VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En dame skyter med pil og bue på Lofotr Vikingmuseum på Borg, en av Norges største vikingopplevelser
Lofotr Vikingmuseum på Borg i Lofoten.
Photo: Kjell Ove Storvik / Lofotr Vikingmuseum
En dame skyter med pil og bue på Lofotr Vikingmuseum på Borg, en av Norges største vikingopplevelser
Lofotr Vikingmuseum på Borg i Lofoten.
Photo: Kjell Ove Storvik / Lofotr Vikingmuseum
Kom helt tæt på vikingerne

Norges bedste vikingeoplevelser

Interessen for at lære mere om vikingerne er rekordstor. Fra nyopdagede vikingeskibe til levende landsbyer og interaktive udstillinger - her er nogle af Norges bedste vikingeoplevelser.

Publiceret: 20. maj 2019

Rejs tilbage i tiden og se rigtige vikingeskibe og -skatte, eller deltag på en af de mange spændende vikingefestivaler. Besøg en vikingelandsby eller få moderne og højteknologiske vikingeoplevelser. Her er de største vikingeattraktioner i Norge - fra syd til nord.

I nærheden af Oslo

Norges nyeste vikingecenter slog dørene op første gang i juni 2019. The Viking Planet er et 1.600 kvadratmeter stort, interaktivt oplevelsescenter beliggende i Oslo. Med banebrydende virtuel teknologi, high-end filmproduktioner og en 270-graders biograf er The Viking Planet det første museum af sin slags i Norge. Rejs tilbage i tiden og oplev vikingernes liv med egne øjne!

På Historisk Museum i Oslo kan du se interessante genstande fra den norske vikingetid på udstillingen Víkingr. Et andet must-see er Vikingskipshuset på Bygdøy-halvøen lidt udenfor Oslo centrum. Her kan du se vikingeskibene Oseberg, Tune og Gokstad, der alle er blevet fundet i Norge - disse tre skibe anses for at være blandt de bedst bevarede fartøjer fra vikingeæraen.

I de seneste år har arkæologer helt sensationelt fundet to nye vikingeskibe i Osloregionen. Det seneste fund blev gjort i Horten i Vestfold i maj 2019. Vestfold er hjem for adskillige museer, hvor du kan blive klogere på vikingernes liv og levned. På Midgard Vikingsenter i Horten kan du besøge Gildehallen; en rekonstruktion af en af de største festsale fra vikingetiden. Her er også andre spændende udstillinger om vikingernes historie.

I vikingesalen på Slottsfjell Museum i Tønsberg kan du se Norges fjerde velbevarede vikingeskib, Klåstadskipet, der blev fundet i 1970. På havnen i Tønsberg kan du sejle en tur med en tro kopi af det berømte Osebergskip, bygget af frivillige fra Oseberg Vikingarv. Og tager du turen til Kaupang Vikingelandsby nær Larvik, kan du kigge nærmere på Norges allerførste bosættelse.

Midgard Vikingsenter, Slottsfjell Museum og Kaupang ligger alle inden for én times kørsel fra Oslo.

Fjord Norge

Er du interesseret i vikingernes arv, er der god grund til at tage til den del af Norge, der kaldes Fjord Norge. På det helt nye vikingemuseum Sagastad i Nordfjordeid kan de besøgende udforske det 30 meter lange Myklebustskip, se interaktive udstillinger og lære mere om områdets stolte vikingehistorie.

Viking House i hjertet af Stavanger er et andet banebrydende oplevelsescenter. Ved hjælp af virtual reality teknologi genskaber museet vikingernes spændende hverdag. Få kilometer fra Stavanger ligger Hafrsfjord, hvor du kan se det imponerende monument Sverd i fjell. Det var her, Harald Hårfager samlede Norge til ét rige i 872.

Avaldsnes på Bukkøya i nærheden af Haugesund er et af Norges vigtigste kulturhistoriskeområder. I vikingetidens guldalder havde Harald Hårfager, der var Norges første konge, sit hovedsæde her, og i dag kan du få et fint indblik i vikingekulturen, som den udspillede sig dengang. Vikinggarden er bygget efter modeller fra arkæologiske fund i området. På Nordvegen Historiesenter kan du lære mere om de høvdinger og konger, der regerede på Avaldsnes i omkring 3000 år. Museet fortæller historien om, hvordan Avaldsnes blev det første kongesæde i Norge.

Et andet højdepunkt i denne del af Norge er vikingelandsbyen Njardarheimr i Gudvangen nær Flåm, der viser hvordan vikingernes levede for 1.000 år siden. De 400 vikinger, der i dag bor i Gudvangen, har et enestående kendskab til vikingernes liv, som de gerne deler.

Trøndelag

Når det kommer til vikingehistorie, er det svært at komme uden om Stiklestad i Trøndelag i det midterste Norge. Stedet er mest berømt for Slaget ved Stiklestad, hvor den kristne vikingekonge Olav Haraldsson blev besejret af lokale høvdinger i 1030. Han blev senere kanoniseret som Sankt Olav og skytshelgen for Norge. Slaget ved Stiklestad er en milepæl for indførelsen af kristendom i Norge, og i juli hvert år opføres slaget som friluftsteater - 'Spelet om Heilag Olav'.

Forestillingen er en del af Olsokdagene, en traditionel festival med historiefortælling, koncerter, mad, markeder og andre vikingerelaterede oplevelser.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter er åben hele året rundt og byder på udstillinger, events og sjove aktiviteter. Folkemuseet på stedet består af omkring 30 bygninger, de fleste fra 1700- og 1800-tallet. Stedet bringes til live med mennesker, aktiviteter og musik ved forskellige begivenheder i løbet af året.

Nord-Norge

Der er - naturligvis - også fundet spektakulære spor efter vikingerne længere mod nord, herunder den længste bygning fra perioden.

Ved Borg på Vestvågøya på Lofoten er et 83-meter lange høvdingehus blevet genopført som en del af Lofotr Vikingmuseum. Museets samling består blandt andet af glas, guld og keramik - genstande, der vidner om, at der boede rige og magtfulde vikingeklaner i området.

Deltag i et ægte vikingegilde, ro et vikingeskib, kast med økse eller skyd med bue og pil. Lofotr er et levende museum med masser af sjove, interaktive oplevelser for vikingenørder i alle aldre.

Hvert år i august arrangeres en vikingefestival med mere end 100 vikinger fra nær og fjern, markeder, konkurrencer, teater, koncerter og meget mere.

Hvem var vikingerne?

En viking var en handelsmand, bonde eller søfarer fra de nordiske lande i vikingetiden mellem år 800 og år 1050. Vikingerne sejlede på ekspeditioner til både øst og vest, hvor de handlede, bosatte sig, plyndrede og tog varer med sig hjem.

Store norske vikingekonger

Harald Hårfager (850–932)
Den første monark til at regere over en væsentlig del af Norge. Ifølge sagnet nægtede han at klippe sit hår indtil han blev konge af Norge.

Erik Blodøkse (885–954)
Konge af Norge mellem 933 og 935. Tilnavnet 'Blodøkse' siges at stamme fra hans deltagelser på vikingetogter.

Håkon den Gode (918–961)
Konge af Norge fra 930’erne til 960. Brugte sine uddannelsesmæssige oplevelser fra England til at forene mere af landet end sin bror, Erik Blodøkse.

Olav Tryggvason (963–1000)
Konge af Norge mellem 995 og 1000. Hans største bedrift som konge var at omvende store dele af landet til kristendommen (romersk-katolsk).

Olaf II, kendt som Skt. Olav (993–1030)
Konge af Norge mellem 1015 og 1028. Var krigsleder i England og Frankrig før han vendte tilbage til Norge. Olaf så det som sit kald at forene Norge til ét kristent rige. Kanoniseret efter sin død i Slaget ved Stiklestad den 29. juli 1030.

Magnus den Gode (1024–1047)
Konge af Norge mellem 1035 og 1047. Drog nytte af faldende brutalitet blandt befolkningen samt vikingernes ønske om at genetablere monarkiet.

Harald Hårderåde (1015-1066)
Konge af Norge mellem 1045 og 1066. Regerede det første år sammen med Magnus den Gode. Han døde i Slaget ved Stamford Bridge, hvilket markerede slutningen på vikingetiden.

Find vej til vikingeoplevelserne

Besøg historiske steder, sejl i et vikingelangskib eller vær selv viking for en dag.

I nærheden af Oslo
Museum på Bygdøy med verdens best bevarte vikingskip og mange spennende funn fra vikingtiden i Norge. Den nye opplevelsesfilmen… Read more
Vikingskipshuset
Den største samlingen av gjenstander fra forhistorisk tid og middelalder funnet i Norge. Read more
Historisk museum
Midgard vikingsenter ble åpnet i år 2000 med formål å formidle Vestfolds rike vikingtidsarv. Senteret har stadig nye spennende utstillinger, som… Read more
Midgard vikingsenter
Slottsfjellsmuseet ligger i vakre omgivelser ved foten av Slottsfjellet. Området rundt er et sammenhengende kulturminne, som representerer byens lange… Read more
Slottsfjellsmuseet
Velkommen til Kaupang Vikingbyen! Kaupang i Skiringssal var en viktig handels og produksjonsby for vikinger og andre på 800-tallet. Den ligger ved… Read more
Kaupang Vikingbyen
Fjord Norge
10 minutter gange fra Harald Hårfagre sitt gamle kongssete på Avaldsnes finner du Bukkøy, hvor Vikinggarden ligger. Vikinggarden er… Read more
Vikinggarden på Avaldsnes - en følelse av å være tilbake i vikingtiden
Velkommen til Vikinglandsbyen Njardarheimr betyr heimen som er tileigna den norrøne guden Njord. «Vikingvalley» som totalkonseptet… Read more
Vikinglandsbyen Njardarheimr
Trøndelag
Nord-Norge
Imponerende rekonstruksjon av det største hus som er funnet fra vikingtiden. Read more
Lofotr Vikingmuseum
Find vikingeoplevelser i hele landet
Museum på Bygdøy med verdens best bevarte vikingskip og mange spennende funn fra vikingtiden i Norge. Den nye opplevelsesfilmen… Read more
Vikingskipshuset
​​​​​​Opplev Osebergskipet Verdens viktigste funn fra vikingtiden ble gjort like utenfor Tønsberg i 1904; nemlig oppdagelsen av det… Read more
Vikingskipet Saga Oseberg
Midgard vikingsenter ble åpnet i år 2000 med formål å formidle Vestfolds rike vikingtidsarv. Senteret har stadig nye spennende utstillinger, som… Read more
Midgard vikingsenter
Viking House er et Virtual Reality-basert opplevelsessenter i verdensklasse om vikingtid – med spesielt fokus på regionens rike og unike… Read more
Viking House
Moderne rom og leiligheter rett ved Vikingskipet Read more
Hamar Vandrerhjem Vikingskipet
10 minutter gange fra Harald Hårfagre sitt gamle kongssete på Avaldsnes finner du Bukkøy, hvor Vikinggarden ligger. Vikinggarden er… Read more
Vikinggarden
10 minutter gange fra Harald Hårfagre sitt gamle kongssete på Avaldsnes finner du Bukkøy, hvor Vikinggarden ligger. Vikinggarden er… Read more
Vikinggarden på Avaldsnes - en følelse av å være tilbake i vikingtiden
På Hamar Vandrerhjem Vikingskipet finner du antakeligvis det sprekeste møterommet i Hamar. Rommet har masse lys og friske farger. Bestill… Read more
Hamar Vandrerhjem Vikingskipet
Vikingegarden er bygd opp som et tun med en rekke bygninger, - med langhuset som det naturlige midtpunkt. Langhuset er godt egnet som både kurs-,… Read more
Vikingegarden Maurenga AS
Ute på Ryvarden Kulturfyr er det reist et minnesmerke over Ramna Floke, som var den første vikingen som bosatte seg på Island og som også gav navn til… Read more
Ramna Floke - Den oppdagelsesreisende vikingen fra Sveio
Imponerende rekonstruksjon av det største hus som er funnet fra vikingtiden. Read more
Lofotr Vikingmuseum
En guidet tur gjennom Ålesund med en historisk gjennomgang av tiden da Rollo, sønn av Ragnvald Jarl, bodde på Sunnmøre.… Read more
Rollo's Footsteps - den ultimate vikingturen
I 1888 ble Gokstadskipet gravd fram fra "Kongshaugen" på Gokstad, ca. 4 km fra sentrum. Skipet gjorde tjeneste som gravkammer, trolig for en småkonge… Read more
Vikingskipet Gaia
The Viking Planet lar vikingtiden gjenoppstå med hjelp av VR-teknologi, hologrammer, interaktive skjermer og 270-graders film. På det… Read more
The Viking Planet
Enkelt, godt og mettende! Spis suppe kokt i gryta over bålet i gildehallen. Read more
Vikingenes varme lunsj
Bli med på innsiden av krigermasken og til starten på Norges rike. På denne turen reiser vi unike historier fra vikingenes storhetstider. Midt i vakre… Read more
I vikingkongenes hjemtrakter
Reis tusen år tilbake i tid og opplev korleis det var å vera viking! Read more
Njardarheimr - Gudvangen vikinglandsby
Enkelt, godt og mettende! Spis lammesodd kokt i gryta over bålet i gildehallen. Read more
Servering av lammesodd på Lofotr Viking Museum
Verdens viktigste funn fra vikingtiden ble gjort like utenfor Tønsberg i 1904, det berømte Osebergskipet. På frivillig basis har… Read more
Vikingodden
Velkommen til Vikinglandsbyen Njardarheimr betyr heimen som er tileigna den norrøne guden Njord. «Vikingvalley» som totalkonseptet… Read more
Vikinglandsbyen Njardarheimr
Velkommen til Kaupang Vikingbyen! Kaupang i Skiringssal var en viktig handels og produksjonsby for vikinger og andre på 800-tallet. Den ligger ved… Read more
Kaupang Vikingbyen
Opplev Avaldsnes tilbyr en rekke arrangementer fra 20 - 300 (eller mer) personer. Arrangementene skreddersys gjerne iht innhold og… Read more
Lagbygging på Vikingvis
Historisk dagstur for grupper Bli med på en spennende vandring og opplev Nidarosdomens hemmeligheter kombinert med "etargilde" på langhuset… Read more
"Olav - Viking og helgenkonge"
Velkommen til Viking Konferansesenter - møterom med best utsikt i Stavanger. Anlegget er flott arena for lagbygging og personlig utvikling.… Read more
Viking Konferansesenter
Ta barna og familien med på ei spennande klatrereise i Noregs einaste Vikingkrigar-rom. Hamna Aktivitetssenter har utforma eit unikt konsept basert på… Read more
Viking Warrior | Hamna Aktivitetssenter
Opplev magien og spenningen når det ofres til gudene for å unngå Ragnarok – verdens ende! Vil volva gi tegn til at solen vil snu? Read more
Vikinggilde under nordlys
With fantastic views of water, waterfalls, mountains, fjord, and glaciers, you will find Vikinghaug Apartments in Odda. The guests live in large,… Read more
Vikinghaug Apartments
Tursti i historiske omgivelser fra Olavskirken og Nordvegen Historiesenter på Avaldsnes til Vikinggarden. Finn de gamle turstiene som er… Read more
Vikinggarden, Avaldsnes
Nyt edle dråper alene eller sammen med gode venner i en herlig atmosfære inne eller ute på vår flotte balkong.. Vi har biljard, dart, sjakk og mange… Read more
The Irish Viking
Vær Viking for en dag! Rogaland har flere historiske utgravninger og steder som kan knyttes opp mot Vikingetiden. Vi kan tilby alt fra en rundtur med… Read more
The Viking Experience
Dette er en flott ridetur i gammelt kulturlandskap og spennende geologi. Vi starter på Hov, rir nedenom stranda og naustuftene fra vikingetiden før vi… Read more
Vikingturen - Turridning med Islandshest i Lofoten
Midt i Tromsø sentrum finner du Enter Viking Hotel. Read more
Enter Tromsø Viking Hotel
En RIB tar deg med på en tur til Harstads skjærgården for å se imperiet av berømte Viking Chieftain, Tore Hund. Read more
Viking Chieftain Tore Hunds Empire
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen