Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Borgund Stavkirke, Lærdal, Sogn og Fjordane

Lærdal

Få et glimt af det historiske Norge

Den bedst bevarede middelalderkirke i Norge, Borgund Stavkirke, og de unikke træbygninger i Lærdalsøyri sørger for, at der er rigeligt til øjet – og fra Lærdal kan du komme op til flotte udsigter i 1.000 meters højde efter blot et par timer til fods.

Lærdal, beliggende i bunden af den UNESCO-beskyttede Sognefjord, har både dramatiske fjeldtoppe og frodige, grønne omgivelser, der vidner om en levende landbrugskultur. Lærdalselva, der bugner af laks, flyder fra fjeldene og ned til fjorden og giver dalen sin helt egen karakter.

Lærdal har modtaget certifikatet ”Sustainable Tourism”, et kvalitetsstempel der udelukkende gives til rejsemål, der systematisk arbejder med at reducere turismens miljøomkostninger samtidig med, at rejsemålets historie, karakter og natur bevares – og samtidig med, at der stadig er oplevelser af højeste kvalitet. Landsbyen har et aktivt landbrugssamfund og et tørt klima, der giver gode betingelser for dyrkning af frugt, bær og grøntsager.

I Lærdal ligger Borgund Stavkirke, den bedst bevarede af de mange norske stavkirker. Kirken blev bygget omkring år 1180 af cirka 2.000 stykker tømmer. Stavkirken benyttes ikke længere til kirkelige handlinger, men fungerer i stedet som museum.

Gamle Lærdalsøyri er en landsby som taget direkte ud af et postkort – mere end 150 velbevarede træhuse fra de 18. og 19. århundreder. En stor brand ødelagde i 2014 over 35 huse, hvoraf seks eller syv havde historisk værdi. Landsbyen åbnede dog for besøgende efter bare kort tid.

I og omkring Lærdal er der en række organiserede rundture at tage del i, for eksempel langs Vindhellaveien ved Borgund Stavkirke, eller den længere Kongeveien over Filefjell.

Lærdalsøyri
Lærdalsøyri
Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjord Norway
Lærdalselva
Lærdalselva
Sverre Hjornevik
Kongeveien, Lærdal
Kongeveien, Filefjell
Statens vegvesen
Nærøyfjord
Nærøyfjord
Katrin Moe
Ad

Et bæredygtigt rejsemål

Mange norske destinationer har ambitioner om at være bæredygtige, men at blive certificeret som et bæredygtigt rejsemål er en lang og krævende proces.

Kun få rejsemål er certificerede, og certificering opnås blot efter mange års arbejde med at udvise bæredygtigt engagement på alle områder. Der kræves konsistent og konkret planlægning af den bæredygtige turisme, og forholdene skal konstant forbedres og støttes. Der skal arbejdes for at beskytte og bevare rejsemålets historie, karakter og natur. Herudover placerer certificeringsprocessen krav om udvikling af rejsemålets erhvervsliv og øvrige samfund efter bæredygtige principper.

Læs mere om bæredygtighed i Norge

Sustainable destination

Sådan kommer du hertil

Med fly
  • Lærdal har ikke sin egen lufthavn, men Sogndal i nærheden ligger blot 30 minutters flyvning fra Bergen og 45 minutter fra Oslo.
Med bil eller bus
  • Ekspresbusserne mellem Bergen og Lillehammer stopper i Lærdal, cirka 5 timer efter afgang fra Lillehammer og 4,5 timer fra Bergen.
  • Ekspresbussen fra Oslo bruger 6 timer på at nå til Lærdal.
  • Kører du selv, skal du regne med omkring 4,5 times kørsel fra Bergen via E16, eller cirka 4 timer langs Rv7 fra Oslo.
Med båd
  • Der sejler ekspresbåde fra Bergen til Sogndal hver dag hele året rundt. Fra Sogndal kan du tage en lokalbus resten af vejen til Lærdal.

 

Lærdal tilbyder også ...

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad