VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Hesteridning

Oplev friheden på hesteryg
Hop i sadlen og tag med os på en ridetur gennem nogle af Norges smukkeste landskaber.
A boy horseback riding in the mountains in Hemsedal, Eastern Norway
Horseback riding in Hemsedal.
Photo: Morten Guldbrandsen / Hemsedal.com

På hesteryg kan du nå langt ud i den vilde natur og opleve steder langt fra alfarvej. Rid på stierne og langs strandene, og udforsk de naturskønne fjeldområder, mens du nyder den friske luft og rytmen fra hestehovene.

Ridning er en populær aktivitet i Norge blandt lokale såvel som turister, og det er ikke mindst på grund af den afvekslende natur. Sæsonen i fjeldet går normalt fra sidst på foråret og hele sommeren igennem, men nogle hesteudlejere tilbyder turridning året rundt.

Over hele landet står erfarne guider klar til at give dig en uforglemmelig oplevelse. De tilbyder ture for erfarne ryttere såvel som begyndere, og du kan leje en hest på timebasis eller prøve forskellige øvelser i en ridehal.

Har du aldrig prøvet at ride før? Som deltager i en organiseret ridetur lærer du at blive fortrolig med hesten, så du kan styre den i den retning, du vil. Med på turen har du professionelle guider, der sørger for sikkerhedsudstyr såsom ridehjelme og sikkerhedsveste. De viser dig også, hvordan du skal tage dig af hesten før og efter rideturen.

Trofaste hestekræfter

Her er tre eksempler på norske hesteracer, der går langt tilbage i historien:

Fjordhest
Norge er kendt for de mange fjorde og fjelde langs landets vestkyst. Det menes, at man allerede for 4.000 år begyndte at bruge fjordhesten som husdyr i dette barske landskab. Den er en af verdens ældste hesteracer og formentlig beslægtet med de oprindelige vildheste fra Asien.

Nordlandshest/Lyngshest
Landskabet i Nord-Norge består hovedsageligt af fjelde, og her stammer Nordlandshesten fra. Den har mange af de samme egenskaber som fjordhesten og en tilsvarende kropsbygning, men er betydeligt mindre. I dag er racens officielle navn både Nordlandshest og Lyngshest.

Dølehest
Det norske navn for denne race er Døle Gudbrandsdal, da den oprindeligt blev avlet i Gudbrandsdalen i den sydøstlige del af Norge. I mange generationer brugte man den som trækhest inden for land- og skovbrug, både på de stejle fjeldsider og i dalene. Den er også god som ridehest og til slædekørsel om vinteren.

Bæredygtighed i Norge

Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne

I Norge er det holdningen, at bæredygtighed er alles ansvar. Ophold i og brug af naturen i fritiden er nordmændenes foretrukne tidsfordriv, og det afspejler sig i holdningen om at bevare og benytte ødemarken rigtigt.

Nordmændene prøver altid at efterlade så få spor som muligt. Efterlad det, som du selv gerne vil finde det, lyder mantraet – og det gælder, uanset om du er gæst i naturen eller i den lille fiskerlandsby.

Det handler om livskvalitet, ikke bare nu, men langt tid fremover.

Læs mere om bæredygtighed i Norge.

Populære arrangører af rideture og hesteudlejning på TripAdvisor

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen