Skip to main content

Mountainbiking i Hafjell

Hafjell er en af Norges førende destinationer for liftbaseret mountainbiking. En verdensberømt bike park, et stort netværk af stier og et pulserende familieområde tiltrækker MTB-ryttere fra nær og fjern.

Downhill-cykling handler først og fremmest om at komme ned i dalen så hurtigt som muligt. På Hafjell er både gondolen og stoleliften klar til at fragte dig og din cykel op til starten af stierne.

Fyr den af i Hafjell Bike Park

De 18 downhill-stier i Hafjell Bike Park er en god blanding af brede, maskinpræparerede stier og tekniske, stejle og snoede singletracks gennem skoven.

Alle stierne er afmærkede i henhold til sværhedsgrad, og der er noget for ethvert niveau, uanset om det er første gang du sidder på en MTB eller om du er ’bikeoholic’.

Når du har brug for en pause kan du slå dig ned på Skavlen Restaurant på Mosetertoppen og spise et måltid mad, med en førsteklasses udsigt over Gudbrandsdalen.

Tramp i pedalerne på Mosetertoppen

Tag gondolen til Mosetertoppen, hvor både du og ungerne kan slå jer løs på cykler, skateboards eller løbehjul på store, asfalterede pump tracks. Igen er der noget både for begyndere og erfarne mountainbike-ryttere, der vil finpudse teknikken. De mindste kan prøve kræfter med et specielt funtrack, der er fyldt med træelementer, balance boards, broer, vipper og andre nemme forhindringer.

Landevejscykling eller sticykling

Hafjell og omegn vrimler også med muligheder for andre typer cykling - brede landeveje, skovstier, grusveje samt svære stisektioner dækket af rødder og klipper.

Fra Mosetertoppen strækker stinetværket sig langt mod øst og nord, og forbinder Hafjell-området med stierne i Sjusjøen og Lillehammer mod syd. Du cykler i et varieret landskab ved trægrænsen, med sceniske udsigter til de omkringliggende fjelde og dale.

Lej cyklen hos din LBS

LBS betyder 'local bike shop', og i Hafjell Bike Shop kan du leje cykler og udstyr til hele familien - downhill og full-suspension trail bikes, elcykler og alt derimellem, inklusiv alt nødvendigt sikkerhedsudstyr.

Får din cykel en defekt undervejs, kan de dygtige cykeldoktorer hjælpe med at få den i topform igen. Du kan også leje sikkerhedsudstyr separat.

At leve er at lære

Har du brug for en hurtig introduktion til downhill-cykling, ville du ønske at dit flow var lidt bedre eller at du havde skills nok til at udføre de sværeste turns? Et hold erfarne instruktører står klar til at hjælpe dig, enten individuelt eller som del af en gruppe.

Et eventyr for hele familien

Lillehammer-regionen er fuld af sjove forlystelsesparker som Hunderfossen og Lilleputthammer, kunst- og friluftsmuseer som Maihaugen og Lillehammer Kunstmuseum, samt begivenheder og aktiviteter for hele familien. Med masser af gode spisesteder og overnatningsmuligheder i området er du sikret et behageligt ophold på Hafjell.

Se selv

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Hafjell og Lillehammer tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider