Skip to main content

Hvis du vil helt tæt på Norges fjorde, søer og kyster, så er kajakker og kanoer vejen! Her er nogle af de bedste steder at tage på eventyr og udforske.

Glid hen over havet, fjordene, søerne og elvene gennem den smukke vildmark, som omgiver dig. Padl på en skovsø, ved gletsjerne eller i byen. Sommeren igennem kan du ro under midnatssolen, og om vinteren kan du tage på tur med en professionel guide.

Kajak- og kanoleje

At sejle i kajak og kano er en populær udendørsaktivitet i hele Norge, og du kan leje begge dele over hele landet. Der er masser af kurser og guidede ture – både for veteraner og dem, som gerne vil lære at manøvrere en kajak for første gang.

Af sikkerhedsmæssige årsager kræver de fleste norske udlejningssteder, at du kan fremvise et kajakbevis (eller et våttkort, som det hedder på norsk), før du kan leje en kajak. Hvis du ikke har et, skal du ikke fortvivle: Det er både sjovt og socialt at tage det nødvendige kursus – og til sidst venter gevinsten: Eventyr på vandet i overflod!

Find guidede ture og steder at leje kajakker og kanoer.

Populære steder at padle

Norge er et udstrakt og mangfoldigt land. Så hvor skal man tage hen? Med så lang en kyst og så meget vand er der aldrig langt til et fantastisk sted at padle. Dog skal du altid tage hensyn til dine evner og hvilket niveau af spænding, du ønsker, når du planlægger din tur.

Af hensyn til sikkerheden er det vigtigt at have godt kendskab til vejrforhold og vandstrømme i området, så det anbefales altid at have en professionel guide med, eller at man slutter sig til en større guidet tur. Uanset, hvor du tager hen, vil du med garanti finde masser af steder at tage perfekte billeder til din Instagram!

Sørlandet

Små hyggelige byer strøet ud over kysten, charmerende havne, indbydende fiskerbyer og et smukt øhav med tusinder af øer og skær. Sørlandet er et mekka for de padleglade, uanset om du ønsker en afslappende dag blandt skærene eller udfordringer på det åbne hav. Kristiansand er landsdelens hovedby, mens det indre øhav Blindleia er en klassisk destination for kajaksejlads. Det strækker sig fra Lillesand og næsten hele vejen til Kristiansand (sørg for at være opmærksom på skibstrafikken).

Andre populære steder at ro i kajak er Arendal, Grimstad og Lindesnes og Mandal mod syd – du kan også tage på en guidet kajaktur fra havn til havn langs kysten.

Udforsk kajak- og kanoture i Sørlandet.

Fjord Norge

En guidet kajaktur er måske den bedste måde at udforske og lære de utrolige norske fjorde at kende. I Fjord Norge er fjeldene højere og mere dramatiske end i Sørlandet. Bare forstil dig at sejle på en fjord med dybt og glitrende blåt vand som Sognefjorden, Hardangerfjorden, den UNESCO-listede Geirangerfjord eller Nærøyfjorden, indrammet af majestætiske fjelde og vandfald. 

Du kan følge fjorden ud til det åbne hav, og der er også flere gletsjersøer, hvor du kan sejle hen over det grønne og turkise vand. Af sikkerhedsårsager bør du altid have en guide med. Jostedalen, hvor den berømte gletsjer Nigardsbreen findes, er et godt udgangspunkt for ture, som går helt tæt på den imponerende gletsjer.

Udforsk kajak- og kanoture i Sognefjorden, Hardangerfjorden og Geirangerfjorden.

Helgelandskysten

Kysten ved Helgeland betragtes som en af Norges mest sceniske og bedste steder at ro i havkajak. Den findes cirka halvvejs op af Norges vestlige kystlinje. Find din helt egen strand, overnat i en rorbu (en traditionel fiskerhytte), og få en frokost tilberedt med lokale ingredienser på et af de lækre spisesteder. Helgelandskysten har masser af charmerende øer at udforske, herunder Dønna, Træna og de UNESCO-listede Vegaøer.

Udforsk kajak- og kanoture i Helgeland.

Nord-Norge

Traditionelle fiskerbyer og afsondrede øer, rå kyster og dragende højder – og billedskønne sandstrande. Det er et sandt og unikt eventyr at opleve Nord-Norge fra vandet. Nord-Norges kyst er spækket med fantastiske destinationer at tage til ad vandvejen. For eksempel navnkundige steder som Lofoten, Vesterålen og Senja. Grundet det kolde vand og de undertiden udfordrende forhold bør du altid have en professionel guide med.

Udforsk kajak- og kanoture i Troms, Lofoten og Vesterålen.

Kajak- og kanoture i kanaler

At udforske kanaler er sjovt for hele familien. Oplev det bjergtagende landskab og de smukke sluser i Haldenkanalen eller Telemarkskanalen i Østlandet. I Telemark kan du let kombinere din egen sejlads med en tur på en af kanalbådene – her kan du nemlig tage din egen kano eller kajak med om bord. Nogle af turene kan næsten minde om en jungleekspedition, når man oplever den vilde og frodige natur langs kanalen. Vær opmærksom på kanalbådene, når du padler, da nogle af passagerne er meget smalle. Kanalbådene har førsteret, så hvis du er i kano eller kajak må du vige for dem.

Udforsk kajak- og kanoture i Telemark.

Kajak i byen

Spring sightseeing-bussen over, og udforsk byen i kajak i stedet! Mange af Norges største byer, herunder Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og art nouveau-byen Ålesund har lokale virksomheder, der tilbyder guidede kajakture for både begyndere og erfarne. I Ålesund kan du endda sejle gennem byens centrum! Den urbane Oslofjord og den nærtliggende Færder nasjonalpark i Vestfold er også et besøg med kajak værd. Her findes utallige smukke øer – både store og små.

Udforsk kajak- og kanoture i Ålesund, Oslo, Bergen og Stavanger.

Ture på søer og i elve

Du kan også leje kanoer og kajakker og tage på eventyr på Norges mange indlandssøer og elve midt i skovens dybe, stille ro. Østerdalen i Finnskogen, Femund Engerdal i Hedmark og Telemark og Trøndelag er oplagte steder at besøge. Overnat på et lokalt hotel, eller tag telt, madlavningsgrej og fiskestang med, og sørg selv for aftensmaden. Eller hvad med at vågne med fuglene i en hytte blandt træernes kroner?

Udforsk kajak- og kanoture i Østerdalen, Hedmark og Telemark.

Whitewater-kajak

Klar på en udfordring? Voss, også kendt som Norges eventyrhovedstad, har det hele for adrenalinjunkier! Elvene her er naturskabte forlystelsesparker fyldt med ting at lave. Her er masser af skarpe sving og strømfald. Lokale turguides tilbyder forsvarlig og sikker adgang til de mange spændende aktiviteter. Andre populære steder at prøve whitewater-kajak inkluderer elven Sjoa, som flyder mellem de to nationalparker Jotunheimen og Rondane, og elven Driva i Trøndelag. Rafting er også værd at prøve for større grupper.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider