Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway
Two surfers walking along the beach in Hoddevik in winter in Fjord Norway
Two surfers walking along the beach in Hoddevik in winter in Fjord Norway
Hoddevik, Stad.
Photo: Hallvard Kolltveit
Hoddevik, Stad.
Photo: Hallvard Kolltveit

Surfing i Norge

Surfing er mere populært i Norge end nogensinde. Hop med på bølgen, og nyd et øjeblik for dig selv med arktisk eventyr og rå natur. Her får du nogle af Norges mest populære surfdestinationer.

"Jeg vågner et par timer før solopgang, snupper en kop kaffe og laver nogle strækøvelser, inden jeg kaster mig ud i bølgerne. Jeg ser solen stå op i horisonten. Lyset er magisk, bølgerne ruller ind. Jeg er omgivet af sne, sol og gode venner."

Sådan beskriver en af Norges bedste surf-fotografer, Hallvard Kolltveit, den perfekte dag på kontoret.

The surfer Hallvard Kolltveit in a wetsuit, Norway
Hallvard Kolltveit.
Photo: Private

Jagten på den perfekte bølge

I de senere år har Kolltveit rejst rundt i verden for at fotografere nogle af verdens bedste surfere. Han har boet på Hawaii og i Portugal og har tilbragt mange måneder i tropiske paradiser rundt omkring i verden.

I 2016 besluttede han sig imidlertid for at flytte til Lofoten-øerne – 160 kilometer nord for polarcirklen. Stedet er kendt for sine majestætiske fjelde og dybe fjorde – og ikke mindst sublime surfeforhold.

"Som fotograf interesserer jeg mig for at fange dimensioner. Jeg hørte engang en fotograf omtalte det som "lille surfer, stort landskab." Så da jeg begyndte at specialisere mig i surf-fotografi, følte jeg mig straks tiltrukket af lande som Island og Norge frem for de 'typiske' tropiske øer. For mig er Lofoten ganske enkelt det smukkeste sted på jorden."

"Jeg hørte engang en fotograf omtale det som 'lille surfer, stort landskab'"

For at fange den rå skønhed i sporten springer Kolltveit ud i det iskolde vand, hvor han blandt høje bølger og surfere, der giver den fuld gas, svømmer rundt med sit kamera og tager billeder.

Lofoten
Lofoten.
Photo: Hallvard Kolltveit
The surfer Hallvard Kolltveit in a wetsuit, Norway
Hallvard Kolltveit.
Photo: Private

Hvordan er Norge som surf-destination?
"Norge er en af verdens nordligst beliggende surf-destinationer. Det betyder, at vandet er koldt, og at strandene kan være dækket af sne om vinteren. Det, der gør Norge til en helt unik surf-destination, er kombinationen af sublime bølger, dejlige mennesker og rå nordisk natur. Forestil dig at surfe med 1.000 meter høje fjelde i baggrunden!"

Hvordan er det at arbejde som surf-fotograf i Norge?
"Først og fremmest handler det om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. For at kunne leve af det er du nødt til at bo inden for et par timers køreafstand af bølgerne. En fodboldbane ændrer sig ikke meget i årets løb, men havet ændrer sig hvert sekund. Du ved aldrig, hvad du kan forvente, især ikke i Norge, hvor vejret hele tiden skifter. Der er ingen tvivl om, at det kræver en lille portion stædighed og tålmodighed. Du skal kunne holde de iskolde dage i februar og de stormende dage i november ud. Det er nok det, man kalder passion."

Hvordan er den norske surferkultur?
"Jeg vil gerne lige pointere, at jeg ikke ligesom andre har været en del af surferfællesskabet i samtlige 30 år. Der er nogen, der gennem mange år har arbejdet hårdt for fællesskabet og på at kortlægge kystlinjen, rengøre strande og skabe infrastruktur for at opnå en sikker, sjov og bæredygtig sportsgren. Disse passionerede mennesker lader sådan nogle som mig deltage i de aktiviteter og det fællesskab, de i lang tid har haft for sig selv, og det siger meget om, hvor åbne, cool og helt igennem fantastiske disse mennesker er. Stort set alle mine nærmeste venner er på den ene eller anden måde involveret i surferfællesskabet, og det er noget andet, jeg elsker ved det. Uanset hvor jeg begiver mig hen i Norge eller andre steder i verden, er der altid nogen at hænge ud med."

Hvorfor surfing?
"Der er et eller andet ved at være i havet, helt fri af teknologi. Fri af telefon, pc og wi-fi. Og i stedet være 100 procent afhængig af elementerne. Det giver bare et kæmperush. Hvad der også er cool ved surfing, er, at uanset hvor i verden du befinder dig, ved du, at den person, der kører op på siden af dig på parkeringspladsen – uanset om det er i en SUV eller en Volvo 240 – er ude efter nøjagtigt det samme som dig."

Surfing i Norge

Hvor: I de senere år har Norge fået en velfortjent status som internationalt anerkendt surf-destination. Norge byder på sublime surfingforhold – lige fra Lofoten i den nordlige del af landet til Rogaland i den sydvestlige del.

Hvornår: Surfsæsonen løber fra februar til november: Mens sommersæsonen (maj–september) er den bedste for begyndere, er der sværere og mere udfordrende bølger for de erfarne surfere sidst på efteråret og om vinteren (september–maj).

Hvordan: Der findes adskillige surf-camps i Norge, som tilbyder surf-pakker til både begyndere og øvede, inklusive indkvartering, undervisning samt leje af bræt og udstyr. Våddragter, støvler og handsker er et must, hvis du skal surfe i Norge om vinteren.

Kolltveits top 3 over surf-destinationer i Norge

Se nogle af højdepunkterne.

Jæren, Fjord Norge

Udforsk vind og bølger i Nordsøen. Jæren er en naturskøn kyststrækning i Rogaland-området i Fjord Norge. Område, der ligger syd for Stavanger, byder både på begyndervenlige surfstrande og mere udfordrende strande med kampesten for mere rutinerede surfere. I oktober 2017 var Jæren vært for Eurosurf – europamesterskabet i surfing.

"Jæren er nok det, vi kalder 'epicenter' for surfing i Norge. Området er kendt for at være stormomsust, men lige så snart vinden vender, er det fantastisk. Jeg har oplevet nogle helt uforglemmelige dage i Jæren, både i februar og i oktober. Det er det mest kommercielle surfområde i Norge, så løber du tør for surfvoks, kan du være ret sikker på at finde noget på den lokale tankstation."

Stad, Fjord Norge

I Nordfjord lidt syd for Ålesund ligger halvøen Stad, den vestligste del af det norske fastland. På sandstranden Ervikstranda, hvor dønninger kommer rullende fra både sydvest og nordvest, får du flest bølger. Et andet populært sted er Hoddevik, som ligger 20–30 minutter syd for Ervikstranda. Her kan du nyde det krystalklare vand, som er indrammet af 300 meter høje fjelde.

"Det er her, surfere fra Oslo tager hen, når de afslutter arbejdsugen om fredagen. Turen hen over fjeldtoppen og udsigten over den ikoniske vej, der fører til Hoddevikdalen, er uden tvivl et eventyr i sig selv. Det er kombinationen af fjorde, fjelde og gårde, der gør surferfællesskabet 'in the middle of nowhere' til noget helt unikt."

Lofoten-øerne, Nord-Norge

Lofoten er kendt for at være et af de bedste steder i verden til surfing i koldt vand. Øgruppen byder nemlig på fantastiske bølger og vild natur. Venstrebølgerne i havet ved Unstad, som er den mest kendte surf-destination i området, tiltrækker surfere fra hele verden. Om efteråret og vinteren kommer de professionelle surfere, mens de lidt mildere sommerbølger er ideelle for begyndere.

"Lofoten er uden tvivl den bedste surf-destination i Norge. Men det er vigtigt at pointere, at forholdene ikke er optimale hver dag. Bor man i Lofoten oplever man både storme og barske vejrforhold, og det er ikke altid afspejlet på de sociale medier. Men når forholdene er gode, er der intet sted i verden, du hellere ville være. Og det gode er, at du aldrig keder dig i Lofoten. Mens du venter på at bølgerne ruller ind, kan du hygge dig med ski, kajak, klatring eller vandring – eller med bare at hænge ud med de venlige lokale."

Vidste du, at...

Norges Surf Forbund eller NSRF blev grundlagt i 1985. I 2012 blev NSRF en del af Norges idrettsforbund (NIF), hvilket vidner om sportsgrenens popularitet og betydning i Norge.

Kronprins Haakon blev grebet af surfing, da han studerede på UC Berkeley i 1990'erne. Han er fortsat passioneret surfer og var medlem af den komite, der planlagde europamesterskaberne i surfing i Jæren i 2017 og 2018.

Find din egen bølge

Læs mere om nogle af Norges surf-destinationer.

Bliv inspireret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen