Skip to main content

KLATRING

Mod nye højder

Bratte klippevægge, små bouldersten, sjove klatreruter, luftig rappelling.

Intet slår den tilfredsstillende følelse af at have besejret endnu en klatrerute.

Norge byder på klatring af enhver slags til ethvert niveau, samt erfarne guider der kan hjælpe dig godt på vej mod toppen.

Der er altid fuld fokus på sikkerhed!

I maj 2021 blev Lofoten i Nord-Norge af Financial Times udnævnt til en af de bedste klatredestinationer i Europa.

Spektakulære vægge, utallige muligheder for bouldering og den evige midnatssol gør denne øgruppe, og især Henningsvær, til en magnet for klatrere fra hele verden.

Den næsten 1.400 meter høje fjeldtop Stetind i Narvik ikke langt fra Lofoten er også et populært (og smukt!) klatremål. Fjeldet er i sig selv et syn for guder, men udsigten fra toppen er endnu bedre! Først er der dog en stejl og udfordrende klatring, der skal overstås - du skal være i god form.

For at få mest ud af klatreturen til Stetind anbefales det at hyre en lokal og certificeret fjeldguide - så er der fuldt styr på sikkerheden undervejs.

Hurrungane-fjeldene i Jotunheimen er med sine lokkende fjeldtoppe på mange klatrere og skiløberes bucket list. Her er et varieret og alpint landskab, med alt hvad en fjeldged kan ønske sig.

En af de mest populære klatredestinationer er Store Skagastølstind, det tredjehøjeste fjeld i Norge.

Ruten starter ved Turtagrø, et hotel og mødested i Jotunheimen. Du går mod Skagadalen, før du klatrer op til Bandet-hytten (på billedet) og videre mod toppen. Vandreturen tager omkring 12-15 timer tur/retur, og det er nødvendigt at være i god fysisk form.

Klatring i Åndalsnes er også en fornøjelse, med Trollveggen, Romsdalshorn, Bispen og Hornaksla blandt de lokale favoritter.

Mjelva og Skiri er gode steder at bouldre.

”Tinden” på billedet her er Norsk Tindesenter, hvor du kan lære om stejle friluftsaktiviteter gennem interaktive udstillinger og teste højdeskrækken på en af Norges højeste indendørs klatrevægge på 21 meter!

Befinder du dig i Sørlandet og har du mod på en rigtig klatreudfordring? Sæt kurs mod Lillesand!

Med sine 47 meter er Over i Lillesand det største fritstående klatretårn i verden. Her kan du klatre til tops med eller uden en guide - eller tage trappen (det er en oplevelse i sig selv). På toppen er der udover en fabelagtig panoramaudsigt over det sydlige Norge også et glasgulv.

Tør du kigge ned?

Om vinteren kan du hakke øksen ind i isen og klatre op ad de frosne vandfald i Rjukan, et af de bedste steder for isklatring in Nordeuropa.

Geitgallien (på billedet) på Lofoten er også et populært vinterrejsemål for isklatringsfolket - husk isøkse og klatrejern!

Men vær forsigtig og husk på, at isklatring uden guide kun er for meget erfarne isklatrere.

Har du en lille adrenalindjævel gemt i maven, men mangler klatreerfaring? I så fald er en Via ferrata noget for dig. Via ferrata er en type klatring, hvor du er forbundet til et stålkabel hele vejen - det er derfor også velegnet for familier med lidt større børn.

Nye Via ferrata-ruter popper op overalt. I dag er der mere end 20 ruter rundt om i Norge, blandt andet nær ikoniske Trolltunga (på billedet). Eller tør du prøve kræfter med en af de mest krævende ruter i Norge; Ragnarok Extreme i Loen?

Tid til en nedtur!

Rappelling, hvor du firer dig ned ad fjeldsiden ved hjælp af et reb, er en lige så stor oplevelse som klatreturen op.

Vil du prøve? Her er nogle gode forslag.

Klatreparker er en sjov måde at lære mere om balance for yngre og mindre erfarne klatrere. Her kan du prøve ziplines og udfordre højdeskrækken på en rute, der passer til dit ambitionsniveau.

Hvis vejret er dårligt, kan du i mange større byer finde indendørs klatrevægge.

Klatring i Norge

Flere klatremuligheder

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvor du vil klatre.

0

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider