Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Den dejlige smag af norsk mælk

Nogle steder i verden er det slet ikke så tosset at være ko.

Cow in the Lodalen Valley .
Photo: Øyvind Heen - fjords.com
Cow in the Lodalen Valley .
Photo: Øyvind Heen - fjords.com

Grønt græs, krystalklart vand og frisk fjeldluft.

Cows grazing in Undredal valley .
Photo: Øyvind Heen - fjords.com
Cows grazing in Undredal valley .
Photo: Øyvind Heen - fjords.com

Det er selve den norske natur, der gør landets oksekøds- og mælkeprodukter så smagfulde.

Her er ti grunde hvorfor:

Norwegian milk .
Photo: Matprat.no / Astrid Hals
Norwegian milk .
Photo: Matprat.no / Astrid Hals

1. Næsten ingen antibiotika

I Norge er det kun syge dyr, der får medicin.

Cows .
Photo:
Cows .
Photo:

2. Laaaaang sommerferie

Kvæg, får og geder har ved lov ret til at græsse frit i mindst 8 uger hvert år. Mange dyr er ude hele sommersæsonen.

Goats in Norway .
Photo: Spætt Film / Visit Norway
Goats in Norway .
Photo: Spætt Film / Visit Norway

3. Fri til at strejfe omkring

Mange gamle husdyrsracer, såsom Urfe-kvæg og Spælsau-får, går faktisk ude hele året rundt.

Sheep in Nærøyfjord .
Photo: Øyvind Heen / fjords.com
Sheep in Nærøyfjord .
Photo: Øyvind Heen / fjords.com

4. Velsmagende mælk

Stølsmelk (mælk fra sommersæterne på fjeldet) er mere nærende og velsmagende end normal mælk. Det er bevist!

Cat drinks milk .
Photo: Spætt Film / Visit Norway
Cat drinks milk .
Photo: Spætt Film / Visit Norway

5. De bedste landskabsarkitekter

Græssende dyr former og bevarer kulturlandskaberne på en naturlig måde og forhindrer overvækst.

Renndølsetra, Innerdalen .
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Renndølsetra, Innerdalen .
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

6. Planter og insekter sætter også pris på det!

Græsning sikrer biodiversiteten.

Omaholmen island in Hardangerfjord .
Photo: Sverre Hjørnevik / Fjord Norway
Omaholmen island in Hardangerfjord .
Photo: Sverre Hjørnevik / Fjord Norway

7. Den særlige norske kombi-ko

Muuh! Op mod 70 procent af den norske oksekødsproduktion kommer fra den norske race Norsk Rødt Fe (NRF). 

Denne ko producerer både kød og mælk - en rigtig kombi-ko!

Renndølsetra in Innerdalen .
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Renndølsetra in Innerdalen .
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

8. Dedikerede landmænd

Køerne Klara og Litago leger frit, æder græs og kommer nu og da over for at blive kløet lidt. 

Mange norske bønder sætter dyrevelfærd i højsædet og tager god vare på deres dyr.

Fannremsgården farm in Trøndelag .
Photo: Leikny Havik Skjærseth / Visitnorway.com
Fannremsgården farm in Trøndelag .
Photo: Leikny Havik Skjærseth / Visitnorway.com

Mælk fra disse husdyr bruges til at lave nogle af verdens bedste oste og mejeriprodukter, herunder den berømte, søde brunost.

Norwegian brown cheese .
Photo: Runar Andersen
Norwegian brown cheese .
Photo: Runar Andersen

9. Lys i vinduerne

Ved at købe produkter fra de små producenter støtter du hverdagen i de små landsbyer og dale ude på landet.

Mange norske gårde har små gårdbutikker og nogle tilbyder også overnatning.

Få det bedste af det landlige Norge. Forkæl dig selv med lidt landligt luksus, som her på Kvitnes Gård på Vesterålen-øerne.

Kvitnes farm in Vesterålen .
Photo: Magga og Anders AS
Kvitnes farm .
Photo: Magga og Anders AS

10. Spis mindre kød

…og smid ikke mad væk.

På denne måde er du med til at sikre en grønnere fremtid.

Beef meal .
Photo: Matprat.no
Beef meal .
Photo: Matprat.no

Få smag for Norge

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen