Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Arctic landscape Svalbard
Credits
Svalbard.
Photo: Roy Mangersnes/wildphoto.no/ www.nordnorge.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Isbjørnens rige

Øriget Svalbard ligger midt i Ishavet, halvvejs mellem Norge og Nordpolen. Her er uberørt arktisk ødemark så langt øjet rækker, samt et enestående dyreliv i et på samme tid barskt og skrøbeligt landskab.

Svalbard har altid fascineret rejsende. Et unikt dyreliv, arktisk natur og gamle minebyer karakteriserer disse øer, der har en skarp og forunderlig skønhed.

Ud over et par tusinde isbjørne bor der på Svalbard cirka 3.000 mennesker, heraf over 2.000 i øernes administrative centrum og største by, Longyearbyen. Dette lille men farverige samfund har udviklet sig fra typisk landsby til en moderne by med forretninger og industri, samt overraskende mange kulturbegivenheder, koncerter, shows, festivaler og udstillinger. Der er også mange gode barer og restauranter i Longyearbyen, med en langt højere standard end forventet for sådant et lille samfund. 

Både hvalfangst og fældefangst har historisk været vigtige erhverv på øgruppen, men nu er bæredygtighed det overordnede princip i enhver henseende. Næsten to tredjedele af Svalbards overflade er beskyttet område, bestående af tre naturreservater, seks nationalparker, femten fuglereservater og et geotopisk beskyttet område. Læs mere om bæredygtighed.

”Svalbard” betyder ”kolde kyster”, og navnet nævnedes første gang i islandske tekster fra det 12. århundrede. Øgruppen har dog et relativt mildt klima sammenlignet med andre områder på samme breddegrader. I Longyearbyen ligger gennemsnitstemperaturen på -14 grader om vinteren og 6 grader om sommeren.

Longyearbyen, Svalbard
Longyearbyen
Visit Svalbard
Svalbard
Arktisk liv
Ole Jørgen Liodden/Naturfokus/ www.nordnorge.com/Longyearbyen
Svalbard
Isbjørn på Svalbard
Ole J Liodden/Naturfokus/ www.nordnorge.com/Longyearbyen
Svalbard
Snescootersafari på Svalbard
Marcela Cardenas / www.nordnorge.com / Longyearbyen
Ad

Et bæredygtigt rejsemål

Mange norske destinationer har ambitioner om at være bæredygtige, men at blive certificeret som et bæredygtigt rejsemål er en lang og krævende proces.

Kun få rejsemål er certificerede, og certificering opnås blot efter mange års arbejde med at udvise bæredygtigt engagement på alle områder. Der kræves konsistent og konkret planlægning af den bæredygtige turisme, og forholdene skal konstant forbedres og støttes. Der skal arbejdes for at beskytte og bevare rejsemålets historie, karakter og natur. Herudover placerer certificeringsprocessen krav om udvikling af rejsemålets erhvervsliv og øvrige samfund efter bæredygtige principper.

Læs mere om bæredygtighed i Norge

Sustainable destination

Gå ikke glip af

Overnatningsmuligheder

Sådan kommer du hertil

Med fly
  • Der er daglige flyafgange til og fra Svalbard hele året rundt, og frekvensen er størst om sommeren, hvor der kan være adskillige daglige afgange.
  • Der er oftest forbindelse til Tromsø (omkring halvanden times flyvetid), om sommeren er der også direkte flyforbindelse til og fra Oslo (cirka 3 timer).
  • En lufthavnsbus betjener alle planlagte ruter, og den kører dig til de fleste hoteller og gæstehuse mod betaling.
Med bil eller bus
  • Alt i alt er der blot omkring 46 kilometer vej på Svalbard.
  • Det er strengt forbudt at køre off-road.
  • Der er ingen veje mellem bosættelserne. I stedet bruger de lokale snescootere om vinteren og både om sommeren.
Med båd
  • Der er ingen regulær bådforbindelse mellem det norske fastland og Svalbard.
  • Adskillige turoperatører tilbyder safarier og rundture i båd, men ingen af dem sejler til eller fra fastlandet. Du må bruge andre midler til at komme til Svalbard.

 

Svalbard tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad