Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway
Inside Tromsø Ice Domes in Northern Norway
Inside Tromsø Ice Domes in Northern Norway
Tromsø Ice Domes.
Photo: David Jansson / Tromsø Ice Domes
Tromsø Ice Domes.
Photo: David Jansson / Tromsø Ice Domes

Overnat på et cool norsk ishotel

Put dig i varme rensdyrskind, og gør dig klar til en uforglemmelig nat! Is- og snehoteller er blevet lidt af en hot trend, når det gælder rejser til de nordlige breddegrader. I Norge er der flere at vælge imellem – nogle af dem endog beliggende under det spektakulære nordlys.

Kan du se det for dig? Du ligger i et værelse bygget af is og sne. Din ånde bliver til damp i den kolde, tørre luft, men du ligger lunt og godt under en stak rensdyrskind.

Uden for de blå vægge kan du høre de rastløse slædehunde hyle, mens nordlyset danser hen over den arktiske himmel. Det er unikke øjeblikke som disse, du får, når du opholder dig på et af de norske ishoteller.

A couple getting married in the ice cathedral in Hunderfossen at Lillehammer in Eastern Norway
Hunderfossen Snowhotel wedding.
Photo: Julie Aaland

På udkig efter det perfekte sted at blive gift i Norge? Det er muligt at blive gift på adskillige af ishotellerne. Tjek det ud!

1. Sorrisniva Igloo Hotel

Alta i Finnmark, Nord-Norge

I Alta i Nord-Norge bygges hvert år verdens nordligste ishotel. Det første Sorrisniva Igloo Hotel blev bygget i 1999 som det kun andet af slagsen på globalt plan.

Hver vinter går en række lokale kunstnere i gang med at hugge i de store mængder is og sne, og knap en måned senere er hotellet færdigt og klar til at tage imod gæster.

"De første otte eller ti år var hårde, men så begyndte det at blive populært," fortæller Jan Roger Eriksen, ansvarlig for salg og marketing i Sorrisniva.

Sorrisniva er et af verdens mest kendte ishoteller sammen med ishotellet i Jukkasjärvi i Sverige, der lancerede konceptet allerede i 1990. Som navnet antyder, er alt bygget af sne og is, lige fra den seng, du sover i, til de glas, du drikker af.

Når det bliver forår, forvandles hotellet til dampende pytter af vand. Netop denne cyklus er en enestående chance for, at Sorrisniva og hotellets kunstnere hvert år kan forny sig.

"Det, der er helt særligt ved Sorrisniva, er, at alle vores kunstnere er lokale," fortæller Jan Roger Eriksen. "Når de ikke skulpterer og indretter hotellet, har de almindelige hverdagsjobs her i Alta. En er frisør, en anden kører postbil, en tredje arbejder som kok."

Ishoteller rundt om i verden findes i forskellige størrelser og former, men én ting har de til fælles. De er – selvfølgelig – alle sammen meget, meget kolde. Derfor er mange nok tilbøjelige til at tro, at gæsterne sjældent tager mere end en enkelt overnatning, men den antagelse kan Jan Roger Erikson afvise.

"Vi oplever, at et stigende antal gæster vælger at blive en hel weekend," afslutter han. "Så får de under deres ophold på hotellet mulighed for at slappe rigtigt af og opleve en masse forskellige aktiviteter i dagtimerne."

2. Snowhotel Kirkenes

Kirkenes i Finnmark, Nord-Norge

Eventyrlige vinteroplevelse får du på mange ishoteller, og snehotellet i Kirkenes er ingen undtagelse.

I Kirkenes i Nord-Norge, kan du – blandt mange andre ting – opleve, hvordan 180 slædehunde kan trække de rejsende hen over de sneklædte landskaber på hundeslæde i høj fart. Når himlen er klar, kan du se nordlyset om aftenen og fiske efter kongekrabber i Norskehavet – og måske runde dagen af med et lækkert måltid på hotellets restaurant.

Det er disse rå, nærmeste jomfruelig rene oplevelser, der har slået benene væk under både lokale og internationale rejsende.

"Næsten halvdelen af vores gæster kommer fra Asien. Mange tager også turen op fra Tyskland, USA, Australien og Østeuropa. Vi oplever en god blanding af nationaliteter."

Kåre Tandvik, ejer og grundlægger af snehotellet i Kirkenes, har hver vinter travlt med forberedelserne til opførelsen af hotellet. Han fortæller, at navnet afspejler hotellets byggematerialer. ”Det ville blive lidt ubehageligt, hvis hotellet udelukkende var bygget af is,” siger han.

"Så ville det føles som at bo i et glashus. For at forsegle varmen skal man bruge isolerende sne i konstruktionen. Uanset hvor koldt det bliver udenfor, vil det føles behageligt med fire minusgrader indenfor," afslutter han.

Et varmt tip

Ishotellerne er utroligt populære, så sørg for at booke i god tid, hvis du vil opleve en af disse cool overnatningsmuligheder.

Annonce

Få de bedste priser når du booker hos
Scandic Hotels
Thon Hotels
Radisson Blu
Nordic Choice Hotels

3. Tromsø Ice Domes

Tamokdalen i Troms, Nord-Norge

De høje fjelde, der omgiver Tamokdalen cirka halvanden times kørsel fra Tromsø i Nord-Norge hjælper med at holde temperaturen nede i den to måneder lange polarnat. Og det er faktisk helt perfekt, når man har bygget et ishotel.

"Vi vil gerne klæde vores gæster på med viden om Arktis. Her i Tromsø Ice Domes kan de lære om det lokale dyreliv, samekulturen og de norske polarforskere,” fortæller administrerende direktør Eirik Tannvik.

Hotellet er indrettet med farvet belysning og smukke isskulpturer, så stemningen leder tankerne hen på både samekultur og nordlys.

Du kan tilbringe en nat på varme rensdyrskind eller udforske nogle af de mange forskellige dagaktiviteter, Tromsø Ice Domes har at byde på – for eksempel en tur med hundeslæde, på snescooter, i snesko eller på jagt efter nordlyset.

4. Hunderfossen Snøhotell

Lillehammer i Østlandet

Det er ikke alle de norske ishoteller, der er beliggende i afsidesliggende områder. Blot to timers kørsel fra hovedstaden i retning af Lillehammer bygges verdens sydligste ishotel hver vinter.

Hotellet er en del af Hunderfossen Vinterpark, en populær forlystelsespark baseret på norske eventyr.

"Hvert år er der en magisk atmosfære i vinterparken, især i aftentimerne," fortæller marketingschef Thor Willy Christiansen.

På grund af sin beliggenhed flere hundrede kilometer fra søsterhotellerne i Finnmark begynder opførelsen af ishotellet Hunderfossen meget senere. I det østlige Norge er man ofte afhængig af teknologisk hjælp til at fastholde temperaturen på et lavt, stabilt niveau.

"Hotellet opføres i vores årlige vinterpark og består af 15 ton is og 1.500 kubikmeter sne," fortsætter Thor Willy Christiansen. "Vi har et kølesystem, som holder temperaturen nede, når klimaet bliver mere mildt. Hotellet bygges af vores medarbejdere, som samarbejder med iskunstner Elisabeth Kristensen inspireret af traditionelle norske eventyr."

Ud over sit vidunderlige dekorum skiller ishotellet i Hunderfossen sig ud med sit store udvalg af liveunderholdning.

"Her kan man underholde sig med eventyrshows i troldeskoven og slotshaverne, snerafting eller snescootere og runde vinteraftenerne af med et storslået fyrværkeri. Det er altid en magisk og unik oplevelse for hele familien," afslutter Thor Willy Christiansen.

Norge byder på masser af ekstraordinære overnatningsmuligheder. Tilbring natten i en træhytte, på et glamping-eventyr, eller sejl af sted med Hurtigruten – verdens smukkeste sørejse.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Find dit drømmehotel

Filtrer din søgning, og se tilbuddene nedenfor.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tilgængelighed
  Aldersgrænse
  • Show More
  • No available filters
  Rabat
  • Show More
  • No available filters
  Sværhedsgrad
  Terræn
  • Show More
  • No available filters
  Prisniveau
  Sæson
  Overnatning
  Camping
  • Show More
  • No available filters
  Hotelfaciliteter
  • Show More
  • No available filters
  Værelsesfaciliteter
  Skiområder
  Udendørs aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Alpint skiløb
  Cykling
  Kano og kajak
  Langrend
  Fiskeri
  • Show More
  • No available filters
  Vandring
  Dyreliv og safari
  • Show More
  • No available filters
  Vinteraktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Planlæg rejsen
  Rejsen hertil
  • Show More
  • No available filters
  Tjenester
  • Show More
  • No available filters
  Smag på Norge
  Det norske køkken
  Værtshuse og barer
  Restauranter og caféer
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter for børn
  • Show More
  • No available filters
  Stande
  Shopping
  • Show More
  • No available filters
  Forlystelsesparker
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Generelt
Tilgængelighed
Aldersgrænse
 • Show More
 • No available filters
Rabat
 • Show More
 • No available filters
Sværhedsgrad
Terræn
 • Show More
 • No available filters
Prisniveau
Sæson
Overnatning
Camping
 • Show More
 • No available filters
Hotelfaciliteter
 • Show More
 • No available filters
Værelsesfaciliteter
Skiområder
Udendørs aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Alpint skiløb
Cykling
Kano og kajak
Langrend
Fiskeri
 • Show More
 • No available filters
Vandring
Dyreliv og safari
 • Show More
 • No available filters
Vinteraktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Planlæg rejsen
Rejsen hertil
 • Show More
 • No available filters
Tjenester
 • Show More
 • No available filters
Smag på Norge
Det norske køkken
Værtshuse og barer
Restauranter og caféer
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter for børn
 • Show More
 • No available filters
Stande
Shopping
 • Show More
 • No available filters
Forlystelsesparker
Clear Filters
Back To Top

Andre overnatningsmuligheder

Bliv inspireret