VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Go on a wildlife safari and see whales off the coast of Tromsø in Northern Norway
Whale outside Tromsø.
Photo: Asgeir Helgestad / Visitnorway.com

Dyresafari

muteplay/pauseplay/pause

En dyresafari i Norge bringer dig helt tæt på en række af Jordens mest enestående væsener i deres naturlige omgivelser. Få øjenkontakt med hvaler og kongekrabber, eller mød de langhårede overlevende fra forrige istid – moskusokserne.

Husk lige kikkerten

Ifølge Lonely Planet er Norge et af de sidste skjulesteder for nogle af Europas mest spændende dyrearter. Før internettet blev allemandseje troede mange, at man i Norge kunne se isbjørne strejfe omkring i gader og stræder (beklager, så må du helt til Svalbard), men du kan være heldig at se elge, rensdyr eller havørne på din tur ind i ødemarken.

Foretrækker du organiserede ture, kan du deltage på en dyresafari. På en safari kan du komme tæt på pukkelhvaler og spækhuggere, de lodne moskusokser eller kongekrabberne helt oppe ved den russiske grænse. Mange beskyttede øer har store kolonier af interessante fugle, for eksempel Vega-øerne i Nord-Norge og Runde på Vestlandet.

Helt tæt på hvalerne - havets giganter

Hvaler. Disse enorme havdyr besøger den norske kyst hvert år for at vise sig frem for turister og lokale. I Norge findes de lettest ud for Vesterålen om sommeren.

Kaskelothvalen er den almindeligste hval at få øje på i sommermånederne, men er heldet på din side kan du også se grindehvaler, vågehvaler, pukkelhvaler, delfiner og spækhuggere.

På en hvalsafari får du også mulighed for at beundre de fantastiske omgivelser, få masser af frisk havluft i lungerne og beundre naturen på sit bedste.

Fortidens pelsede kæmpedyr

Dovrefjell Nationalpark er det eneste sted i Norge, og et af få steder i verden, hvor du kan se den mægtige moskusokse. Om sommeren, fra juni til september, arrangeres guidede safarier til fods, og deltagerne får praktisk taget garanti for at møde disse utæmmede, tunge dyr undervejs.

Moskusoksen, en overlevende fra forrige istid, er ikke et aggressivt dyr – så længe du ikke kommer for tæt på. For din egen sikkerheds skyld og for dyrenes velbefindende bør du holde mindst 200 meters afstand.

Moskusoksen ser måske stor og klodset ud, med en kampvægt mellem 225 og 400 kilo, men den kan løbe stærkt – helt op imod 60 kilometer i timen.

Et kongemåltid

Kom ansigt til ansigt med en rød kongekrabbe i Barentshavet ud for Finnmarks kyst. Bagefter kan du sætte tænderne i dens saftige kød.

På en kongekrabbesafari kan du se disse enorme krabber med fast grund under fødderne, når den hives op af det iskolde vand for derefter at blive puttet i en gryde med kogende vand. Det kan også være skræmmende at være tæt på det enorme krabbemonster, der kan måle op til to meter fra klo til klo, og veje op imod 15 kilo.

Det efterfølgende måltid er en sand festforestilling af smag: Saftige stykker krabbekød serveret med brød, hjemmelavet dressing og hvidvin. 

Close shot of a king crab in Kirkenes, Northern Norway
Kirkenes.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com

Fuglekiggerens drøm

Fjeldområderne Dovrefjell og Rondane, Trondheimsfjorden, øerne Vega og Runde, Lierne og Børgefjell, Pasvik og Varangerfjorden er blot nogle af de mange norske områder, der er kendte i hele verden for deres fabelagtige fugleliv.

Mod vest kan du se lommer og lappedykkere samt andefugle og vadefugle.

I fjeldområderne kan du finde andre arter, for eksempel pomeransfugl, odinshane, bjerglærke, blåhals, lapværling, snespurv og, hvis du er heldig, en sneugle.

I Finnmark kan du opleve arktiske fuglearter såsom stellersand, kongeedderfugl, polarlomvie og brunstrubet piber.

Nord-Norge har Europas største havørnekoloni. Denne mægtige fugleart har senere spredt sig til det meste af den norske kyststrækning, og ørne fra Norge er faktisk blevet brugt til at genindføre denne fugleart til Skotland.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Flere dyresafarier

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du gerne vil foretage dig.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen