Skip to main content

HYTTER I NORGE

DEFINITIONEN AF HYGGE

Nogle hytter smelter perfekt ind i landskabet.

Læn dig tilbage og nyd udsigten.

Kan du mærke hverdagen forsvinde?

Det, du ser her, er et lille stykke paradis på jord - en hytte ude i den fri natur, omgivet af den friskeste luft.

At opholde sig i en hytte er en vigtig del af den norske identitetsfølelse.

For mange er det selve definitionen af hygge (eller kos, som de lokale siger).

Mange nordmænd har sin egen hytte. Men der findes også tusindvis af hytter og feriehuse som kan lejes, i et væld af forskellige lokationer - på fjeldet, i skoven, ved fjorden.

Der er alt fra små og simple hytter (som regel stadig med storslåede udsigter)…

…til luksuriøse designperler!

Mange hytter har plads til mange. Så tag hele familien med og få nogle dejlige dage sammen.

Det behøver ikke koste alverden.

Hvad med et ophold i en romantisk trætophytte…?

Ved de fleste hytter kan du køre helt til døren - perfekt til en overnatning undervejs på din bilferie.

Find din favorithytte, kos dig og føl dig hjemme i Norge.

Dit andet hjem

Det er ganske vist - så snart weekenden eller skoleferien starter, flokkes nordmændene ud i skoven eller op på fjeldet for at holde fri i et lille hus midt i naturen. Gør som de lokale og lej en hytte, et feriehus eller sommerhus på din ferie i Norge.

Hytterne og feriehusene varierer i standard, fra det helt simple (ingen elektricitet, vand skal hentes i en brønd) til det mere luksuriøse.

Et ophold i en hytte er et budgetvenligt alternativ for familier, venner og par. Lej en stor hytte med mange værelser og hyg jer sammen i private omgivelser. Mange steder i Norge findes der familiehytter med ekstra god plads, hvilket hurtigt kan være en fordel, hvis du har børn med.

Den perfekte ferie

Alle hytter har én ting til fælles - nemlig muligheden for at ’kose sig. I en hytte er der ingen stress, og man tager tingene som de kommer. Der er som regel masser af udenomsplads og nogle gange langt til naboen.

Det er let og enkelt at reservere en hytte via en feriehusudlejer, såsom DanCenter eller Norgesbooking. Se flere muligheder på kortet herunder.

Husk at booke din feriehytte i god tid - især i ferier og helligdage.

Brug hytten som base for eventyr i nærområdet. Vinterens skiferie bliver straks lettere at have med at gøre, når du ved, at de fleste hytter i de bedste skiområder ligger ski in/ski out, med direkte adgang til pisterne.

Det er en god idé at undersøge, hvilke muligheder der i området, før ankomst. Der er ofte gode vandrestier, guidede ture og familievenlige aktiviteter i nærheden.

Find din næste hytteferie:

Campingpladser og -hytter

Mange campingpladser har mindre hytter, der kan reserveres i forvejen. Hytterne varierer i standard, fra små og simple til større hytter med opholdsrum, separate soveværelser, køkken, bad og toilet. Nogle steder skal du selv medbringe sengetøj.

Læs mere om camping i Norge.

Vandring fra hytte til hytte

Hvis du er skal på vandreferie i Norge er det værd at vide, at man undervejs kan overnatte i nogle af Den Norske Turistforenings mere end 500 hytter (enten betjente, selvbetjente eller ubetjente) over hele landet. Her er både private værelser og sovesale. I tillæg til turistforeningens hytter har den offentlige skovforvaltning Statskog hytter til leje i Norge.

Trætophytter

Vågn op til fuglesang i toppen af et træ. Sov i en komfortabel seng langt inde i skovens dybe, stille ro. Sov en nat eller to i en af de mange uforglemmelige trætophytter, du kan finde overalt i Norge.

Find flere anderledes overnatningssteder.

Find en hytte eller et feriehus

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider