Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Besseggen, Jotunheimen Besseggen, Jotunheimen
Credits
Besseggen, Jotunheimen.
Photo: Chris Arnesen / Visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Troldenes hjem

Nyd udsigten fra toppen af Norges højeste fjeld, Galdhøpiggen, eller tag en vandretur over den smalle højderyg Besseggen.

Jotunheimen er et forholdsvist uberørt fjeldområde i det østlige Norge. Det dækker et areal på cirka 3.500 kvadratkilometer, og det er her man finder Norges højeste fjelde – det 2.469 meter høje Galdhøpiggen og Glittertind på 2.464 meter. I området kan du også se vandfald, floder, søer, gletsjere og dale.

Jotunheimen er det område i Nordeuropa, hvor man finder flest fjeldtoppe over 2.000 meter. Det er derfor ikke overraskende, at her også er nogle af Europas mest imponerende vandreture, hvad enten det drejer sig om korte ture eller vandring fra hytte til hytte.

Højdepunktet (billedligt, ikke bogstaveligt) er stien fra Memurubu til Gjendesheim over Besseggen. Her har du udsigt over den smaragdgrønne sø Gjendevatnet, der ligger 984 meter over havet og søen Bessvatnet, som ligger 1.373 meter over havet. Så bliver vandring bare ikke meget bedre.

Jotunheimen er Norges mest populære nationalpark, og området er ideelt både for langrendsløbere, alpine skiløbere, mountainbikere og bjergbestigere, som gerne vil opleve den uberørte natur og den friske luft. Andre populære aktiviteter i Jotunheimen er gletsjervandring, rafting, grottevandring, kanopadling og ridning.

Dette fjeldområde blev oprindeligt døbt Jøtunheimen af den norske forfatter Aasmund Olavsson Vinje i 1862, inspireret af det vilde landskab og den nordiske mytologi. Det var her jætterne boede. Senere blev Jøtunheimen til Jotunheimen, og sådan hedder det stadig.

Jotunheimen har lange madtraditioner. Man kan blandt andet købe urter fra gården Aukrust og saltet kød fra Skjåk. Mange gårde producerer og sælger varer som pølser, ost, syltetøj og brød.

Hiking, Valdresflye, Jotunheimen
Valdresflye
CH/visitnorway.com
Jotunheimen
Jotunheimen
Live Andrea Sulheim
Jotunheimen
Jotunheimen
CH - Visitnorway.com
Jotunheimen
Jotunheimen
Live Andrea Sulheim
Ad

Gå ikke glip af

Overnatningsmuligheder

Uden mad og drikke

Sådan kommer du hertil

Med bil eller bus:
  • Man kan komme til Jotunheimen med ekspresbus fra Oslo, Bergen og Trondheim. Busserne har flere daglige afgange.
  • Om sommeren kører lokale buser til de mest populære vandreområder. Busruterne kan ses online.
  • Det er dog lettest og hurtigst at køre til Jotunheimen i bil. Følg E6 fra Oslo eller Lillehammer eller E16 via Lærdal fra Bergen.
  • Tre af Norges nationale turistveje går gennem Jotunheimen: Sognefjellvegen, Gamle Strynefjellvegen og Valdresflya.
Med tog:
  • Otta på Dovrebanen er den nærmeste togstation. Derfra kan man køre med lokal bus til flere forskellige steder i Jotunheimen.
Med færge:
  • Om sommeren sejler der færger på søerne Gjende og Bygdin, og de transporterer vandrere, baggage, kanoer og kajakker over søen.

Jotunheimen tilbyder også ...

Du behøver ikke at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad