Skip to main content

Over hele Norge venter fantastiske overnatningssteder, som i sig selv er hele rejsen værd. Her er hotellerne med klasse og stil fra hele ti kategorier.

1. De mest fashionable

Barack Obama, Rihanna, Justin Bieber og de kongelige bor med stil, når de er på besøg i Norge. Flere af disse hoteller er også med på listerne over verdens bedste hoteller. Husk høje hæle og store, mørke solbriller!

2. Herskabelige herregårde

Greve eller grevinde for en nat? Bo herskabeligt på nogle af Norges mest grandiose godser og herregårde, omgivet af smukke parkhaver. Perfekte rammer for en kop eftermiddagste eller et glas årgangsbobler fra velfyldte vinkældre, der er det adelige aftensmåltid værdigt.

På Refsnes Gods på Jeløya syd for Oslo sidder du desuden midt mellem Edvard Munchs flotte malerier.

3. Historiske træ- eller fjordhoteller

Fra charmerende kystperler til nostalgiske overnatningssteder i smukke dale og eventyrlige træhoteller bygget til fordum tids første, velhavende turister. Det skorter ikke på historiske hoteller i Norge. Alle er unikke på hver sin måde, men har også meget til fælles. Atmosfæren er så tyk at den kan skæres med kniv, og der gås ikke på kompromis med hverken komfort eller kvalitet - her har du det vitterligt godt!

4. Landlig luksus

Lunt, lækkert og traditionsrigt. Mange af landets allerflotteste gårde er åbne for overnattende gæster, og her er ofte landlig romantik, moderne komfort og overraskende ny arkitektur for alle pengene. Gårdene ligger som regel lige midt i nogle af Norges smukkeste kulturlandskaber. Her kan du sætte tænderne i kortrejste måltider, omhyggeligt tilberedt af de lokale råvarer.

5. Instagram-værdige hoteller

Flydende hytter, fuglekasser for mennesker, arkitekttegnede udsigtskuber og luksuriøse træhytter - overnat på måder, du aldrig havde drømt om! Der er masser af unikke overnatningsmuligheder i Norge, og det vil med garanti klø i fingrene efter at ligge billeder af disse steder ud på Instagram.

6. Spaophold

Indendørs vandfald. Massage. Infinity pool. Dampbad. Tyrkisk bad. Boblebad. Havudsigt. Ja, tak! Forkæl dig selv med et ophold på et af de flotte spahoteller, der findes over hele Norge. Det har du fortjent!

7. Herlige havhoteller

Himmel, hav, horisont. Hvad mere har du brug for? At vågne op til herligheden i en dejlig, blød seng? Der findes mange lækre havhoteller langs hele den norske kyst, hvor du også kan få serveret friskfanget fisk og andet godt direkte fra havet og på tallerkenen. Bliv en ekstra dag og bare nyd.

8. Fjeldhoteller af første klasse

Efter lange dage fyldt med udendørs aktiviteter på fjeldet eller ved fjorden er det altid godt at kunne lægge benene op og genfinde hvilepulsen. Lige så længe som turister fra nær og fjern har valfartet på ferie i de norske fjelde, lige så længe har de lokale nordmænd sørget for overnatning og madoplevelser af højeste kvalitet. Nogle hoteller har eksisteret i generationer og har et historisk præg, mens andre byder på moderne elegance.

9. Boutiquehoteller

Lækkert, intimt, moderne og eksklusivt. De norske boutiquehoteller har alle hver sin personlige stil, men de giver alle plads til hvile og afslapning. Her føler du dig mere som beboer i huset end som turist. Alt fra design og indretning til service og mad er nøje gennemtænkt, for at skabe den helt rigtige oplevelse.

10. Fæstningshoteller

Glemt alt om hårde feltsenge og halvkolde gryderetter. Nu er sengene i de gamle, flotte fæstningsanlæg i Norge byttet ud med bløde madrasser og dejlig mad på ’kasernen’.

På Oscarsborg Fæstning får du en af Oslofjordens flotteste øperler med i købet. Du vågner op til spændende historie og en pragtfuld udsigt.

Norge bugner af overnatningsmuligheder ud over det sædvanlige. Overnat i en hytte i træerne, i et af Classic Norways unikke hotelperler eller i et af de traditionsrige hoteller blandt De Historiske. Eller hvad med en tur ombord på Hurtigruten - verdens smukkeste sørejse.

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

En uforglemmelig ferie

Her finder du endnu flere steder at overnatte i Norge.

Senest besøgte sider