Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Woman shooting with a bow and arrow at the Lofotr Viking Museum
Woman shooting with a bow and arrow at the Lofotr Viking Museum
Lofotr Viking Museum at Borg in Lofoten.
Photo: Kjell Ove Storvik / Lofotr Vikingmuseum
Lofotr Viking Museum at Borg in Lofoten.
Photo: Kjell Ove Storvik / Lofotr Vikingmuseum
Kom helt tæt på vikingerne

Norges bedste vikingeoplevelser

Interessen for at lære mere om vikingerne er rekordstor. Fra nyopdagede vikingeskibe til levende landsbyer og interaktive udstillinger - her er nogle af Norges bedste vikingeoplevelser.

Publiceret: 20. maj 2019

Rejs tilbage i tiden og se rigtige vikingeskibe og -skatte, eller deltag på en af de mange spændende vikingefestivaler. Besøg en vikingelandsby eller få moderne og højteknologiske vikingeoplevelser. Her er de største vikingeattraktioner i Norge - fra syd til nord.

I nærheden af Oslo

Norges nyeste vikingecenter slog dørene op første gang i juni 2019. The Viking Planet er et 1.600 kvadratmeter stort, interaktivt oplevelsescenter beliggende i Oslo. Med banebrydende virtuel teknologi, high-end filmproduktioner og en 270-graders biograf er The Viking Planet det første museum af sin slags i Norge. Rejs tilbage i tiden og oplev vikingernes liv med egne øjne!

På Historisk Museum i Oslo kan du se interessante genstande fra den norske vikingetid på udstillingen Víkingr. Et andet must-see er Vikingskipshuset på Bygdøy-halvøen lidt udenfor Oslo centrum. Her kan du se vikingeskibene Oseberg, Tune og Gokstad, der alle er blevet fundet i Norge - disse tre skibe anses for at være blandt de bedst bevarede fartøjer fra vikingeæraen.

I de seneste år har arkæologer helt sensationelt fundet to nye vikingeskibe i Osloregionen. Det seneste fund blev gjort i Horten i Vestfold i maj 2019. Vestfold er hjem for adskillige museer, hvor du kan blive klogere på vikingernes liv og levned. På Midgard Vikingsenter i Horten kan du besøge Gildehallen; en rekonstruktion af en af de største festsale fra vikingetiden. Her er også andre spændende udstillinger om vikingernes historie.

I vikingesalen på Slottsfjell Museum i Tønsberg kan du se Norges fjerde velbevarede vikingeskib, Klåstadskipet, der blev fundet i 1970. På havnen i Tønsberg kan du sejle en tur med en tro kopi af det berømte Osebergskip, bygget af frivillige fra Oseberg Vikingarv. Og tager du turen til Kaupang Vikingelandsby nær Larvik, kan du kigge nærmere på Norges allerførste bosættelse.

Midgard Vikingsenter, Slottsfjell Museum og Kaupang ligger alle inden for én times kørsel fra Oslo.

Fjord Norge

Er du interesseret i vikingernes arv, er der god grund til at tage til den del af Norge, der kaldes Fjord Norge. På det helt nye vikingemuseum Sagastad i Nordfjordeid kan de besøgende udforske det 30 meter lange Myklebustskip, se interaktive udstillinger og lære mere om områdets stolte vikingehistorie.

Viking House i hjertet af Stavanger er et andet banebrydende oplevelsescenter. Ved hjælp af virtual reality teknologi genskaber museet vikingernes spændende hverdag. Få kilometer fra Stavanger ligger Hafrsfjord, hvor du kan se det imponerende monument Sverd i fjell. Det var her, Harald Hårfager samlede Norge til ét rige i 872.

Avaldsnes på Bukkøya i nærheden af Haugesund er et af Norges vigtigste kulturhistoriskeområder. I vikingetidens guldalder havde Harald Hårfager, der var Norges første konge, sit hovedsæde her, og i dag kan du få et fint indblik i vikingekulturen, som den udspillede sig dengang. Vikinggarden er bygget efter modeller fra arkæologiske fund i området. På Nordvegen Historiesenter kan du lære mere om de høvdinger og konger, der regerede på Avaldsnes i omkring 3000 år. Museet fortæller historien om, hvordan Avaldsnes blev det første kongesæde i Norge.

Et andet højdepunkt i denne del af Norge er vikingelandsbyen Njardarheimr i Gudvangen nær Flåm, der viser hvordan vikingernes levede for 1.000 år siden. De 400 vikinger, der i dag bor i Gudvangen, har et enestående kendskab til vikingernes liv, som de gerne deler.

Trøndelag

Når det kommer til vikingehistorie, er det svært at komme uden om Stiklestad i Trøndelag i det midterste Norge. Stedet er mest berømt for Slaget ved Stiklestad, hvor den kristne vikingekonge Olav Haraldsson blev besejret af lokale høvdinger i 1030. Han blev senere kanoniseret som Sankt Olav og skytshelgen for Norge. Slaget ved Stiklestad er en milepæl for indførelsen af kristendom i Norge, og i juli hvert år opføres slaget som friluftsteater - 'Spillet om Olav den hellige'.

Forestillingen er en del af Olsokdagene, en traditionel festival med historiefortælling, koncerter, mad, markeder og andre vikingerelaterede oplevelser.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter er åben hele året rundt og byder på udstillinger, events og sjove aktiviteter. Folkemuseet på stedet består af omkring 30 bygninger, de fleste fra 1700- og 1800-tallet. Stedet bringes til live med mennesker, aktiviteter og musik ved forskellige begivenheder i løbet af året.

Nord-Norge

Der er - naturligvis - også fundet spektakulære spor efter vikingerne længere mod nord, herunder den længste bygning fra perioden.

Ved Borg på Vestvågøya på Lofoten er et 83-meter lange høvdingehus blevet genopført som en del af Lofotr Vikingmuseum. Museets samling består blandt andet af glas, guld og keramik - genstande, der vidner om, at der boede rige og magtfulde vikingeklaner i området.

Deltag i et ægte vikingegilde, ro et vikingeskib, kast med økse eller skyd med bue og pil. Lofotr er et levende museum med masser af sjove, interaktive oplevelser for vikingenørder i alle aldre.

Hvert år i august arrangeres en vikingefestival med mere end 100 vikinger fra nær og fjern, markeder, konkurrencer, teater, koncerter og meget mere.

Hvem var vikingerne?

En viking var en handelsmand, bonde eller søfarer fra de nordiske lande i vikingetiden mellem år 800 og år 1050. Vikingerne sejlede på ekspeditioner til både øst og vest, hvor de handlede, bosatte sig, plyndrede og tog varer med sig hjem.

Store norske vikingekonger

Harald Hårfager (850–932)
Den første monark til at regere over en væsentlig del af Norge. Ifølge sagnet nægtede han at klippe sit hår indtil han blev konge af Norge.

Erik Blodøkse (885–954)
Konge af Norge mellem 933 og 935. Tilnavnet 'Blodøkse' siges at stamme fra hans deltagelser på vikingetogter.

Håkon den Gode (918–961)
Konge af Norge fra 930’erne til 960. Brugte sine uddannelsesmæssige oplevelser fra England til at forene mere af landet end sin bror, Erik Blodøkse.

Olav Tryggvason (963–1000)
Konge af Norge mellem 995 og 1000. Hans største bedrift som konge var at omvende store dele af landet til kristendommen (romersk-katolsk).

Olaf II, kendt som Skt. Olav (993–1030)
Konge af Norge mellem 1015 og 1028. Var krigsleder i England og Frankrig før han vendte tilbage til Norge. Olaf så det som sit kald at forene Norge til ét kristent rige. Kanoniseret efter sin død i Slaget ved Stiklestad den 29. juli 1030.

Magnus den Gode (1024–1047)
Konge af Norge mellem 1035 og 1047. Drog nytte af faldende brutalitet blandt befolkningen samt vikingernes ønske om at genetablere monarkiet.

Harald Hårderåde (1015-1066)
Konge af Norge mellem 1045 og 1066. Regerede det første år sammen med Magnus den Gode. Han døde i Slaget ved Stamford Bridge, hvilket markerede slutningen på vikingetiden.

Find vej til vikingeoplevelserne

Besøg historiske steder, sejl i et vikingelangskib eller vær selv viking for en dag.

Oslo og omegn
Den største samlingen av gjenstander fra forhistorisk tid og middelalder funnet i Norge. Read more
Historisk museum
Midgard vikingsenter ble åpnet i år 2000 med formål å formidle Vestfolds rike vikingtidsarv. Senteret har stadig nye spennende utstillinger, som… Read more
Midgard vikingsenter
Slottsfjellsmuseet offers an exhibition on the Middle Ages, "The history of Tønsberg city" both in the museum and in the Slottfjell Tower on top of… Read more
Slottsfjellsmuseet
Velkommen til Kaupang Vikingbyen! Kaupang i Skiringssal var en viktig handels og produksjonsby for vikinger og andre på 800-tallet. Den ligger ved… Read more
Kaupang Vikingbyen
Fjord Norge
Viking Valley ligg i Gudvangen – i hjartet av det unike fjordlandskapet i Nærøyfjorden som er ført opp på verdsarvlista til UNESCO. Read more
Vikinglandsbyen Njardarheimr
Trøndelag
Nord-Norge
Imponerende rekonstruksjon av det største langhus som er funnet fra vikingtiden. Read more
Lofotr Vikingmuseum
Find vikingeoplevelser i hele landet
​​​​​​Opplev Osebergskipet Verdens viktigste funn fra vikingtiden ble gjort like utenfor Tønsberg i 1904; nemlig oppdagelsen av det… Read more
Vikingskipet Saga Oseberg
Lek som vikingene! Opplevelser for hele familien På middelaldergården Stiklastadir kan barna bli med på leike-slaget, dere kan… Read more
Vikingsommer på Stiklestad
Midgard vikingsenter ble åpnet i år 2000 med formål å formidle Vestfolds rike vikingtidsarv. Senteret har stadig nye spennende utstillinger, som… Read more
Midgard vikingsenter
Viking House er et Virtual Reality-basert opplevelsessenter i verdensklasse om vikingtid – med spesielt fokus på regionens rike og unike… Read more
Viking House
Moderne rom og leiligheter rett ved Vikingskipet Read more
Hamar Vandrerhjem Vikingskipet
Ca 20 minutters gange fra Nordvegen historiesenter gjennom flott kulturlandskap, på en liten skogkledd øy, ligger Vikinggarden. Vikinggarden er… Read more
Vikinggarden på Avaldsnes
På Avaldsnes kan du være «Viking for en dag. Kle deg ut som viking og opplev hvordan livet var i vikingtiden. Hva spiste vikingene og hvordan bodde… Read more
Viking for en dag på Avaldsnes
På Hamar Vandrerhjem Vikingskipet finner du antakeligvis det sprekeste møterommet i Hamar. Rommet har masse lys og friske farger. Bestill… Read more
Hamar Vandrerhjem Vikingskipet
Vikingegarden er bygd opp som et tun med en rekke bygninger, - med langhuset som det naturlige midtpunkt. Langhuset er godt egnet som både kurs-,… Read more
Vikingegarden Maurenga AS
Utforsk vikingtiden med alle sanser på Norges første digitale vikingmuseum Read more
The Viking Planet
En guidet tur gjennom Ålesund med en historisk gjennomgang av tiden da Rollo, sønn av Ragnvald Jarl, bodde på Sunnmøre.… Read more
Rollo's Footsteps - den ultimate vikingturen
I 1888 ble Gokstadskipet gravd fram fra "Kongshaugen" på Gokstad, ca. 4 km fra sentrum. Skipet gjorde tjeneste som gravkammer, trolig for en småkonge… Read more
Vikingskipet Gaia
Bli med på innsiden av krigermasken og til starten på Norges rike. Midt i vakre naturområder inviterer vi dere til historiske opplevelser. Dette… Read more
Guidet tur til Avaldsnes med GuideCompaniet
Imponerende rekonstruksjon av det største langhus som er funnet fra vikingtiden. Read more
Lofotr Vikingmuseum
Bronseplassen er en rekonstruert boplass fra bronsealderen. Her finner du fruktbarhetslabyrint, stokkebåter, bueskyting og historiefortelling ved… Read more
Bronseplassen Vikingopplevelser
Verdens viktigste funn fra vikingtiden ble gjort like utenfor Tønsberg i 1904, det berømte Osebergskipet. På frivillig basis har… Read more
Vikingodden
Viking Valley ligg i Gudvangen – i hjartet av det unike fjordlandskapet i Nærøyfjorden som er ført opp på verdsarvlista til UNESCO. Read more
Vikinglandsbyen Njardarheimr
Velkommen til Kaupang Vikingbyen! Kaupang i Skiringssal var en viktig handels og produksjonsby for vikinger og andre på 800-tallet. Den ligger ved… Read more
Kaupang Vikingbyen
Er dere klare for utfordringer bare en ekte vikinggard kan kreve? Velkommen til Avaldsnes og de opplevelser som venter dere her. Bli utfordret i… Read more
Lagbygging på Vikingvis
With fantastic views of water, waterfalls, mountains, fjord, and glaciers, you will find Vikinghaug Apartments in Odda. The guests live in large,… Read more
Vikinghaug Apartments
Hvorfor ikke ta neste samling hos Stavangers stolthet? Viking Konferansesenter har passende lokaler for møter, foredrag og selskap. Read more
Viking Konferansesenter
Viking Adventure tilbyr trygge opplevelser for private og grupper. De skreddersyr gjerne program etter ditt behov. Read more
Viking Adventure - din opplevelsesaktør på Haugalandet
Ta barna og familien med på ei spennande klatrereise i Noregs einaste Vikingkrigar-rom. Hamna Aktivitetssenter har utforma eit unikt konsept basert på… Read more
Viking Warrior | Hamna Aktivitetssenter
Opplev magien og spenningen når det ofres til gudene for å unngå Ragnarok – verdens ende! Vil volva gi tegn til at solen vil snu? Read more
Vikinggilde under nordlys
Bedriftssamling utenom det vanlige – Stemningsfullt, historisk og kulturelt på Scandic Stiklestad og Stiklestad Nasjonale kultursenter i… Read more
Tre inn i vikinghistorien
The Irish Viking er en kjempekoselig bar/pub midt i Haugesund sentrum. Fantastisk beliggenhet midt i "leio" med flott utsikt til havnen og byens… Read more
The Irish Viking
Bli med inn i det flotte langhuset på middelaldergården Stiklastadir. Sitt i høvdingens høgsete i gildehallen… Read more
En smak av vikingtid
Høvdingen Kolbjørn Gunnarson inviterer til gildefest (eller jolefest) i langhuset på Stiklastadir. Her blotes det og ofres det til… Read more
Vikinggilde i Langhuset på Stiklastadir
Historisk dagstur for grupper Bli med på en spennende vandring og opplev Nidarosdomens hemmeligheter kombinert med "etargilde" på langhuset… Read more
"Olav - Viking og helgenkonge"
Midt i Tromsø sentrum finner du Enter Viking Hotel. Read more
Enter Tromsø Viking Hotel
En RIB tar deg med på en tur til Harstads skjærgården for å se imperiet av berømte Viking Chieftain, Tore Hund. Read more
Viking Chieftain Tore Hunds Empire
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen