VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hovedbygningen på Hoel Gård i Ringerike, Østlandet
Hoel Gård i Ringerike.
Photo: Hoel Gård
En kvinde sidder foran trappen på Hoel Gård i Ringerike, Norge
Hoel Gård i Ringerike.
Photo: Hoel gård
13 fornemme herregårde i Norge

Bo i landlig luksus

Norges herregårde er ofte smukke bondegårde med eksklusivt design, moderne komfort og overdådige madoplevelser. De er som regel beliggende i pragtfulde omgivelser og udgangspunkt for både afslappende og aktive ferier.

  Forestil dig, at du vågner op ved en smuk sø på et 700 år gammelt pilgrimsherberg eller i en ombygget staldbygning fra middelalderen.

  Over hele Norge er gamle gårdbygninger på det seneste blevet omdannet til fashionable overnatningssteder, hvor hvert enkelt værelse kan fortælle sin helt egen historie. Herregårde, der oser af sjæl og som inviterer til eventyrlige oplevelser i de smukke kulturlandskaber.

  ”High-end herregårdsferie i Norge er en skattekiste af kulinariske, historiske, kulturelle og naturskønne oplevelser,” siger Edda Espeland, freelancejournalist og redaktør.

  Espeland har besøgt og skrevet om mange af de fornemste herregårde i Norge. Hun fortæller, at fællesnævneren ofte er historien om at skabe noget nyt, baseret på gamle traditioner og lokal kultur.

  ”Nogle herregårde afholder koncerter og teaterforestillinger, som tager udgangspunkt i den lokale kultur og historie. Andre har informative museer eller tilbyder aktiviteter i naturen, som for eksempel kajakroning, klatring, skiløb og cykling,” siger hun.

  Gæstfri værter byder dig indenfor og sørger for, at du får en afslappende pause fra hverdagen under dit ophold. Du kan spise kortrejste måltider, købe lokale produkter og høre mere om de lokale skikke. Og selvom du bor i landlige og naturskønne omgivelser, er det ofte overraskende let at komme dertil med tog, bus eller bil.

  Herunder anbefaler Espeland nogle af Norges fineste herregårde.

 1. Engø Gård Hotel & Restaurant

  Hvor: Tjøme syd for Oslo

  På Engø Gård i Tjøme syd for Oslo er alt lagt til rette for en afslappende ferie i behagelige omgivelser. Her kan du spise udsøgt mad i selskab med perfekt afstemte vine, overnatte i elegante værelser, drikke eftermiddagste og tilbringe aftenen i et af landets nok fineste badehuse. Gå en tur langs kysten, tag med på hummersafari og sving ketsjeren på den private tennisbane.

  Mens du er her: En kort køretur væk ligger Verdens Ende. Her kan du se det ikoniske vippefyr, bygget af rullesten fra strandene i området. Du kan også bade, fiske eller vandre. Restauranten på toppen er også et besøg værd.

 2. 29/2 Aurland

  Hvor: Aurland i Fjord Norge

  29/2 Aurland er et moderne boutiquehotel midt mellem fjord og fjeld, ti minutter fra den lille fjordby Flåm. Aurland er historisk set karakteriseret ved en kombination af bonderomantik og britiske aristokrater, der kom hertil for at fiske laks. I dag er den charmerende by også beriget med trendy og innovativ arkitektur og street art. 29/2 Aurland har otte værelser, der alle er indrettet forskelligt. Overnat i et værelse i Fiskehuset eller i Geitefjøset (et traditionelt røgeri med et moderne twist). Prøv lokale lækkerier som gedesalami, håndværksbrød og friskpresset hindbærsaft. Det maleriske fjordlandskab indbyder til en aktiv ferie.

  Mens du er her: Hotellet er et glimrende udgangspunkt for vandreture i Aurlandsdalen. Kig dig omkring i landsbyen Aurland og tag billeder fra udsigtsplatformen Stegastein.

 3. Valbjør Gard

  Hvor: Vågå i Østlandet

  Valbjør Gards historie går helt tilbage til vikingetiden. Gården er smukt beliggende i et kulturlandskab, omkring 700 meter over havets overflade, og har i alt 13 fredede træbygninger fra de 17., 18. og 19. århundreder. Værtskabet driver økologisk landbrug og producerer blandt andet gedemælk og lammekød. I gårdbutikken kan du købe gedeost, gedepølse og lokale håndværksprodukter.

  Mens du er her: Valbjør Gard er det perfekte udgangspunkt for vandring og cykling i Jotunheimen. I Vågå, fem kilometer fra gården, kan du deltage på en Edvard Munch-vandretur og besøge kirken Vågåkyrkja fra 1100-tallet.

 4. Hovelsrud Gård

  Hvor: Ringsaker i Østlandet

  Hovelsrud Gård er en sand ferieperle. Med en idyllisk beliggenhed på Helgøya i Mjøsa, Norges største sø, kan du overnatte i laden (Sommerfjøset) ved strandkanten. Gå en tur mellem frugttræer, lysthuse og springvand i den smukke have, der blev anlagt i 1840 og har holdt stilen lige siden. Gården producerer egne økologiske grøntsager, kyllinger og korn. Den var også først i Norge til at få Dyrevernmerket.

  Mens du er her: Helgøya er Norges største indlands-ø. Den er formet som et hjerte. Spis en dejlig frokost i de dejlige omgivelser på caféen Skafferiet. Du kan også udfordre din højdeskræk i trætoppene på Helgøya Klatrepark.

 5. Bondegårdsferie i Norge

  En række norske gårde tilbyder både aktiviteter og overnatning. Nogle er åbne for dagsbesøg, mens andre er gode udgangspunkter for udforskning af nærområdet. De fleste har flotte områder til vandring, cykling, fiskeri og andre aktiviteter i naturen.

  Nogle gårde tilbyder også bondegårdsferie med overnatning af høj standard, som skabt til en romantisk voksenferie. Her kan du koble helt af, midt i de norske gårdstraditioner – og nyde fantastisk, kortrejst mad.

  Download Visit Norways app

  Visit Norway-appen giver dig information om tusindvis af overnatningssteder, restauranter, aktiviteter og attraktioner i nærheden af dig.

  iPhone: Visit Norway til iOS
  Android: Visit Norway til Android

 6. Haaheim Gaard

  Hvor: Tysnes i Fjord Norge

  Haaheim Gaard er beliggende halvanden time syd for Bergen og har 21 historisk indrettede værelser med havudsigt, herunder enkelte suiter med privat sauna. Den prægtige herregård er omgivet af en grøn kulturhave med kapel, rosenbuske og frugttræer. Gårdbutikken har et stort udvalg af de lokale smage, og gartneren forvandler havens rigdomme til fade og kurve med frugt, grøntsager, bær og urter. Haaheim Gaard arrangerer koncerter, vin- og ølsmagning samt større middagsselskaber hele året rundt.

  Mens du er her: Et ophold på Haaheim Gaard kan kombineres med spændende aktiviteter - prøv RIB-safari, fiskeri, vandring og mountainbiking.

 7. Herangtunet Boutique Hotel

  Hvor: Valdres i Østlandet

  Det skønne Herangtunet Boutique Hotel ligger på en bakke i skoven mellem Fagernes og Beitostølen. Forestil dig en traditionel lade med græs på taget, kombineret med moderne design og eksklusive møbler - så har du en idé om, hvad der venter. Hotellet har fem værelser og fire suiter, og de er alle indrettede på hver sin måde. Med forskellige byer og lande som tema i hvert værelser er det næsten som at træde ind i en helt anden verden. Udsøgt mad og et usædvanligt gæstfrit værtskab gør Herangtunet til en enestående hoteloplevelse.

  Mens du er her: Tag den korte køretur til Beitostølen, hvor du kan køre med hundeslæde på hjul, ro i kano eller prøve ’packraft’, en krydsning mellem padling og rafting.

 8. Boen Gård

  Hvor: Kristiansand i Sørlandet

  Den nyligt restaurerede Boen Gård oser af fornem luksus og landlig idyl. Gården har 18 store, lyse værelser plus stuer og opholdsrum, som er elegant indrettede med brændeovne, møbler og kunst fra den tid, da gården blev bygget. Det økologiske køkken er 80 procent selvforsynende med frugt og grønt fra haven. Den elegante gård er fuldstændigt omgivet af et stort parkanlæg med græssende får og lam.

  Mens du er her: Skovene rundt om Boen Gård byder på glimrende vandre- og fiskemuligheder. Den livlige sommerby Kristiansand lokker med shopping, restauranter og kultur bare 20 minutter væk.

 9. Nordre Ekre gardshotell

  Hvor: Heidal i Østlandet

  Familieejede Nordre Ekre ligger i den lille landsby Heidal, tæt på Gudbrandsdalen. Gården har syv individuelt indrettede værelser. I laden er der bibliotek og en restaurant, der serverer himmelsk, hjemmelavet mad baseret på områdets råvarer.

  Mens du er her: Nationalparkerne Jotunheimen og Rondane er lige rundt om hjørnet, hvilket gør Nordre Ekre til en oplagt base for udendørs aktiviteter. Heidal Ysteri har et lille, men specielt udvalg af oste. Du kan også prøve den gode, gammeldags udgave af rømmegrøt.

 10. Bortistu Gjestegard

  Hvor: Storlidalen i Oppdal, Trøndelag

  Bortistu Gjestegard ligger midt i Trollheimen i Storlidalen, helt mod vest i Trøndelag. I år 2000 blev det besluttet at ombygge laden til et moderne hus. Bortistu har lange traditioner med ordinært landbrug. Røget lammekølle er gårdens signaturret - og mærket som lokal specialitet af Matmerk.

  Mens du er her: Storlidalen er et eldorado for fiskeri, cykling og vandring. Trekanten i Trollheimen - vandreturen mellem Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta - er på Den Norske Turistforenings (DNT) liste over landets mest populære fjeldvandringer.

 11. Sygard Grytting

  Hvor: Sør-Fron i Østlandet

  Sygard Grytting ligger midt i Gudbrandsdalen, hvorfra de har budt gæster indenfor i over 700 år. Gården er stadig i brug, og i dag er her også 12 individuelt dekorerede værelser, samt mulighed for at spise i historiske omgivelser. Med et middelalderherberg fra omkring år 1300 er Sygard Grytting et naturligt stop for pilgrimme på vej til Trondheim. Dagens værtskab er i øvrigt 16. generations-ejere af gården.

  Mens du er her: Tilfredsstil dine smagsløg på det prisvindende Annis Pølsemakeri i Ringebu og på Øyens hjemmebageri, hvor du kan sætte tænderne i fladbrød bagt efter bedstemors opskrift.

 12. Gammel-Kleppe

  Hvor: Vågå i Østlandet

  Gammel-Kleppe i Vågå er som taget ud af et folkeeventyr. Laden og kornmagasinet er på eminent vis blevet ombygget til store suiter med kunst og antik. Der er også et lille bibliotek. Gårdens mange høns sørger for friske æg til morgenmaden hver dag. Et andet højdepunkt er gårdens velværetilbud, som består af vedfyret sauna og en kold afvaskning med haveslangen.

  Mens du er her: Gammel-Kleppe er et godt udgangspunkt for ture til nationalparkerne RondaneDovrefjell og Jotunheimen. Du kan også prøve rafting på Sjoa-elven, tage på moskusoksesafari eller tilmelde dig et kokkekursus med den norske kendiskok Arne Brimi.

 13. Annexstad Gård

  Hvor: Østre Toten i Østlandet

  Annexstad Gård ligger idyllisk ved søen Mjøsa, tæt på Gjøvik. Gårdens 16 bygninger er velholdte og omgivet af flotte haver med fine udsigter. Gårdens bonde fortæller gerne om stedets historie. Mellem juni og september byder gårdbutikken på alt fra hjemmelavet honning og gårdens egne vagtelæg til antikke møbler og lokale håndværksprodukter. Du kan også overnatte i den gamle, ombyggede svinesti, oprindeligt fra 1902.

  Mens du er her: Gjøvik har en af Norges få chokoladefabrikker og et sjovt videnscenter. Der er masser af afmærkede vandrestier. Og sidst, men ikke mindst, er Gjøvik hjemby for Skibladner - verdens ældste hjuldamper, der stadig er i brug. Sejl en tur på søen Mjøsa!

 14. Hoel Gård

  Hvor: Ringsaker i Østlandet

  Hoel Gårds historie går tilbage til middelalderen. Den ligger i herskabelige omgivelser på halvøen Nes, lige ved Mjøsa. I højsæsonen anløber hjuldamperen Skibladner gårdens private kaj, hvor værterne kan hente dig i en elegant veteranbil. Baren ’Anden Etage’ arrangerer koncerter samt vin- og akvavitsmagning med jævne mellemrum. Stik også næsen forbi gårdens museum. Hoel Gård har fokus på bæredygtig mad, og en stor del af menuen på restauranten udgøres af produkter fra gården selv.

  Mens du er her: Stadig lækkersulten? Så besøg den hyggelige Kafe Nessesundet, eller spis middag på restaurant Mjøskanten. Tag også en tur med Skibladner, kendt som ’Mjøsas hvide svane’. På Edel designgalleri på Alhaug Gård kan du få fingrene i eksklusive, lokale klæder.

 15. Bondegårdsferie i Norge

  En række norske gårde tilbyder både aktiviteter og overnatning. Nogle er åbne for dagsbesøg, mens andre er gode udgangspunkter for udforskning af nærområdet. De fleste har flotte områder til vandring, cykling, fiskeri og andre aktiviteter i naturen.

  Nogle gårde tilbyder også bondegårdsferie med overnatning af høj standard, som skabt til en romantisk voksenferie. Her kan du koble helt af, midt i de norske gårdstraditioner – og nyde fantastisk, kortrejst mad.

  Download Visit Norways app

  Visit Norway-appen giver dig information om tusindvis af overnatningssteder, restauranter, aktiviteter og attraktioner i nærheden af dig.

  iPhone: Visit Norway til iOS
  Android: Visit Norway til Android

  Norge bugner af skønne og skøre overnatningsmuligheder. Tilbring natten i traditionelle omgivelser, bo på et historisk hotel eller på et af de mange unikke overnatningssteder.

Flere herskabelige herregårde

Find herregårdene på kortet

Espelands anbefalinger
På en kolle i skogen like ved Heggefjorden finner du eventyrlige Herangtunet. Read more
Herangtunet Boutique Hotel
Annexstad Gård tilbyr Bed & Breakfast overnatting for inntil 20 personer og kan servere opptil 80 personer i selskapslokalet på låven. Alle bygningene… Read more
Annexstad Gård
29/2 Aurland er eit familiedrive gardshotell med åtte særprega rom. Fem av romma ligg i eit av Aurlands eldste hus frå 1700-talet,… Read more
29/2 Aurland
Boen Gård er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder og har i 2020 restaurert og bygget om fire historiske bygg på gården til overnattingsgjester. Read more
Boen Gård De Historiske Hotel
Haaheim Gaard har mange ulike tilbod og mange ulike grupper av gjester; selskap og jubileum, romantisk helg for to, kurs- og møtegrupper,… Read more
Haaheim Gaard
Gjennom minst 700 år har den gamle ærverdige garden, Sygard Grytting, i periodar tilbydt nattely for faste- og vegfarande gjester langs hovudvegen… Read more
Sygard Grytting - Historisk hotell
Nord i Gudbrandsdalen, midt i fjellbygda Heidal omgitt av Nasjonalparker på alle kanter finner du Nordre Ekre. Familiegården er gjort om til hotell og… Read more
Nordre Ekre gardshotell
Herskapelig og jordnært ​​​​Hoel Gård – en perle ved Mjøsa, ligger vakkert til på Nes-halvøya med en… Read more
Hoel Gård – en perle ved Mjøsa
Innerst i Storlidalen finner du eventyrlige Bortistu Gjestegard. Der veien tar slutt - og alt begynner. Garden er omkranset av ei fjellrekke du kan… Read more
Bortistu Gjestegard - der veien tar slutt - og alt begynner
Engø Gård Hotel & Restaurant er en eksklusiv og fredfull idyll med en anerkjent gourmetrestaurant. Det serveres frokost, lunsj, afternoon tea og 4-7… Read more
Engø Gård Hotel & Restaurant
Overnatt i Sommerfjøset på Hovelsrud gård  ​​​​​Lyst på en natt i strandkanten ved Mjøsa? Sommerfjøset… Read more
Sommerfjøset ved Mjøsa - Hovelsrud gård
Kom til Gammel-Kleppe og kjenn at du lever. 26 minutter og 34 sekunders kjøring fra Otta sentrum ligger Gammel-Kleppe kulturarvhotell. Read more
Gammel-Kleppe
Valbjør Gard ligger flot bare 5 kilometer fra Vågå i Gudbrandsdalen. Read more
Valbjør Gard
Flere herskabelige gårde
Budsjord er et fredet gårdsanlegg med 18 hus lagt i solhellinga mellom Dovre og Dombås. Gården ligger langs pilegrimsleden og tar i mot alle typer… Read more
Budsjord Pilegrimsgården
Andvord gard er ein av dei eldste gardane i Lom. I dag er dette eit unikt fjellhotell i eventyrlege omgjevnader i Lom sentrum. Read more
Andvord Gard | Hotell
Til Elise tilbyr overnatting i idylliske omgivelser. Read more
Overnatting Til Elise fra Marius
Den freda vertsgarden Uppigard Sulheim ligg i Bøverdalen. Her bur du i gamle tradisjonsrike bygg utsmykka med ei rik kunstsamling. Read more
Sulheim vertsgård | Gardsovernatting
Trudvang Gjestegaard er et ærverdig og sjarmerende hotell med en lang og spennende historie. Gjestegården har 28 værelser og sentral beliggenhet syd-… Read more
Trudvang Gjestegaard
Ta en pause fra resten, ta et steg tilbake og tilbring et døgn på Kvitnes Gård. Gården består av en restaurant med 30 sitteplasser, et selskapslokale… Read more
Middag, overnatting og frokost - Kvitnes Gård
Prestegården Bed & Breakfast ligger i Herefoss, omtrent en times kjøring fra Kristiansand. Read more
Prestegården Gjesterom B & B
Ønskjer du ei heilt spesiell oppleving? Då er overnatting på Svanøy Hovedgård noko for deg. Her vil du finne roen, kjenne på historia i veggane og få… Read more
Svanøy Hovedgård
Velkommen til Øvre Aaseng Gard i Heidal. Read more
Øvre Aaseng Gard
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Disse udbydere vil gøre alt for at gøre din ferie til en god oplevelse.

  Find flere

  Find flere af Norges mange herregårde og ombyggede bondegårde.

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Bliv inspireret

  Store oplevelser venter

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen