Skip to main content

Norge er et cool (og ofte koldt) land - så du vil sikkert sætte pris på de stadigt flere spa- og velværecentre. Tjek nogle af dem herunder.

Spa på norsk

Forestil dig, at du flyder rundt i en dampende varm pool, omgivet af fjelde og fjorde. Lyder det ikke godt?

Adskillige af de nyere norske spafaciliteter er blevet bygget med naturens specielle harmoni som grundsten. Mange er smukt beliggende ved skov eller fjord. På nogle af dem kan du frit bevæge dig til de udendørs bassiner uden at skulle forlade vandet.

Hovedingrediensen på et spacenter er vand - masser af vand. Det er der naturligvis rigeligt af i den norske natur. Det er derfor ingen overraskelse, at der findes mange varme og kolde (eller rettere iskolde) bassiner, badekar og indendørs vandfald på de norske spacentre.

Tag for eksempel til Farris Bad i Larvik, der pumper mineralholdigt vand op fra en naturlig kilde 55 meter under jorden. Her, i en af de største saunaer i Nordeuropa, kan du også opleve et unikt sparitual med aromaterapi udført af nogle af verdens bedste 'saunagus-mestre'.

Bare 15 minutter syd for Oslo finder du The Well, der med sine 11 bassiner er det største spa- og wellnesscenter i Norden. Her kan du også slappe af i en nordlysinspireret sauna.

På mange hoteller i det vestlige Norge er der spaer med fantastiske udsigter til fjorde og fjeldtoppe. På mange af landets historiske hoteller kan du også nyde godt af spafaciliteter i topklasse.

Naturligt velvære

En del af den komplette velværeoplevelse er at spise godt, og på mange spaer finder du gode restauranter med sund, lokaldyrket mad. Mange har i tillæg også indendørs træningsfaciliteter eller udendørs aktiviteter, så du rigtigt kan få noget ud af opholdet.

Bemærk, at nogle centre er forbeholdt voksne, der sætter pris på fred og ro. Andre centre er mere børnevenlige, og nogle har endda specielle aktiviteter for familiens yngste. Bare sørg for at tjekke dette på forhånd.

De fleste steder tager imod dig hele året rundt, og det er som regel muligt at booke sit ophold i forvejen. Du kan også bare svinge forbi til et par timers velfortjent velvære.

Dampende hedt

Saunaerne i Norge er glohede! De fleste spacentre i landet har også saunaer, men der findes også et væld af hotte saunaer uden spaområde.

Hvis du gerne vil udfordre dig selv, kan du prøve den dejlige kombination af vinterbadning og sauna. Det er i sandhed en forfriskende oplevelse, der godt kan blive vanedannende!

Spa og velvære i Norge

Tjek nogle af landets største og mest populære spacentre og spahoteller.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Find spa- og velværecentre

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Opdag mere

Senest besøgte sider