Skip to main content

Gjøvik og Ringsaker

Nyd det gode liv på landet! Toten, Søndre Land, Gjøvik og Ringsaker byder på vidunderlig lokal mad, et rigt kulturliv og Norges største sø.

Mindre end to timers kørsel nord for Oslo ligger Gjøvik, også kendt som ”Den hvide by ved Mjøsa”. Denne charmerende lille by har gode spisesteder samt kultur- og naturoplevelser nok til alle.

Gjøvik er hjem for Skibladner - verdens ældste hjuldamper der stadig er i brug. Gå ikke glip af en tur tilbage i tiden på Norges største sø, Mjøsa. Bagefter kan du besøge Gjøvik Olympiske Fjellhall, der blev opført til OL i Lillehammer i 1994 og er verdens største publikumsarena inde i et fjeld. Den er åben hele året rundt.

Lige syd for Gjøvik ligger Toten, et grønt kulturlandskab med kilometervis af vandrestier, cykelstier og langrendsspor. Spredt i området ligger en lang række gårdbutikker med lokale råvarer på hylderne.

Søndre Land vest for Toten er også fuld af gode naturoplevelser. Prøv at cykle på dræsine på Valdresbanen eller tag en tur til Naturreservatet Dokkadeltaet i den nordlige del af Randsfjorden.

På den anden side af Mjøsa finder du Ringsaker, hvor du kan overnatte i trætophytter, prøve glamping, ro i kajak og besøge bondegårde med fokus på lokal mad.

Børnefamilier har også noget at glæde sig til, såsom Gjøvik Klatrepark, Vitensenteret Innlandet og vandlandet Totenbadet. De voksne kan se kunst i verdensklasse i Peder Balke-Senteret i Kapp.

Find mere inspiration på Visit Øst-Norges officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Aktiviteter | Overnatning | Mad og drikke | Sådan kommer du hertil

Aktiviteter i Gjøvik-området og Ringsaker

Gå ikke glip af disse højdepunkter.

Se flere attraktioner

Overnatningsmuligheder

Komfortable hoteller eller hyggelige hytter. I Bergen sover du godt om natten.

Mad og drikke

Komfortable hoteller eller hyggelige hytter. Find dit overnatningssted i Gjøvik og Ringsaker.

Sådan kommer du til Gjøvik og Ringsaker

Find mere rejseinformation på Visit Øst-Norges officielle hjemmeside.
Planlæg turen til Gjøvik-området med Entur.

Med bæredygtighed som mål

Certifikatet 'Sustainable Destination' er en blåstempling, der gives til destinationer, der arbejder systematisk med at reducere turismens negative påvirkninger. Udover at tilbyde enestående oplevelser til de besøgende skal rejsemålene have fokus på at bevare den lokale natur og kultur, styrke sociale værdier samt være økonomisk forsvarlig. De enkelte rejsemål og det generelle norske rejseliv skal i samarbejde sørge for, at destinationerne både er gode steder at bo og at besøge. 

Læs mere om Sustainable Destination-ordningen


Sustainable destination

Rejs rundt i området

Flere rejseidéer

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Gjøvik og Ringsaker tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider