfylke

… og vandfald, der kan få dig til at tabe pusten, for eksempel Vøringsfossen.

I Fjord Norge kan du også opleve de enorme gletsjere på guidede ture …

… og køre på veje, der snor sig i det uendelige – for eksempel Atlanterhavsvejen i det nordvestlige Fjord Norge, ifølge The Guardian "verdens bedste road trip".

I den vestlige del af Norge finder du de ikoniske fjorde, omgivet af fjelde og vandfald, der fosser ned i det blågrønne vand.

De mest berømte er Geirangerfjorden og Nærøyfjorden, der begge er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, samt Hardangerfjorden, Nordfjorden og den intet mindre end 205 kilometer lange Sognefjorden. Men du vil uden tvivl også kunne forelske dig i nogle af de mindre kendte fjorde. De findes i hundredvis i regionen!

De er smukke om sommeren ...

… men prægtige om foråret, hvor træerne i frugtplantagerne på fjeldsiderne står i blomst. Eller om efteråret, hvor landskaberne males i fantastiske røde, orange og gule farver.

Udforsk de smukke fjorde i ro og mag i en kajak eller med båd…

… eller træk i vandrestøvlerne, og nyd en aktiv dag med storslåede udsigter. I Fjord Norge skorter det ikke på fantastiske vandreruter.

Nogle af dem er udfordrende, selv for garvede vandrere. De findes dog også i nemmere udgaver – skønheden har du garanti for.

Find de bedste vandreruter i Fjord Norge.

Om vinteren kan du stå på ski på fjeldene – hele vejen ned til fjordene. Wuhuu!

Fjord Norge byder også på fremragende skisportssteder. Her er alt fra udfordrende offpiste-områder til familievenlige løjper, for eksempel Stranda, Sogndal, Myrkdalen og Voss. Hvis du ikke kan undvære ski om sommeren kan nogle gletsjere stille din lyst.

Men bare rolig.

Du behøver ikke at få adrenalinen op eller støvlerne beskidte for at opleve en smuk udsigt.

Læn dig tilbage i gondolen, og tag turen hele vejen op til toppen i Loen (på billedet), Voss eller Bergen

… eller tag på krydstogt på fjorden, og oplev de majestætiske fjelde, der tårner sig op mod himlen.

Gå ikke glip af Flåmsbanen, kåret som en af verdens smukkeste jernbaner.

Du kan opleve banen på den berømte Norge i en nøddeskal-rundtur, med udgangspunkt i Bergen eller Oslo.

Også Bergensbanen og Raumabanen er blandt de smukkeste togrejser i Europa, i hvert fald ifølge Lonely Planet.

Et andet højdepunkt er de fascinerende udsigter langs de nationale turistveje, der zigzagger sig gennem de barske fjeld- og fjordlandskaber.

Forestil dig at tage turen op ad Trollstigen.

Det kræver selvfølgelig tid at køre på veje som disse. Fjord Norge er meget større, end det umiddelbart ser ud til på kortet. Så tag dig god tid – eller tag ét område ad gangen.

Og husk nu at gøre stop på vejen for at nyde de lokale delikatesser.

Friske fangster fra havet. Kød, der smager af de grønne landskaber. Sæt tænderne i de saftigste frugter, du nogensinde har smagt. Skyl efter med et glas cider på en af gårdene ved Hardangerfjorden eller Sognefjorden.

Den ydre kystlinje er et eventyr i sig selv. Fuld af fascinerende øer, som for eksempel Grip. Mange af husene blev skyllet til havs i 1804, men er sidenhen blevet genopført, da øen er et vigtigt fiskerisamfund.

Fjord Norge er også en region med mange smukke byer.

Mange turister ynder at starte deres norgesferie i Bergen, tidligere hovedstad og hansestad. Byen rummer et hav af historiske perler såsom Bryggen. I Bergen findes også et vibrerende kulturliv med teatre, koncerter og festivaler hele året rundt.

Men Bergen er ikke den eneste kystperle i det vestlige Norge.

Spredt langs kysten finder du en lang række fascinerende byer, herunder den skønne art nouveau-by Ålesund (på billedet), foodie-byen Stavanger og den fantastiske gamle vikingeby Haugesund.

Er du bidt af en gal vandrestøvle? Forestil dig selv her, på spidsen af Trolltunga!

Eller et andet sted i denne idylliske del af landet.

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

Senest besøgte sider