VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Active holiday in Norway: Woman climbing the Trolltunga via ferrata in Fjord Norway
Active holiday in Norway: Woman climbing the Trolltunga via ferrata in Fjord Norway
Trolltunga via ferrata in Hardanger.
Photo: Algirdas Zabitis / Trolltunga Active
Trolltunga via ferrata in Hardanger.
Photo: Algirdas Zabitis / Trolltunga Active

10 tips til en adrenalinfyldt ferie i Norge

Højt, lavt, krævende og fyldt med tempo. Fra surfing og ziplines til rafting og rib-ture - her er ti tips til actionfyldte aktiviteter, som garanteret vil tilfredsstille adrenalinhungrende vovehalse.

  Aktiv ferie. Tjek! Natur. Tjek! Sightseeing. Tjek! På en aktiv ferie i Norge kan du kombinere episke aktiviteter under åben himmel med naturoplevelser, du ikke finder i Danmark. Forestil dig at se fjordene i fugleperspektiv fra en zipline, Lofoten-øerne mens du rappeller ned ad en fjeldvæg, Rjukan-dalen under et elastikspring, eller den nord-norske ødemark på en mountainbike.

  Hele Norge er fyldt med actionmættede oplevelser, uanset om du er en erfaren vovehals eller drømmer om at blive det. Erfarne instruktører står klar til at guide dig til de bedste steder samtidig med at de sørger for, at sikkerheden er i orden.

  Kribler det i maven allerede? Her er ti tips til adrenalinfyldte oplevelser, du aldrig vil glemme.

 1. På grund af corona-situationen kan der være begrænsninger på udbuddet af overnatnings-, serverings-, oplevelses- og aktivitetsmuligheder. Følg de gældende rejseråd fra myndighederne og undersøg åbningstider hos de enkelte aktører, før du tager af sted.


  1. Mountainbiking

  Oplev Norges fjelde, skove og åbne vidder på to hjul til sommer! Med et varieret terræn, tilrettelagte stier og suveræne cykelparker er Norge et paradis for enhver MTB-fan.

  Du kan tage mountainbiken med (eller leje en) stort set over alt i landet. På listen over særligt eftertragtede rejsemål finder du blandt andet Trysil, Hallingdal, Lyngenfjord-regionen og Hafjell. Mange af de norske skianlæg forvandles til cykelparker om sommeren - og du kan tage cyklen med i liften til toppen, så du kun behøver koncentrere dig om nedkørslen! Husk hjelm. Og måske GoPro? Følg altid stiens regler, når du er på cykel i Norge.

 2. 2. Ziplines

  Forestil dig, at du spreder vingerne og flyver - sådan føles det at sætte igang på en zipline! Der er ekstremt mange at vælge i mellem, og du kan svæve over by, skov eller dal.

  Ziplinen i Flåm ved Aurlandsfjorden er den længste af dem alle. Med sine imponerende 1.381 meter er det faktisk den længste zipline i Skandinavien. Det er bare at nyde udsigten - men gør det hurtigt, for denne zipline har en topfart på 100 kilometer i timen! Du kan også prøve at 'hoppe' fra skihopbakken i Holmenkollen lidt nord for Oslo centrum.

 3. 3. Rafting

  Mærk blodet bruse i årerne, når naturkræfterne river dig med ned gennem smalle kløfter og strømhvirvler og vandfald. Vidste du, at Norge er kendt for at have nogle af verdens bedste rafting-elve? Blandt de allerbedste er Sjoa, Driva og Trysilelva samt elvene i Evje og 'adrenalinhovedstaden' Voss.

  Der findes mange typer rafting, så gør forarbejdet hjemmefra og vælg en der passer dig og dine evner.

 4. 4. Caving, canyoning og elastikspring

  'Juving' er det norske ord for 'canyoning' - det går ud på, at du (iført våddragt, hjelm og redningsvest) hopper fra klipper, svømmer i huler og rappeller ned ad fjeldsider og små vandfald. Det er ikke for sarte sjæle, men derimod en spændende og krævende oplevelse, der giver sommerfugle i maven.

  Hvis du vil kigge nærmere på fjeldenes forunderlige formationer er 'cavin'’ (eller 'grotting', som de lokale siger) i de smalle og kringelkrogede grotter et oplagt alternativ.

  Klar til mere? Spring i elastisk over en dal, fjord eller vandfald! Du kan prøve bungeejumping mange steder i landet.

 5. Download Visit Norways app

  Visit Norway-appen giver dig information om tusindvis af overnatningssteder, restauranter, aktiviteter og attraktioner i nærheden af dig.

  iPhone: Visit Norway til iOS
  Android: Visit Norway til Android

 6. 5. Klatring

  At klatre under åben himmel byder på en herlig blanding af teknik, spænding og nærkontakt med naturen. Fjeldklatring, isklatring, sportsklatring, bouldering og scrambling - klatring kan være mange ting, og over hele Norge kan du deltage på guidede klatreture og klatrekurser for at lære mere. Åndalsnes i Romsdalen er kendt for at være fjeldsportens hovedstad, og ikke mindst et glimrende udgangspunkt for et klatreventyr. På Norsk Tindesenter kan du lære om den norske fjeldhistorie og prøve kræfter med Norges højeste indendørs klatrevæg på 21 meter.

  Du kan også tage temperaturen på din højdeskræk i en af landets mange klatreparker. Her kan du også udfordre din balanceevne på forhindringsbanerne i trætoppene. Nogle af parkerne har også ziplines, svævebaner og hoppetårn.

 7. 6. Via ferrata

  Klar til at få optur? 'Via ferrata' betyder jernvej på italiensk og er en form for fjeldklatring, hvor du er sikkert fastgjort til en wire hele tiden. Der dukker hele tiden nye ruter op, men nogle af de bedste i Norge finder du i Valdres, Hardanger, Loen, Åndalsnes og Hemsedal.

  Ruternes længde, højde og sværhedsgrad varierer, og du behøver ikke have erfaring med klatring for at prøve via ferrata. Udsigten er ekstremt god!

 8. 7. Stå på sommerski

  Ræs ned ad lange, bløde pister med en dejlig udsigt over fjord over fjeld. På Stryn Sommerskisenter, Galdhøpiggen Sommerskisenter og FONNA Glacier Ski Resort i Hardanger kan du nyde den herlige vintermagi midt om sommeren! De to sidstnævnte har pister med forskellige sværhedsgrader og terrænparker med jumps, rails og masser af sjov. FONNA Glacier Ski Resort tilbyder også gletsjervandring.

  Åbningstiderne på sommerskicentrene afhænger af sne- og vejrforhold, så tjek snemeldingerne før du tager skiene med på sommerferie.

 9. 8. Rib-ture

  Kom tættere på naturen og oplev fjordene, midnatssolen, havørnene og spækhuggerne på en rib-safari. Rib-både er robuste og stabile fartøjer, der er velegnede til tempofyldte ture på vandet. Uanset hvor sejlturen går hen, kan du godt forberede dig på bølgeskvulp og vind i håret. I Hellesylt i det vestlige Norge kan du komme på elektriske rib-ture med Bonseye.

 10. 9. Dykning

  Der venter også store naturoplevelser under overfladen, og i Norge er der et helt hav af muligheder. Kig nærmere på livet under vandet i Saltstraumen i Nord-Norge, i fjordene i det vestlige Norge eller i Sørlandets skærgård. Dyk sammen med sjældne fisk, hummer og kongekrabber, eller prøv vragdykning. I Lindesnes kan du endda spise middag under vandoverfladen, på verdens største undervandsrestaurant, Under.

  Langs hele kysten er der dykkercentre, hvor du kan lære at dykke og deltage på guidede dykkerture. Og takket være Golfstrømmen er vandtemperaturen til at overkomme hele året rundt.

 11. 10. Surfing og windsurfing

  Der er ikke nogen bedre følelse end at fange den helt rigtige bølge, efter at have ventet i vandet i lang tid. For surfing handler om tålmodighed, timing og øvelse - men først og fremmest ren og skær lykke, når du rider på den perfekte bølge. Fra Larvik i syd, via Jæren og Stadtlandet i vest til Lofoten i nord - der er bølger og surf-forhold i Norge, som får Bali og Hawaii til at blegne (arh, okay…. men næsten).

  Nordmændenes interesse for windsurfing er også voksende, og flere steder i landet er både vinden og vandet helt optimale til at fræse af sted over vandet.

  Mange norske surfing-skoler tilbyder pakker, der inkluderer overnatning, instruktion, bræt og alt nødvendigt udstyr.

  Dette var ti tips til oplevelser med høj puls. Skal det være børnevenligt? Her er ti tips til familievenlige natureventyr. Bo ekstra godt på et hyggeligt og miljøvenligt hotel på et certificeret bæredygtigt rejsemål – eller prøv glamping!

 12. Download Visit Norways app

  Visit Norway-appen giver dig information om tusindvis af overnatningssteder, restauranter, aktiviteter og attraktioner i nærheden af dig.

  iPhone: Visit Norway til iOS
  Android: Visit Norway til Android

Bliv inspireret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen