Skip to main content

En guide til de skjulte stier i Trysil

Unknown Component
civid: 5e79d2d44335a7dcfdc5d7b2
name: plugins_common_social_share (widget)

Over 100 kilometer med naturlige stier og single tracks – ikke underligt er Trysil et stort hit blandt MTB-fans. Trysilguidene hjælper dig med at finde det rette spor.

Det er en varm solskinsdag. Sporene er knastørre. Vores cykelguide Robin von Braun står ude foran Radisson Blu Hotel. Han er klar til turen. Han skal mødes med to passionerede mountainbikere, som har booket en to-timers tur med Trysilguidene. Steve Glazebrook og Johan Persson glæder sig til at prøve kræfter med noget nyt i dag.

"Trysil er fuld af fede spor, men det kan være svært at vide, hvor de er", siger Johan Persson. "Trysilguidene kender alle afkroge af det lokale terræn, også alle de skjulte perler. De ved også, hvor forholdene er bedst på det givne tidspunkt."

En passende udfordring

Efter at have sludret lidt med Steven og Johan kender Robin deres niveau og har en ide om, hvad det er for en cykeloplevelse, de håber på at få. På baggrund af deres oplysninger foreslår han, at de cykler østpå. De skal krydse Trysilelven og cykle gennem centrum af Trysil. Derfra går det op ad bakke.

"Vi cykler op ad Bergvegen i retning af Ås, rundt om Bjønnåsen, hvor der er en fin nedkørsel med mulighed for masser af flow og fart, som drengene har ønsket sig. Vi kan vælge at tage turen ned langs Ljørdalsvegen eller Gravavegen. Jeg tror, at Ljørdalsvegen er det rigtige valg i dag. Den er ret teknisk, så de vil helt sikkert blive udfordret", siger Robin.

Finjuster din teknik

Steve og Johan har en del cykelerfaring fra tidligere. Men de er åbne for forslag, tip og trick fra guiden – jo mere de lærer, desto sjovere er det for dem. Ind imellem stopper de, stiger af cyklerne og taler om terrænet.

"Vi kan godt lide at hjælpe vores gæster med at udvikle deres teknik", siger Robin. "Selv små trick og justeringer kan gøre en stor forskel. Og man lærer meget af at stoppe op og vurdere terrænet, som vi gør i dag. Tale om, hvordan man laver det perfekte hop."

Tilbage på hotellet evaluerer Robin og drengene turen. De er glade, men langt fra færdige for i dag. Lige så snart Robin har udpeget endnu et par spor på kortet, hopper de på deres cykler og vinker farvel, inden de suser af sted på nye MTB-eventyr.

Robins favoritspor i Trysil

Fra Bjønnåsen ned ad Sponbergvegen (nr. 96) til Skumlesvingen (nr. 84). Sporet har lidt af det hele. Det starter stille og roligt, til man opnår et godt flow og en god hastighed, så bliver den mere teknisk. På vejen passerer man store sten og trærødder, og nogle steder er der temmelig stejlt.

Når årstiden ikke er afgørende

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider