Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Buildings on the shore of the Sognefjord Buildings on the shore of the Sognefjord
Credits
Fjærland.
Photo: Øyvind Heen/Visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sognefjorden – en naturlig fornøjelse

Sognefjorden er Norges længste og dybeste fjord, og én af dens arme, Nærøyfjorden, er på UNESCOs liste over verdensarv. De omgivende fjelde er blandt Norges mest spektakulære.

Sognefjorden strækker sig fra kysten lidt nord for Bergen til de mægtige fjelde i Jotunheimens Nationalpark og gletsjernes blåis i Jostedalsbreen Nationalpark.

På sit dybeste er Sognefjorden hele 1.300 meter dyb, og fjeldene omkring fjorden rejser sig i op mod 1.700 meters højde. Den smalleste og mest kendte forgrening, Nærøyfjorden, er blot 250 meter bred på sit mest snævre sted. Siden 2005 har Nærøyfjorden været en del af UNESCOs verdensarvsliste, og fjorden er sammen med Geirangerfjorden blevet kåret som verdens mest velbevarede naturarv af National Geographic Society.

Området omkring Sognefjorden har lange madtraditioner, og det behagelige klima, den friske luft og de frodige græsgange på fjeldet sørger i fællesskab for, at Sognefjord-området er mere end leveringsdygtig af råvarer i absolut topklasse. Denne egn af Norge er særligt kendt for dens frugt, bær, lam, vildt, fjeldørred og gedeost af højeste kvalitet.

Andre maleriske og velkendte forgreninger af Sognefjorden er Lusterfjorden, Fjærlandsfjorden og Finnafjorden – disse fjorde har ofte en magisk smaragdgrøn farve på grund af smeltevand fra gletsjerne. Se hvordan du kommer til Sognefjorden.

Fjeldområderne rundt om Sognefjordens inderste dele er blandt de mest populære vandreområder i Norge – Jotunheimen Nationalpark, Jostedalsbreen Nationalpark, Breheimen, Aurlandsdalen og Utladalen er alle en vandreferie værd. Du kan også prøve kræfter med rafting, bjergbestigning, klatring, sommerski og mountainbiking.

De cirka 30.000 indbyggere i området bor i hyggelige landsbyer rundt om fjorden og i dalene. Skjolden er den allerinderste landsby, og her bor der omkring 200 mennesker.

Find mere inspiration på Sognefjordens officielle hjemmeside.

Vetlabui
Vetlabui ved Sognefjorden
Espen Mills/ Tasteofnationaltouristroutes.com/Visitnorway.com
Urnes Stavkirke
Urnes Stavkirke
Øyvind Heen/fjords.com
Nærøyfjorden
Nærøyfjord
Katrin Moe
Kaupanger, Sognefjorden
Cykling i Kaupanger
Chris Holter
Bandet, Skagastølsbu
"Hytta på Bandet”, Skagastølsbu
Håvard Myklebust/Visitnorway.com
Fanaråken, Jotunheimen
Fanaråken, Jotunheimen
Svein Petter Aagård/Visitnorway.com
Ad

Planlæg din tur

Uden mad og drikke


Bliv inspireret


Sponsoreret artikler


Sådan kommer du hertil

Få detaljerede rejseoplysninger på Sognefjordens officielle hjemmeside

 • Med tog

  Med tog

  Den eneste togstation langs Sognefjorden ligger i Flåm, og en tur med Flåmsbanen er en oplevelse i sig selv. Der er forbindelse til jernbanen mellem Oslo og Bergen i Myrdal adskillige gange dagligt, hele året rundt. Se priser og køreplaner på NSB's hjemmeside.

 • Med bus

  Med bus

  Komfortable ekspresbusser kører dagligt hele året mellem Sognefjorden og Oslo, Bergen, Trondheim, Voss, Gol, Hemsedal, Fagernes og Lillehammer, blandt andre.

  I sommersæsonen er der også en busforbindelse mellem Oslo eller Trondheim via Otta/Lom over Sognefjeldsvejen i Jotunheimen Nationalpark, det højest beliggende fjeldpas i Nordeuropa.

  Se muligheder for biludlejning i Lofoten.

 • Med båd

  Med båd

  Hele året rundt forbinder ekspresbåde Bergen til mange af de små landsbyer ved Sognefjorden, herunder Vik, Balestrand, Sogndal og Leikanger.

  Om sommeren er der også daglige ekspresbåd mellem Bergen og Flåm.

  Adskillige bilfærger krydser Sognefjorden og dens mange forgreninger mange forskellige steder.

  I sommersæsonen kan du deltage på et arrangeret sightseeing-cruise mellem mange af byerne langs Sognefjorden, for eksempel Flåm, Gudvangen, Kaupanger og Lærdal.

 • Med bil

  Med bil

  I bil tager den korteste vej til Sognefjorden blot 2-3 timer fra Bergen og 4-5 timer fra Oslo.

 • Med fly

  Med fly

  Sogndal Lufthavn har daglige forbindelser til Bergen og Oslo, med flyvetider mellem 30 og 45 minutter.

  Reklame: Flyv med Widerøe til Sogndal

Sognefjorden tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at se, hvad du kan foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad