Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Silhouette of person inside Sorrisniva igloo hotel Silhouette of person inside Sorrisniva igloo hotel
Credits
Alta.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life /Visitnorway.com
Campaign
Partner

Nordlysbyen

Alta er den største by i Norges nordligste amt – et område med et relativt mildt klima i det ellers normalt iskolde nord. Her kan du opleve samisk kultur helt tæt på samt se UNESCO-beskyttede helleristninger.

I Alta finder du et stort udvalg af aktiviteter, der bedst nydes under det for Finnmark så karakteristiske blå vintertusmørke. Prøv for eksempel at køre hundeslæde eller tag på snescootersafari. Verdens første nordlys-observatorium blev bygget i Alta i slutningen af det 19. århundrede - deraf byens tilnavn; Nordlysbyen.

På det luksuriøse Sorrisniva Igloo Hotel er alt både inde og ude lavet af sne og is. Hotellet, der er beliggende i smukke naturomgivelser ved Altaelven, slår dørene op hvert år i januar og smelter væk igen ved forårets ankomst.

Selve Alta ligger for enden af Altafjorden i et kyst- og fjeldområde præget af skove og store fjeldvidder. Denne beliggenhed giver masser af muligheder for et aktivt friluftsliv – vandring, cykling og fiskeri er populære discipliner.

Om sommeren kan du besøge helleristningerne i Hjemmeluft. Disse helleristninger er et vidnesbyrd om, at der var bosættelser i området for cirka 6.000 år siden. Ristningerne udgør også det vigtigste bevis på menneskelig aktivitet så højt mod nord i forhistorisk tid, og derfor er de optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Alta har et mildt klima med kun lidt nedbør, behagelige vintre og relativt varme somre. Nordlyset danser ofte over nattehimlen om vinteren. Den blå periode varer i Alta fra november til januar, hvorefter dagene bliver gradvist længere. Mellem maj og august er der midnatssol og solskin 24 timer i døgnet.

Alta
Nordlyskatedralen i Alta
Anne Olsen-Ryum /www.nordnorge.com/Alta
Alta
Helleristninger i Alta
CH/Visitnorway.com
Alta
Hundeslæde i Alta
Terje Rakke/Nordic Life /Visitnorway.com
Alta
Lavvu, Alta
CH/visitnorway.com
Ad

Gå ikke glip af

Overnatningsmuligheder

Uden mad og drikke

Nordlysprognose

Sådan kommer du til Alta

Med fly:
 • Alta Lufthavn har direkte forbindelser til Oslo og Tromsø, samt adskillige byer og samfund i regionen.
 • Flyvetid til Oslo er lige over 2 timer. Det tager 40 minutter at flyve til Tromsø.
 • Med bil eller bus:
  • Alle veje er åbne hele året rundt, dog kan nogle fjeldpas være lukkede i korte perioder om vinteren.
  • Rejser med bus rundt i Finnmark bør du planlægge din rute omhyggeligt. Der kører busser mellem de fleste samfund i regionen, men der er ikke hyppige afgange.
  • Fra Alta til Hammerfest (2,5 times rejsetid) er der 1-3 daglige afgange. Til Honningsvåg er der 1-2 daglige afgange med en rejsetid på 4 timer.
  • Turen fra Alta til Kirkenes tager 11 timer i bus, og der er 3 ugentlige afgange. Der er en daglig bus til Tromsø (6-7 timers rejsetid).

  Alta tilbyder også...

  Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

  ×

  Interviews med turister

  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages
  Ad
  Ad
  Ad