Skip to main content

Mountainbiking i Hallingdal

Gør dig klar til eventyr på mere end 120 kilometer stier og ruter spredt ud over seks destinationer i Hallingdal!

Dalen er et sandt mekka for enhver, der elsker at cykle på mountainbike.

Vælg mellem familieture, hurtige flow trails, teknisk krævende enduro-ruter og meget mere!

Hallingdal er langsomt ved at blive en af de største og mest diverse legepladser for mountainbikere i Norge. Besøg en eller flere af de seks mountainbikedestinationer i dalens fjelde, og tag på en sjov og aktiv ferie.

En mountainbikers paradis

Geilo, Nesbyen, Ål, Gol, Hemsedal og Flå er alle topdestinationer, når det kommer til mountainbiking i Hallingdalen. Sammen har de anlagt Hallingdal Rides, Skandinaviens største udvalg af stier, som er specielt optimerede til mountainbikes. Det betyder, at du aldrig er langt væk fra et mountainbikeeventyr, når du er i dalen.

Begynd dagen med liftbaseret cykling i Geilo eller Hemsedal, fortsæt til Gol og Ål, hvor episke fjeldruter venter, og slut dagen af med udfordrende enduro-løb i Nesbyen! Hvis du stadig er sulten efter mere, så er Høgevarde ved Flå også i gang med at bygge Europas største netværk af mountainbikestier.

Mountainbiking for alle

At cykle på mountainbike behøver ikke at betyde fuld fart og stejle bakker. Det kan være mindst lige så sjovt at cykle ned ad de bølgende flow trails.

Flow Motion Trail ved Geilo, Silverstone flow trail ved Hemsedal og den 17 kilometer lange cykeltur HallingSpranget i Nesbyen er alle velegnede til familier og begyndere. Lifter til toppen af stien og shuttlebusser gør det let at tage turen flere gange uden at skulle ase og mase for at nå toppen igen. Der er også mange familievenlige stier i hele dalen. 

Hvis mountainbiking er nyt for dig, kan du også udforske de øvevenlige mountainbikelegepladser, som kaldes pumptracks. De findes mange steder i dalen.

Husk, at du ikke behøver en masse avanceret udstyr for at mountainbike. Alle stier, som er markeret med grøn eller blå, kan klares med en standardmountainbike.

  • Planlæg din tur efter dine evner. Det er anbefalet, at familier vælger enten grønne eller blå stier. 

  • Grønne stier er begyndervenlige. Blå stier er velegnede til dem, som har lidt mere erfaring med mountainbiking.

  • Du kan bruge en standardmountainbike på grønne og blå stier. En affjedret forgaffel er ikke en nødvendighed, men kan give en følelse af ekstra beherskelse af mountainbiking.

  • Sørg for, at din mountainbike er i god stand – og dobbelttjek dine bremser. Hvis du er i tvivl, så spørg en kvalificeret cykelmekaniker om hjælp.

  • Begynd din tur så tæt på ruten som muligt. En for lang transporttid kan gøre de yngste utålmodige.

  • Vælg enkle stier til at begynde med, og planlæg en kortere tur. Du kan altid tage en tur mere bagefter!

  • Hold pause! Hav altid vand og en snack med i rygsækken.

  • Overvej at få hjælp af en mountainbikeinstruktør. Med lidt hjælp og vejledning kan hele familien hurtigt blive bedre!

Tag en guide med!

Det er altid en god idé at mountainbike med en erfaren guide. En guide har førstehåndserfaring med området, og hvis du er heldig, kan de vise dig nogle seje ruter, som ikke er markeret på det officielle kort over stier.

I Hallingdalen er der fem certificerede guide-virksomheder: 

Vær opmærksom på: Hvis du vælger at cykle uden en guide, så sørg for at respektere både dyrelivet og andre mennesker på stierne. Følg altid stireglerne.

Ture gennem fjeldene og dalene

Planlæg en hel cykelferie med en tur på Norges mest populære cykelrute, Rallarvegen, som har en rig og spændende historie. Her er 82 kilometer sti gennem smukke fjelde, før du ender ved de vestlige fjorde!

Mjølkevegen mellem Gol og Vinstra i Gudbrandsdalen er en anden smuk rute. Kør samtlige 250 kilometer, eller tag en kortere dagstur. 

En garanteret aktiv ferie

Hallingdals charmerende landsbyer tilbyder også vandreture, fisketure, rideture og masser af sjove aktiviteter til børnene. Hils på de vilde dyr i Bjørneparken i Flå og Langedrag Naturpark i Nesbyen, og afprøv dine klatreevner i klatreparkerne i Ål, Geilo eller Hemsedal.

Cykelvenlig service

Tag hen, hvor stierne kalder! Find skræddersyede tilbud til mountainbikere i Hallingdal.

Se selv

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Bliv inspireret

Senest besøgte sider