Skip to main content

Tag en timeout ved fjordene

Nogle gange har vi bare brug for en lille pause. Med tid til at geare ned, reflektere over livet, blive ét med naturen - og at genfinde sig selv, enten alene eller sammen med nogle gode venner. Med fortryllende fjordlandskaber, uovertrufne udsigter og masser af mulighed for udendørs aktiviteter er Fjord Norge det perfekte sted for en uforglemmelig indre rejse.

Storbyens jungle kan være sjov at bevæge sig rundt i, men man kan også let fare vild. Hvornår har du sidst stoppet tiden og tjekket op på dit eget velbefindende?

Visit Norway inviterede aktivitetsjunkien Charlotte Van Hollebeke fra Paris, foodien Daniel John Lynch fra London og kulturelskeren Gloria Butler fra New York til Fjord Norge, hvor de fik mulighed for at komme lidt væk fra storbyens larm i et par dage. I den luftige og fredfyldte natur fik de masser af plads til at opdage nye perspektiver, genfinde sig selv og at lære noget nyt - først og fremmest om sig selv.

”At stoppe op og se på livet på nye måder tager lidt tid at vænne sig til”, siger Glo.

Kom naturen i møde

Landsdelen Fjord Norge er kendt for den mageløse natur med dybblå, UNESCO-beskyttede fjorde, brusende vandfald, enorme gletsjere og stejle, sneklædte fjelde. Det er svært ikke at blive berørt af skønheden.

”Man er slet ikke vant til at se så mange typer natur i ét landskab. Her er både sne, fjorde og grønne skove”, siger Charlotte.

Langs fjordene ligger små landsbyer og venter, hver med sine specielle madtraditioner. Nogle af de kulinariske højdepunkter er vafler og rømmegrøt, fisk og skaldyr af første klasse, samt nogle af verdens (bogstaveligt talt) bedste oste og cidere.

”Jeg var meget nysgerrig på, hvordan maden ville være”, siger Daniel, der beskriver sig selv som en foodie.

Genoplad batterierne

Når sommerens turister er væk, skifter hele regionens atmosfære karakter. Det er som om, at tiden går lidt langsommere. De krystalklare fjorde dækkes af dis om morgenen, og de verdensberømte attraktioner er næsten helt mennesketomme igen. Hvis du besøger Fjord Norge på denne tid af året - mellem oktober og maj - er stilheden og den nærmest fortryllende atmosfære noget af det første, der sniger sig ind på livet af dig. Og fornemmelsen bliver hos dig, efter du er rejst hjem igen.

”At være på denne rejse har pustet nyt liv i mig. At opleve fjordene med egne øjne sætter tingene i et nyt perspektiv - man føler sig helt lille i forhold til naturen. Jeg ved at jeg skal hjem og revurdere, hvad der vigtigt for mig”, slutter Daniel.

Charlotte, Glo og Daniel er enige om, at Fjord Norge er den ideelle destination for solorejsende. Det er meget sikkert at rejse alene i Norge, og der findes en lang række organiserede rundture og sociale aktiviteter. Det er en spændende måde at møde nye venner, og hvis du vil, kan du ordne det hele i forvejen. Er du klar til at bevæge dig lidt væk fra dine velkendte rammer?

Oplev Norges hemmeligheder med Up Norway, deltag på en guidet tur med Authentic Scandinavia AS eller tag på eventyr med Hvitserk.

Hør deres historier

”At se fjordene for første gang var imponerende. De er storslåede, smukke, betagende”, siger aktivitetsjunkien Charlotte Van Hollebeke fra Paris.

”Det har fået mig til at sætte pris på, hvad der er, og hvor tæt på det faktisk er”, siger foodien Daniel John Lynch fra London.

”Rejsen til Norge var et kulturchok for mig, men på samme tid en ny milepæl i mit liv”, siger kulturelskeren Gloria Butler fra New York.

Find dit Fjord Norge

Få mere information ved at klikke rundt på kortet.

Historier fra Fjord Norge

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

Opdag mere

Senest besøgte sider