Skip to main content

Ferie i Norge med teenagere

Skal dine teenagere eller større børn med på ferie? Her er tips til, hvor I kan tage hen og hvad I kan lave - der bliver ikke tid til at kede sig.

Teenagere kan være lige så kræsne som voksne, når det drejer sig om at vælge ferie. Nogle kan bedst lide at være aktive og få sved på panden, andre foretrækker at slappe af og nyde livet.

Det kan derfor være en god idé at involvere dine større børn og teenagere i ferieplanlægningen allerede fra starten - det kan ofte føre til en bedre og mindre stressfuld ferie for alle. Start planlægningen med disse tips til hvad I kan se og gøre:

1. Aktiviteter til sporty teens

Den norske natur er frit tilgængelig for alle, der er på udkig efter en aktiv ferie. Hvad med et hæsblæsende eventyr på en zipline eller en af de fantastiske via ferrataer? Det er sjovt for både børn og voksne!

Hvis I ikke er til aktiviteter i højden, kan I prøve mountainbiking. Der er adskillige cykelparker i de norske fjelde og skove, hvor familiens unge og gamle kan fræse ned ad afmærkede spor. Sikkerheden er i top.

Find flere aktiviteter til vovehalsene i familien:

2. Kombineret vandre- og cykeltur

Elsker dine teenagere at være udendørs? Så er Norge det rene paradis! Over hele landet er der flotte vandreruter, og det er ingen sag at finde en udflugt, der passer til alle i familien.

Planlægger I en mere krævende vandretur? I så fald kan I tage med på en guidet vandretur - der er flere at vælge mellem, også nogle der passer til teenagere.

At cykle er også en god måde at opleve Norge. Der kan lejes cykler stort set overalt. Det er bare med at finde den perfekte rute (og krydse fingre for godt vejr).

Planlæg cykelturen:

3. Byferie for hele familien

Elsker din teenager at shoppe? Så passer det perfekt med en ferie i en af Norges større byer, hvor der er masser af butikker og shoppingcentre at gå i krig med. Hvis turen går til Oslo, bør I besøge Oslo Fashion Outlet, Norges største outlet, bare en halv times kørsel udenfor centrum. Der er også et stort outlet i Ålgård lidt udenfor Stavanger. Rund ferien af med et afslappende ophold i en spa og læg vejen forbi et par hyggelige caféer og restauranter undervejs.

Der er naturligvis andre måder at få tiden til gå i de norske byer. Se en fodboldkamp, besøg et cool museum eller tag rundt i byen på cykel, segway, kajak eller SUP!

Klar til nogle sjove dage i byen:

4. Lær noget nyt…

…eller tag yndlingshobbyen med på ferie! Der findes interessante kurser i både det ene og det andet over hele landet.

I kan for eksempel få lektioner i at kitesurfe eller få opfrisket hvordan det er at ride på hest. Måske er der nogle i familien, der godt kunne tænke sig at prøve surfing eller kajak?

Bliv inspireret:

5. Sov et unikt sted

Hvis ferien skal gøres ekstra mindeværdig, kan I prøve at overnatte på et af Norges mest eksklusive hoteller eller at tilbringe natten i en af de mange trætophytter! Eller det kan være at lidt glamping frister? Uanset hvad du vælger, får ferien et ekstra pift.

Find den perfekte ferie:

6. Tag på fisketur

Landets ekstremt lange kystlinje sørger for, at Norge er et oplagt rejsemål for alle med interesse i fiskeri. Selv om vinteren kan der fiskes på de frosne søer samt i de isfri fjorde eller langt ude på havet. Hvis fluefiskeri er sagen er der også mange søer, elve og andre vandløb at give sig i kast med.

Gør fiskeferien komplet ved at overnatte i de traditionelle rorbuer (fiskerhytter).

Få inspiration til fisketuren:

7. Badelande og aquaparker

Få en hel dag fyldt med vand og sjov i Skandinaviens største vandland, Bø Sommarland i Telemark. Her er over 20 forskellige bassiner og vandrutsjebaner samt en af verdens største kunstige surfebølger!

Et andet vandland findes som en del af Dyreparken i Kristiansand, hvor Badelandet Aqua Park byder på timevis af sjov for familiens unge mennesker.

Om vinteren må I inden døre - men der er svømmehaller og vandlande over hele Norge, der har åbent hele året rundt.

8. Seje temaparker

De fleste forlystelsesparker har aktiviteter der passer til teenagere, men der er især én, som de vil elske: Tusenfryd lidt syd for Oslo er nemlig Norges største forlystelsespark. Her finder du også noget hvis du har mindre børn med på ferien.

Læs mere om de norske sommerlande og forlystelsesparker:

9. Vintersjov i Norge

Det er ikke svært at regne ud, at vintrene i Norge kan være kolde - alligevel skorter det ikke på ting at tage sig til!

Planlæg årets skitur til et af Norges bedste skiområder, hvor der er bakker for både øvede og kluntede nybegyndere. Nordmændene elsker at løbe langrend, og der er nydeligt præparerede spor i enhver afkrog af landet - til og med inde i byerne! Har I aldrig prøvet langrend? Få nogle gode tips i vores artikel om langrend for begyndere.

Ikke født med ski under fødderne? Bare rolig! Der er masser at foretage sig uden ski:

Seks tips til en vellykket ferie med teenagere

  1. Involver dem i planlægningen! Lad dem fortælle hvor de har lyst til at tage hen og hvad de kunne tænke sig at lave på ferien.

  2. Husk at tjekke om der er internetadgang, der hvor I skal være (det er som regel ikke noget problem noget sted i Norge).

  3. Giv dem plads. Måske er det en god idé at reservere et ekstra værelse, så de har lidt tid til sig selv?

  4. Tænk over hvad de kan lide at spise og sørg for en god nats søvn…

  5. …og lad dem sove længe! Der er ingen grund til at servere morgenmad alt for tidligt, når man er på ferie.

  6. Vær åben for at lade de større børn prøve ting på egen hånd eller sammen med nye venner - men glem ikke at planlægge aktiviteter for hele familien. Så bliver der skabt gode minder at fortælle om derhjemme.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider