Mountainbiking i Hallingdal

Gør dig klar til eventyr på mere end 120 kilometer stier og ruter spredt ud over seks destinationer i Hallingdal!

Dalen er et sandt mekka for enhver, der elsker at cykle på mountainbike.

Vælg mellem familieture, hurtige flow trails, teknisk krævende enduro-ruter og meget mere!

Hallingdal er langsomt ved at blive en af de største og mest diverse legepladser for mountainbikere i Norge. Besøg en eller flere af de seks mountainbikedestinationer i dalens fjelde, og tag på en sjov og aktiv ferie.

Hurtige fakta

Sæson
Sæsonen løber fra midt i juni til tidlig oktober, men i de lavere dele af dalen er stierne brugbare helt fra april og til november. Husk altid at tjekke forholdene, hvis du tager afsted tidligt eller sent i sæsonen.

Lift

Stoleliften i Geilo er åben fra juli og til miden af oktober.

Liften i Hemsedal er åben fra juli og til begyndelsen af oktober.

Sværhedsgrad
Menneskeskabte MTB-stier: Grøn, blå, rød, sort, dobbelt sort.

Delte multi-use stier anbefales kun til erfarne mountainbikere. Disse stier er enten ikke afmærkede eller benytter den nationale skala for vandrestier (fra grøn til sort).

Cykelleje
Du kan leje cykler i Gol, Ål, Hemsedal og Geilo. Alt fra børnecykler til full-suspension e-bikes. Udvalget varierer fra sted til sted.

Sæson

Sæsonen løber fra midt i juni til tidlig oktober, men i de lavere dele af dalen er stierne brugbare helt fra april og til november. Husk altid at tjekke forholdene, hvis du tager afsted tidligt eller sent i sæsonen.

Lift

Stoleliften i Geilo er åben fra juli og til miden af oktober.

Liften i Hemsedal er åben fra juli og til begyndelsen af oktober.

Shuttlebusser

Shuttlebussen til HallingSpranget i Nesbyen kører fra midten af juni og til tidlig oktober

Trailhead Nesbyen tilbyder faste busruter i alle sommerweekender.

Høgevarde tilbyder faste busruter i weekender mellem juni og midten af oktober.

Kurser og guidede ture

Flere certificerede virksomheder udbyder guidede cykelture i Hallingdal: Any excuse to ride, Trailhead Nesbyen, Geilo Aktiv, Tunet Sport og ÅI Adventure

Markerede ruter

Specielt markerede cykelruter: Grøn, blå, rød, sort og dobbeltsort

Delte multifunktionelle stier anbefales kun til erfarne mountainbikere. Disse ruter er enten umarkerede eller bruger den nationale farvekode for sværhedsgrad (fra grøn til sort).

Cykelleje

Der er mulighed for at leje cykler på alle seks destinationer i Hallingdal, og du kan leje alt fra børnecykler til fuldaffjedrede el-mountainbikes. Udvalget varierer fra lejested til lejested.

Et godt tip er at reservere din cykel på forhånd, så du er sikker på at få lige præcis den slags mountainbike, du foretrækker.

Et godt råd er at reservere en cykel på forhånd, så du er sikker på at få den du vil have.

Undervisning og guidede ture
Der er tre certificerede firmaer, der tilbyder guidede cykelture i Hallingdal: Any excuse to ride, Trailhead Nesbyen og Geilo Aktiv.

Planlæg turen til Hallingdal

Stiens regler

God opførsel og sund fornuft på og uden for stierne
At have gode stier og spor at cykle på er ikke en rettighed, men et privilegie. Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) opfordrer alle til at vise hensyn på stierne og bakkerne. Her er nogle af de vigtigste retningslinjer for god opførsel på stierne.

1. Vær hensynsfuld over for fodgængere. Cyklister har vigepligt over for gående.

2. Hav styr på farten og vær ikke til fare for andre.

3. Lav ikke nye spor.

4. Undgå at cykle i bløde spor efter nedbør.

5. Lav ikke sporet bredere.

6. Bær cyklen over moser, så du ikke laver dybe riller.

7. Lås ikke baghjulet på stejle nedkørsler.

8. Den, der cykler ned ad bakke, skal vige for den, der cykler op ad bakke

En mountainbikers paradis

Geilo, Nesbyen, Ål, Gol, Hemsedal og Flå er alle topdestinationer, når det kommer til mountainbiking i Hallingdalen. Sammen har de anlagt Hallingdal Rides, Skandinaviens største udvalg af stier, som er specielt optimerede til mountainbikes. Det betyder, at du aldrig er langt væk fra et mountainbikeeventyr, når du er i dalen.

Begynd dagen med liftbaseret cykling i Geilo eller Hemsedal, fortsæt til Gol og Ål, hvor episke fjeldruter venter, og slut dagen af med udfordrende enduro-løb i Nesbyen! Hvis du stadig er sulten efter mere, så er Høgevarde ved Flå også i gang med at bygge Europas største netværk af mountainbikestier.

Mountainbiking for alle

At cykle på mountainbike behøver ikke at betyde fuld fart og stejle bakker. Det kan være mindst lige så sjovt at cykle ned ad de bølgende flow trails.

Flow Motion Trail ved Geilo, Silverstone flow trail ved Hemsedal og den 17 kilometer lange cykeltur HallingSpranget i Nesbyen er alle velegnede til familier og begyndere. Lifter til toppen af stien og shuttlebusser gør det let at tage turen flere gange uden at skulle ase og mase for at nå toppen igen. Der er også mange familievenlige stier i hele dalen. 

Hvis mountainbiking er nyt for dig, kan du også udforske de øvevenlige mountainbikelegepladser, som kaldes pumptracks. De findes mange steder i dalen.

Husk, at du ikke behøver en masse avanceret udstyr for at mountainbike. Alle stier, som er markeret med grøn eller blå, kan klares med en standardmountainbike.

  • Planlæg din tur efter dine evner. Det er anbefalet, at familier vælger enten grønne eller blå stier.

Tag en guide med!

Det er altid en god idé at mountainbike med en erfaren guide. En guide har førstehåndserfaring med området, og hvis du er heldig, kan de vise dig nogle seje ruter, som ikke er markeret på det officielle kort over stier.

I Hallingdalen er der fem certificerede guide-virksomheder: 

Vær opmærksom på: Hvis du vælger at cykle uden en guide, så sørg for at respektere både dyrelivet og andre mennesker på stierne. Følg altid stireglerne.

Ture gennem fjeldene og dalene

Planlæg en hel cykelferie med en tur på Norges mest populære cykelrute, Rallarvegen, som har en rig og spændende historie. Her er 82 kilometer sti gennem smukke fjelde, før du ender ved de vestlige fjorde!

Mjølkevegen mellem Gol og Vinstra i Gudbrandsdalen er en anden smuk rute. Kør samtlige 250 kilometer, eller tag en kortere dagstur. 

En garanteret aktiv ferie

Hallingdals charmerende landsbyer tilbyder også vandreture, fisketure, rideture og masser af sjove aktiviteter til børnene. Hils på de vilde dyr i Bjørneparken i Flå og Langedrag Naturpark i Nesbyen, og afprøv dine klatreevner i klatreparkerne i Ål, Geilo eller Hemsedal.

Cykelvenlig service

Tag hen, hvor stierne kalder! Find skræddersyede tilbud til mountainbikere i Hallingdal.

Se selv

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Bliv inspireret

Senest besøgte sider