Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Vega Vega
Credits
Vega.
Photo: Helgeland Reiseliv / www.visithelgeland.com / Vega
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Skatteøerne

De UNESCO-beskyttede Vega-øer, lige syd for polarcirklen, betegnes som et af verdens bedste, stadig mere eller mindre ukendte, øriger.

Der er over 6.500 grunde til at besøge øgruppen Vega i Nordland fylke – det er nemlig antallet af øer, holme og skær, der venter på at blive udforsket.

For fugleinteresserede er Vega-øerne med over 230 forskellige fuglearter en sand perle, hovedsagligt på grund af edderfuglene, der opdrættes på grund af deres fjer. Deres rugehuse kan stadig ses her, sammen med fyrtårne, fiskerlejer og spændende landskaber.

I 2004 blev ørigets kulturlandskab optaget på UNESCOs liste over verdens- og kulturarv, som en repræsentant for ”den måde, hvorpå generationer af fiskere og bønder i de forgangne 1.500 år har opretholdt en bæredygtig levevis i et ugæstfrit maritimt landskab nær polarcirklen, baseret på den nu enestående høstmetode af edderdun”.

Vega-øerne har også opnået status som en ”Sustainable Tourism”-destination – et certifikat, der udelukkende tildeles rejsemål, der systematisk arbejder for at reducere turismens miljøomkostninger, samtidig med at der er oplevelser af højeste kvalitet til stedets besøgende, og samtidig med at rejsemålets historie, karakter og natur bevares. Læs mere om bæredygtighed.

De lokale på øerne påstår, at livstilen på Vega er ”langsom”. Her er plads til at sænke skulderne, geare ned og slappe helt af i de smukke omgivelser. Det betyder ikke, at her ikke sker noget – tværtimod, men du er selv herre over tempoet. Her finder du lavvandede strande ved Eidem mod syd, fiskehavne i Nes, Holand og Kirkøy mod nord, bakkede stenlandskaber og panoramaudsigter på vestsiden samt løvskove, bugter og vige mod øst.

Øerne indbyder til vandring og cykling, og der hersker altid en helt speciel atmosfære, uanset om der er stormskyer eller klart solskin på himlen. Lej en båd og udforsk kystlinjen eller kast snøren ud – det er populært at fiske i både havet, elve og søer. Om natten kan du sove i en gammel rorbu, de traditionelle fiskerhytter.

I Nes giver Verdensarvsudstillingen og Lånan-udstillingen indsigt i UNESCO-statussen og øernes enestående produktion af æg og edderdun, i et rigtigt fiskermiljø. Andre attraktioner på øerne er Vega Kirke i Gladstad, en trækirke fra 1864, samt krigsmonumentet på Ylvingen, hvor du kan se rester af bunkere og tunneller fra Anden Verdenskrig.

Nes Vega
Nes
Rita Johansen
Vega Church in Gladstad
Gladstad
Orsoyla Haarberg / www.visithelgeland.com / Vega
Tåvær view of Vega
Tåvær
Inge Ove Tysnes
Eider at Vega
Vega
Helgeland Reiseliv / www.visithelgeland.com / Vega
Ad

Et bæredygtigt rejsemål

Mange norske destinationer har ambitioner om at være bæredygtige, men at blive certificeret som et bæredygtigt rejsemål er en lang og krævende proces.

Kun få rejsemål er certificerede, og certificering opnås blot efter mange års arbejde med at udvise bæredygtigt engagement på alle områder. Der kræves konsistent og konkret planlægning af den bæredygtige turisme, og forholdene skal konstant forbedres og støttes. Der skal arbejdes for at beskytte og bevare rejsemålets historie, karakter og natur. Herudover placerer certificeringsprocessen krav om udvikling af rejsemålets erhvervsliv og øvrige samfund efter bæredygtige principper.

Læs mere om bæredygtighed i Norge

Sustainable destination

Gå ikke glip af

Sådan kommer du hertil

Med fly
  • Der er direkte fly fra Oslo til Brønnøysund, Vega-øernes nærmeste lufthavn. Herfra kan du tage en taxi til ekspresbådens kaj (6-7 minutter).

Reklame: Flyv med Widerøe til Brønnøysund 

Med bil eller bus
  • Vega-øerne ligger ud for Helgelandskysten. Du kan komme hertil via Kystriksveien (Rv17), der strækker sig fra Steinkjer til Bodø. Hovedvejen E6 løber parallelt hermed, og er det hurtige alternativ til den mere seværdige kystvej. Du kan også køre ad Tosenvegn (Fv76), via Mosjøen (Fv78) eller via Mo i Rana (E12).
Med tog
  • De Norske Statsbaner (NSB) kører dagligt til Grong og Mosjøen. Herfra kan du fortsætte med lokalbus og ekspresbåd fra Sandnessjøen eller Brønnøysund.
Med båd
  • Der er ekspresbåd fra Brønnøysund, og bilfærge fra Horn (15 minutters kørsel fra Brønnøysund).
  • Hurtigruten anløber Brønnøysund, Sandnessjøen og Nesna to gange dagligt.

Vega-øerne tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad