Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway

BO I LANDLIG LUKSUS

13 fornemme herregårde i Norge

Hoel Gård on the Nes peninsula .
Photo: Ian Brodie
Hoel Gård on the Nes peninsula .
Photo: Ian Brodie

Trænger du til at komme lidt væk fra hverdagen?

Så forestil dig en miniferie i fredelige omgivelser. Ingen stress. Ingen afbrydelser. Måske lige bortset fra en sød kat, der gerne vil nusses!

Rural luxury at Hoel Gård in Ringsaker .
Photo: Hoel Gård
Rural luxury at Hoel Gård in Ringsaker .
Photo: Hoel Gård

Overalt i Norge ligger der traditionsrige gårde og herregårde, som er forvandlet til fashionable overnatningssteder – og de venter kun på dig.

Rural luxury at Boen Gård in Kristiansand .
Photo: Boen Gård
Rural luxury at Boen Gård in Kristiansand .
Photo: Boen Gård

Fine, gamle bygninger, der kan fortælle deres helt egne historier ...

Farms in Norway .
Photo: Magga og Anders AS
Farms in Norway .
Photo: Magga og Anders AS

... hvor traditioner møder moderne komfort og lækkert design ...

Rural luxury at Hoel Gård in Ringsaker .
Photo: Hoel Gård
Rural luxury at Hoel Gård in Ringsaker .
Photo: Hoel Gård

... og ikke mindst utallige muligheder for at være god ved dig selv.

Engø gård at Tjøme .
Photo: Nikolas Gogstad Andersen
Engø gård at Tjøme .
Photo: Nikolas Gogstad Andersen

Nyd lokal mad direkte fra jord til bord, dyrket og forarbejdet af kærlige hænder.

Giv dig tid til at sætte pris på livet og dem, du holder af, mens I er sammen om et uforglemmeligt måltid.

Food at Kvitnes gård in Vesterålen .
Photo: Magga og Anders AS
Food at Kvitnes gård in Vesterålen .
Photo: Magga og Anders AS

”High-end herregårdsferie i Norge er en skattekiste af kulinariske, historiske, kulturelle og naturskønne oplevelser,” siger Edda Espeland, freelancejournalist og redaktør.

Espeland har besøgt og skrevet om mange af de fornemste herregårde i Norge. Hun fortæller, at fællesnævneren ofte er historien om at skabe noget nyt, baseret på gamle traditioner og lokal kultur.

”Nogle herregårde afholder koncerter og teaterforestillinger, som tager udgangspunkt i den lokale kultur og historie. Andre har informative museer eller tilbyder aktiviteter i naturen, som for eksempel kajakroning, klatring, skiløb og cykling,” siger hun.

Gæstfri værter byder dig indenfor og sørger for, at du får en afslappende pause fra hverdagen under dit ophold. Du kan spise kortrejste måltider, købe lokale produkter og høre mere om de lokale skikke. Og selvom du bor i landlige og naturskønne omgivelser, er det ofte overraskende let at komme dertil med tog, bus eller bil.

Herunder anbefaler Espeland nogle af Norges fineste herregårde.

Engø Gård Hotell & Restaurant

Hvor: Tjøme syd for Oslo

På Engø Gård i Tjøme syd for Oslo er alt lagt til rette for en afslappende ferie i behagelige omgivelser. Her kan du spise udsøgt mad i selskab med perfekt afstemte vine, overnatte i elegante værelser, drikke eftermiddagste og tilbringe aftenen i et af landets nok fineste badehuse. Gå en tur langs kysten, tag med på hummersafari og sving ketsjeren på den private tennisbane.

Mens du er her: En kort køretur væk ligger Verdens Ende. Her kan du se det ikoniske vippefyr, bygget af rullesten fra strandene i området. Du kan også bade, fiske eller vandre. Restauranten på toppen er også et besøg værd.

29/2 Aurland

Hvor: Aurland i Fjord Norge

29/2 Aurland er et moderne boutiquehotel midt mellem fjord og fjeld, ti minutter fra den lille fjordby Flåm. Aurland er historisk set karakteriseret ved en kombination af bonderomantik og britiske aristokrater, der kom hertil for at fiske laks. I dag er den charmerende by også beriget med trendy og innovativ arkitektur og street art. 29/2 Aurland har otte værelser, der alle er indrettet forskelligt. Overnat i et værelse i Fiskehuset eller i Geitefjøset (et traditionelt røgeri med et moderne twist). Prøv lokale lækkerier som gedesalami, håndværksbrød og friskpresset hindbærsaft. Det maleriske fjordlandskab indbyder til en aktiv ferie.

Mens du er her: Hotellet er et glimrende udgangspunkt for vandreture i Aurlandsdalen. Kig dig omkring i landsbyen Aurland og tag billeder fra udsigtsplatformen Stegastein.

Valbjør Gard

Hvor: Vågå i Østlandet

Valbjør Gards historie går helt tilbage til vikingetiden. Gården er smukt beliggende i et kulturlandskab, omkring 700 meter over havets overflade, og har i alt 13 fredede træbygninger fra de 17., 18. og 19. århundreder. Værtskabet driver økologisk landbrug og producerer blandt andet gedemælk og lammekød. I gårdbutikken kan du købe gedeost, gedepølse og lokale håndværksprodukter.

Mens du er her: Valbjør Gard er det perfekte udgangspunkt for vandring og cykling i Jotunheimen. I Vågå, fem kilometer fra gården, kan du deltage på en Edvard Munch-vandretur og besøge kirken Vågåkyrkja fra 1100-tallet.

Hovelsrud Gård

Hvor: Ringsaker i Østlandet

Hovelsrud Gård er en sand ferieperle. Med en idyllisk beliggenhed på Helgøya i Mjøsa, Norges største sø, kan du overnatte i laden (Sommerfjøset) ved strandkanten. Gå en tur mellem frugttræer, lysthuse og springvand i den smukke have, der blev anlagt i 1840 og har holdt stilen lige siden. Gården producerer egne økologiske grøntsager, kyllinger og korn. Den var også først i Norge til at få Dyrevernmerket.

Mens du er her: Helgøya er Norges største indlands-ø. Den er formet som et hjerte. Spis en dejlig frokost i de dejlige omgivelser på caféen Skafferiet. Du kan også udfordre din højdeskræk i trætoppene på Helgøya Klatrepark. Tjek alle de flotte gårde ved søen.

Bondegårdsferie i Norge

En række norske gårde tilbyder både aktiviteter og overnatning. Nogle er åbne for dagsbesøg, mens andre er gode udgangspunkter for udforskning af nærområdet. De fleste har flotte områder til vandring, cykling, fiskeri og andre aktiviteter i naturen.

Nogle gårde tilbyder også bondegårdsferie med overnatning af høj standard, som skabt til en romantisk voksenferie. Her kan du koble helt af, midt i de norske gårdstraditioner – og nyde fantastisk, kortrejst mad.

Haaheim Gaard

Hvor: Tysnes i Fjord Norge

Haaheim Gaard er beliggende halvanden time syd for Bergen og har 21 historisk indrettede værelser med havudsigt, herunder enkelte suiter med privat sauna. Den prægtige herregård er omgivet af en grøn kulturhave med kapel, rosenbuske og frugttræer. Gårdbutikken har et stort udvalg af de lokale smage, og gartneren forvandler havens rigdomme til fade og kurve med frugt, grøntsager, bær og urter. Haaheim Gaard arrangerer koncerter, vin- og ølsmagning samt større middagsselskaber hele året rundt.

Mens du er her: Et ophold på Haaheim Gaard kan kombineres med spændende aktiviteter - prøv RIB-safari, fiskeri, vandring og mountainbiking.

Herangtunet Boutique Hotel

Hvor: Valdres i Østlandet

Det skønne Herangtunet Boutique Hotel ligger på en bakke i skoven mellem Fagernes og Beitostølen. Forestil dig en traditionel lade med græs på taget, kombineret med moderne design og eksklusive møbler - så har du en idé om, hvad der venter. Hotellet har fem værelser og fire suiter, og de er alle indrettede på hver sin måde. Med forskellige byer og lande som tema i hvert værelser er det næsten som at træde ind i en helt anden verden. Udsøgt mad og et usædvanligt gæstfrit værtskab gør Herangtunet til en enestående hoteloplevelse.

Mens du er her: Tag den korte køretur til Beitostølen, hvor du kan køre med hundeslæde på hjul, ro i kano eller prøve ’packraft’, en krydsning mellem padling og rafting.

Boen Gård

Hvor: Kristiansand i Sørlandet

Den nyligt restaurerede Boen Gård oser af fornem luksus og landlig idyl. Gården har 18 store, lyse værelser plus stuer og opholdsrum, som er elegant indrettede med brændeovne, møbler og kunst fra den tid, da gården blev bygget. Det økologiske køkken er 80 procent selvforsynende med frugt og grønt fra haven. Den elegante gård er fuldstændigt omgivet af et stort parkanlæg med græssende får og lam.

Mens du er her: Skovene rundt om Boen Gård byder på glimrende vandre- og fiskemuligheder. Den livlige sommerby Kristiansand lokker med shopping, restauranter og kultur bare 20 minutter væk.

Nordre Ekre gardshotell

Hvor: Heidal i Østlandet

Familieejede Nordre Ekre ligger i den lille landsby Heidal, tæt på Gudbrandsdalen. Gården har syv individuelt indrettede værelser. I laden er der bibliotek og en restaurant, der serverer himmelsk, hjemmelavet mad baseret på områdets råvarer.

Mens du er her: Nationalparkerne Jotunheimen og Rondane er lige rundt om hjørnet, hvilket gør Nordre Ekre til en oplagt base for udendørs aktiviteter. Heidal Ysteri har et lille, men specielt udvalg af oste. Du kan også prøve den gode, gammeldags udgave af rømmegrøt.

Bortistu Gjestegard

Hvor: Storlidalen, Trøndelag

Bortistu Gjestegard ligger midt i Trollheimen i Storlidalen, helt mod vest i Trøndelag. I år 2000 blev det besluttet at ombygge laden til et moderne hus. Bortistu har lange traditioner med ordinært landbrug. Røget lammekølle er gårdens signaturret - og mærket som lokal specialitet af Matmerk.

Mens du er her: Storlidalen er et eldorado for fiskeri, cykling og vandring. Trekanten i Trollheimen - vandreturen mellem Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta - er på Den Norske Turistforenings (DNT) liste over landets mest populære fjeldvandringer.

Sygard Grytting

Hvor: Sør-Fron i Østlandet

Sygard Grytting ligger midt i Gudbrandsdalen, hvorfra de har budt gæster indenfor i over 700 år. Gården er stadig i brug, og i dag er her også 12 individuelt dekorerede værelser, samt mulighed for at spise i historiske omgivelser. Med et middelalderherberg fra omkring år 1300 er Sygard Grytting et naturligt stop for pilgrimme på vej til Trondheim. Dagens værtskab er i øvrigt 16. generations-ejere af gården.

Mens du er her: Tilfredsstil dine smagsløg på det prisvindende Annis Pølsemakeri i Ringebu og på Øyens hjemmebageri, hvor du kan sætte tænderne i fladbrød bagt efter bedstemors opskrift.

Gammel-Kleppe

Hvor: Vågå i Østlandet

Gammel-Kleppe i Vågå er som taget ud af et folkeeventyr. Laden og kornmagasinet er på eminent vis blevet ombygget til store suiter med kunst og antik. Der er også et lille bibliotek. Gårdens mange høns sørger for friske æg til morgenmaden hver dag. Et andet højdepunkt er gårdens velværetilbud, som består af vedfyret sauna og en kold afvaskning med haveslangen.

Mens du er her: Gammel-Kleppe er et godt udgangspunkt for ture til nationalparkerne RondaneDovrefjell og Jotunheimen. Du kan også prøve rafting på Sjoa-elven, tage på moskusoksesafari eller tilmelde dig et kokkekursus med den norske kendiskok Arne Brimi.

Annexstad Gård

Hvor: Østre Toten i Østlandet

Annexstad Gård ligger idyllisk ved søen Mjøsa, tæt på Gjøvik. Gårdens 16 bygninger er velholdte og omgivet af flotte haver med fine udsigter. Gårdens bonde fortæller gerne om stedets historie. Mellem juni og september byder gårdbutikken på alt fra hjemmelavet honning og gårdens egne vagtelæg til antikke møbler og lokale håndværksprodukter. Du kan også overnatte i den gamle, ombyggede svinesti, oprindeligt fra 1902.

Mens du er her: Gjøvik har en af Norges få chokoladefabrikker og et sjovt videnscenter. Der er masser af afmærkede vandrestier. Og sidst, men ikke mindst, er Gjøvik hjemby for Skibladner - verdens ældste hjuldamper, der stadig er i brug. Sejl en tur på søen Mjøsa!

Hoel Gård

Hvor: Ringsaker i Østlandet

Hoel Gårds historie går tilbage til middelalderen. Den ligger i herskabelige omgivelser på halvøen Nes, lige ved Mjøsa. I højsæsonen anløber hjuldamperen Skibladner gårdens private kaj, hvor værterne kan hente dig i en elegant veteranbil. Baren ’Anden Etage’ arrangerer koncerter samt vin- og akvavitsmagning med jævne mellemrum. Stik også næsen forbi gårdens museum. Hoel Gård har fokus på bæredygtig mad, og en stor del af menuen på restauranten udgøres af produkter fra gården selv.

Mens du er her: Stadig lækkersulten? Så besøg den hyggelige Kafe Nessesundet, eller spis middag på restaurant Mjøskanten. Tag også en tur med Skibladner, kendt som ’Mjøsas hvide svane’. På Edel designgalleri på Alhaug Gård kan du få fingrene i eksklusive, lokale klæder.

Se filmen: Gourmet og landlig idyl på Kvitnes gård

Efter at have arbejdet på flere af Norges bedste restauranter flyttede mesterkokken Halvard Ellingsen til Vesterålen for at åbne en gourmetrestaurant på Kvitnes gård. Her skaber han himmelske retter med råvarer, der produceres på gården i lune og landlige omgivelser.

Norge bugner af skønne og skøre overnatningsmuligheder. Tilbring natten i traditionelle omgivelser, bo på et bæredygtigt hotel eller på et af de mange unikke overnatningssteder.

Bondegårdsferie i Norge

En række norske gårde tilbyder både aktiviteter og overnatning. Nogle er åbne for dagsbesøg, mens andre er gode udgangspunkter for udforskning af nærområdet. De fleste har flotte områder til vandring, cykling, fiskeri og andre aktiviteter i naturen.

Nogle gårde tilbyder også bondegårdsferie med overnatning af høj standard, som skabt til en romantisk voksenferie. Her kan du koble helt af, midt i de norske gårdstraditioner – og nyde fantastisk, kortrejst mad.

Luksus på norsk

Lær hemmeligheden bag det overdådige luksusliv i Norge.

Flere herskabelige herregårde

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Find herregårdene på kortet

Espelands anbefalinger
Engø Gård Hotel & Restaurant er en eksklusiv og fredfull idyll med en anerkjent gourmetrestaurant. Det serveres frokost, lunsj, afternoon tea og 4-7… Read more
Engø Gård Hotel & Restaurant
Annexstad Gård tilbyr Bed & Breakfast overnatting for inntil 20 personer og kan servere opptil 80 personer i selskapslokalet på låven. Alle bygningene… Read more
Annexstad Gård
Nord i Gudbrandsdalen, midt i fjellbygda Heidal omgitt av Nasjonalparker på alle kanter finner du Nordre Ekre. Familiegården er gjort om til hotell og… Read more
Nordre Ekre gardshotell
Velkommen skal du vera.. …i ei tid ein trudde var faren. Ein oase for det gode liv. Opplev smakar av svunne tider i restauranten, drøym deg vekk i… Read more
Haaheim Gaard
Herskapelig og jordnært ​​​​Hoel Gård – en perle ved Mjøsa, ligger vakkert til på Nes-halvøya med en… Read more
Hoel Gård – en perle ved Mjøsa
På en kolle i skogen like ved Heggefjorden finner du eventyrlige Herangtunet. Read more
Herangtunet Boutique Hotel
Gjennom minst 700 år har den gamle ærverdige garden, Sygard Grytting, i periodar tilbydt nattely for faste- og vegfarande gjester langs hovudvegen… Read more
Sygard Grytting - Historisk hotell
Kom til Gammel-Kleppe og kjenn at du lever. 26 minutter og 34 sekunders kjøring fra Otta sentrum ligger Gammel-Kleppe kulturarvhotell. Read more
Gammel-Kleppe
29/2 Aurland er eit familiedrive Boutique hotell og har unike bygg tilbake til 1700 talet. Maten er sunn, god, lokal og økologisk. Slapp av og nyt… Read more
29/2 Aurland
Sommeråpent - Overnatt i Sommerfjøset på Hovelsrud gård i strandkanten ved Mjøsa. Et helt unikt overnattingssted! Read more
Sommerfjøset ved Mjøsa - Hovelsrud gård
Boen Gård er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder og har restaurert og bygget om fire historiske bygg på gården til overnattingsgjester. Read more
Boen Gård De Historiske Hotel
Valbjør Gard ligger flot bare 5 kilometer fra Vågå i Gudbrandsdalen. Read more
Valbjør Gard
Flere herskabelige gårde
Budsjord er et fredet gårdsanlegg med 18 hus lagt i solhellinga mellom Dovre og Dombås. Gården ligger langs pilegrimsleden og tar i mot alle typer… Read more
Budsjord Pilegrimsgården
Andvord gard er ein av dei eldste gardane i Lom. I dag er dette eit unikt hotell i eventyrlege omgjevnader med gangavstand til Lom sentrum. Read more
Andvord Gard | Hotell
Trudvang Gjestegaard i Larvik er et ærverdig og sjarmerende hotell med en lang og spennende historie. Read more
Trudvang Gjestegaard
Ta en pause fra resten, ta et steg tilbake og tilbring et døgn på Kvitnes Gård. Gården består av en restaurant med 30 sitteplasser, et selskapslokale… Read more
Middag, overnatting og frokost - Kvitnes Gård
Prestegården Bed & Breakfast ligger i Herefoss, omtrent en times kjøring fra Kristiansand. Read more
Prestegården Gjesterom B & B
Ønskjer du ei heilt spesiell oppleving? Då er overnatting på Svanøy Hovedgård noko for deg. Her vil du finne roen, kjenne på historia i veggane og få… Read more
Svanøy Hovedgård
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Store oplevelser venter

  Bliv inspireret

  Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen