Skip to main content

10 familievenlige eventyr i det fri

Den norske natur er en stor legeplads, uanset om du vil ro i kano, vandre på en gletsjer, prøve mountainbiking, surfe eller på dyresafari. Her er ti sommeraktiviteter, der egner sig særdeles godt til børnefamilier.

At være aktiv ude i naturen er både sundt og sjovt, men nogle gange har børnene brug for lidt mere overtalelse.

Norge er en naturlig legeplads og et oplagt rejsemål for familier med børn i alle aldre. Der er et væld af aktiviteter, uanset om det skal være stille og roligt eller om der skal sved på panden.

1. Gletsjervandring

Norge har nogle imponerende gletsjere, specielt i Fjord Norge og Nord-Norge. Mange af de guidede ture er velegnede for familier og børn fra 7-8-årsalderen. Få minder, der vil vare i lang tid, på de majestætiske isbræer af blå-is.

Tag skiene med - også selvom det er sommer! Sneen smelter aldrig i de højeste fjelde og på gletsjerne i Norge. Et af de mest populære steder for sommerski i landet er FONNA, beliggende på Folgefonna-gletsjeren i Hardanger.

2. Mountainbiking

Prøv mountainbiking på ferien i Norge og lad ungerne opleve den fænomenale frihedsfølelse og adrenalin på turen ned ad fjeldet! De fleste MTB-parker er velegnede til både begyndere i alle aldre og erfarne ryttere, så hele familien kan more sig.

3. Hesteridning

Hop i sadlen og oplev Norges natur fra hesteryg. Mange rideskoler i hele landet tilbyder både korte ture på gårdspladsen og længere rideture, der varer flere dage. I Nord-Norge kan rideturen foregå under nordlyset om vinteren eller midnatssolen om sommeren. I Fjord Norge kan du prøve at ride på den særlige norske race, fjordhesten.

4. Hundeslæde på hjul

Ingen sne? Intet problem! Hundene elsker også at løbe om sommeren, med hjul under slæden. Dette er en sjov aktivitet for alle i familien, og en behagelig måde at kigge nærmere på naturen. Hold godt fast!

5. Dyrelivssafari

Man behøver ikke tage til de varme lande for at se vilde dyr. Oplev arktisk dyreliv på en hvalsafari ud for Vesterålen i Nord-Norge, hvor de enorme kaskelothvaler kan ses året rundt. Inde på fastlandet kan du tage på en guidet safari og komme tæt på elge, moskusokser, lundefugle, ørne og meget andet.

Bare husk på, at det er vilde dyr. Lad være med at forstyrre dem, men hold dig på god afstand - nogle dyr kan finde på at sætte efter dig, hvis de føler sig truet.

6. Kano og kajak

Uanset om det foregår i kano eller kajak er det en spændende oplevelse at glide stille gennem de norske (far)vande - skovsøer, elve og fjorde.

Du kan leje kano eller kajak mange steder i landet, og det er muligt for familier at tage på kursus eller guidet tur.

7. Klatreparker og via ferrata

Der er mange klatreparker og via ferrataer rundt om i Norge, og mange af dem kan sagtens gennemføres af børn. Nogle tager dig med over de glitrende fjorde og op på fjeldet, mens andre har udsigt over byen. Nogle parker har endda ziplines! Nyd de spektakulære omgivelser mens du balancerer hen over den længste via ferrata-bro i Europa, på Via Ferrata Loen i Nordfjord. Eller tør du prøve kræfter med en af de mest krævende ruter i Norge; Ragnarok Extreme i Loen?

Aldersgrænsen varierer fra sted til sted, fra 10-12 år for de letteste ruter og til 14-15 år for de mere udfordrende af slagsen.

8. Dyp dig i en jættegryde

De glatte jættegryder blev dannet i istiden. Nogle af de særegne huller er fyldt med vand og store nok til, at du kan bade i dem.

9. Surfing

Der er gode muligheder for surfing og kitesurfing i Norge hele året rundt. To af de mest kendte steder er strandene ved Jæren i Rogaland mod sydvest og Lofoten længere mod nord. Har du endnu ikke prøvet at surfe? Få begyndertips fra de lokale eksperter. Og husk altid våddragt - vandet i Norge er koldt!

10. Sjov på elven

Norge har nogle af de bedste elve i verden for rafting, fulde af strømhvirvler og sving. Du kan også tage børn, bedsteforældre, onkler og tanter med på rafting i mere roligt vand. Den mest kendte raftingdestination i Norge er Sjoa i Gudbrandsdalen, hvor du også kan prøve familierafting. Prøv også at canyoning.

Mere sjov for børnene

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider