Skip to main content

Hold da helt ferie på en bondegård! Slå notifikationerne fra og nyd livet på landet. Over hele Norge byder gårde af enhver størrelse velkommen til hele familien.

Et afslappende ophold

Et ophold på en bondegård i Norge er en helt særlig form for luksus. Det handler om det enkle liv, men ikke uden en masse kos!

Solens første stråler får morgenduggen på græsstråene til at funkle, og katten strækker sig dovent. I spisesalen serveres morgenmaden bestående af friske grøntsager, nybagt brød og mælkeprodukter fra gården. På mange bondegårde kan du hjælpe til med at fodre og passe dyrene samt lære mere om, hvordan man driver et landbrug.

Der venter også kulinariske oplevelser. Mange af råvarerne dyrkes naturligvis på selve gården. Spis dig vej fra gård til gård, eller prøv de mange specialiteter fra gårdbutikkerne.

For børnefamilier er der som regel mange sjove gårdaktiviteter at give sig i kast med.

Find din drømmeferie på landet:

Landlig luksus

Nogle af Norges traditionelle herregårde er blevet omdannet til luksushoteller med fokus på bevaring af den oprindelige charme og stil.

På disse gårde kombineres tradition og historie ofte med moderne komfort - og dejlige måltider, naturligvis. De er med andre ord perfekte til romantiske parferier.

Livet på sæteren

Norske bondemænd har tradition for at sende deres dyr på græs i fjeldene om sommeren. En malkepige boede traditionelt i en lille hytte, hvorfra hun holdt øje med dyrene. Disse små sommergårde kaldes sætere eller støler på norsk, og er som oftest beliggende i smukke omgivelser.

Det er muligt at overnatte på en lang række af de norske sætere og støler mellem juni og slutningen af august.

Sætercaféerne serverer hjemmelavede retter som vafler, brunost og rømmegrøt. Hvorfor ikke spise frokost her, mens du alligevel er i nærheden?

Besøg en gård

Der er også en lang række besøgsgårde, hvor familien kan underholdes et par timer i dagtimerne.

Her er børnene velkomne til at lave huler i høet og lege med de søde dyr. Giv kaninerne mad, rid på en pony eller prøv at køre med traktor!

Fra gård til gård

Vil du have lidt af det hele? Så er en rundtur fra den ene gård til den anden en god mulighed.

Gårdene ved Mjøsa, Norges største sø, er spækkede med gode oplevelser, smukt beliggende i landlig idyl. Landskabet er relativt fladt, hvilket gør det let at komme rundt på cykel. Besøg historiske haver, overnat på fornemme herregårde og smag på de lokale delikatesser i gårdbutikkerne.

Den Gyldne Omvej på idylliske Inderøy i Trøndelag er en af landets bedste kulinariske rundture. Her kan du cykle eller køre i bil mellem små gårdbutikker, bryggerier, bagerier, caféer og meget mere.

Landbrugsområdet Jæren lidt syd for Stavanger er oplagt at besøge hvis du vil kombinere din bondegårdsferie med restauranter i topklasse, kunstoplevelser og picnic på stranden.

Find gårde over hele Norge

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider