Skip to main content

Mountainbiking ved Lyngenfjorden

Unknown Component
civid: 6571843fc431df318ba05ee3
name: plugins_common_social_share (widget)

Vil du cykle på naturstier i et fantastisk landskab? Der er mountainbike-terræn i verdensklasse ved Lyngenfjorden i Nord-Norge, masser af plads og storslåede udsigter.

På din ferie med mountainbiken i Lyngenfjord-området behøver du tænke over, om liften er åben eller ej - for der er ikke nogen. For at nyde må du først yde - cykle, skubbe og bære cyklen op på fjeldet. Men den frihed, og de fantastiske udsigter, du får, er det hele værd.

En lang række stier forbinder havet med fjeldet, og de bedste og mest bæredygtige findes i denne mountainbiking-guide – 'selected trails in the Lyngenfjord region' (PDF, engelsk og norsk). Bemærk, at folk til fods også benytter stierne, og at jorddyrkere og rensdyrhyrder var her lang tid før MTB’erne. Vis hensyn.

Find de bedste steder i Lyngen

Prøv de sceniske naturstier i Nord-Lenangen eller de præparerede ruter i området ved Lyngseidet, en kort færgetur fra Olderdalen. En guide kan vise dig de bedste stier, og du kan leje full-suspension cykler eller fat bikes.

Social ved Storfjord

Skibotn er en berømt MTB-destination, med et stort udvalg af stier, hvor du let kan møde ligesindede. Du kan også tage en tur ind i ødemarken i Storfjord, med eller uden guide. I august kan du deltage i Skibotn Stifestival, der har fundet sted hvert år siden 2013. Ingen konkurrencer, men masser af sjov!

Angrib stierne i Kåfjord

I Kåfjorddalen bag ved Birtavarre er der nogle rigtigt fede stier. Det er også det eneste sted i Lyngenfjord-regionen, hvor du kan tage din cykel med i en shuttle, op til 700 meters højde. Vil du tage den lidt mere med ro kan du nyde fjeldudsigten i Olderdalen. Der udbydes guidede ture.

Fra Kåfjord kan du tage færgen over til stierne i Lyngseidet.

Fede forhold i Nordreisa

Fra Storslett, den største landsby i regionen, kan du tage ind i Reisa, en af Norges mindre kendte nationalparker. Her kan du cykle på naturstier, mens du beundrer det runde Nordreisa-fjeld. De lokale guider kan fortælle dig mere om både terrænet og områdets samekultur.

Langdistance på Lavkaløypa

Den 68 kilometer lange Lavkaløypa starter i Hatteng i Storfjord og løber igennem Kitdalen op til cirka 800 meters højde. Derefter går det ned af i Skibotndalen, før det slutter i Skibotn. Denne tur følger den samme rute som MTB-løbet Lavkarittet.

Andre udfordringer

Lyngenfjord-regionen med Lyngsalpene, Reisa Nationalpark og øen Skjervøy er også kendt for andre bæredygtige aktiviteter i naturen. Tag på fisketur eller vandretur under midnatssolen, se nordlyset danse, prøv elastikspring eller tag med på fjordsafari eller en elvbådtur ind i Reisa. Og glem ikke at prøve de lokale madspecialiteter.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Lyngenfjorden tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider