Skip to main content

Nordkyn

Halvøen Nordkyn er den nordligste region på det europæiske fastland, med smuk natur, fiskeri i verdensklasse og masser af arktiske eventyr og sameoplevelser.

På Nordkyn er der ikke langt fra højfjeld til kyst, og ofte bare få sekunder fra stille til storm. Eksotiske fiskerlejer og majestætiske udsigter er ikke noget særsyn heroppe, hvor du også finder mange strande, fyrtårn og maleriske fjorde.

Der har boet mennesker på Nordkyn-halvøen siden slutningen af den seneste istid, ikke mindst på grund af de mange fisk i Barentshavet. Havets rigdom udgør fortsat langt størstedelen af eksistensgrundlaget i området den dag i dag. Tag med en lokal skipper ud på havet og prøv lykken med dybhavsfiskeri, eller lej en båd og tag af sted på egen hånd.

Nordkyn er også oplagt vandreterræn, med mange afmærkede stier på kryds og tværs af regionen. Hele området passer fint til både erfarne vandrere og nybegyndere - stilheden og de åbne vidder kan ikke undgå at gøre indtryk på den ene eller anden måde.

De største landsbyer på halvøen er Mehamn, Gamvik og Kjøllefjord, alle på nordkysten. Der er spor efter bosættelser i området for 10.000 år siden, og samerne har holdt til her længe. Hvis du vil opleve samekultur, kan du tage med på en guidet kultur-rundtur. Du kan også reservere bord til en ægte samisk middag i et lavvu-telt, og endda overnatte. Der er adskillige muligheder for at rejse til Nordkyn.

Om vinteren kan du løbe langrend på kilometervis af afmærkede løjper, prøve at gå med snesko eller køre med snescooter over de sneklædte vidder, bakker og søer. Samtidig danser nordlyset måske på himmelen over dig…

Find mere inspiration på Nordkyns officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Aktiviteter | Mad og logi | Sådan kommer du hertil

Topattraktioner

Find flere aktiviteter

Mad og logi

Sådan kommer du til Nordkyn

Planlæg turen til Nordkyn med Entur.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Nordkyn tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider