Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The Midsundtrappene stairs to Rørsethornet in Molde in Northwest, Fjord Norway.
The Midsundtrappene stairs to Rørsethornet in Molde in Northwest, Fjord Norway.
Midsundtrappene to Rørsethornet in Molde.
Photo: Mattias Fredriksson
Midsundtrappene to Rørsethornet in Molde.
Photo: Mattias Fredriksson

Tag trappen til toppen

Three people hiking the Helgelandstrappa sherpa stairs in Mosjøen, Helgeland, Northern Norway
Three people hiking the Helgelandstrappa sherpa stairs in Mosjøen, Helgeland, Northern Norway
Helgelandstrappa in Mosjøen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Helgeland Reiseliv
Helgelandstrappa in Mosjøen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Helgeland Reiseliv
Tag trappen til toppen
Man admiring view after hiking the Flørli mountain stairway in Lysefjord, Fjord Norway
Man admiring view after hiking the Flørli mountain stairway in Lysefjord, Fjord Norway
Hiking the Flørli stairs in Lysefjord.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Hiking the Flørli stairs in Lysefjord.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Tag trappen til toppen

Trin for trin! Menneskeskabte trappetrin i de norske fjelde gør det mere sikkert at nå til tops - mange er dog ganske krævende og kan sagtens tage pusten fra dig. Se nogle af Norges længste og flotteste trappestier.

Er du klar til at trimme lårmusklerne? Test formen på en af de stadigt flere træ- eller stentrapper, der fører dig op til toppen af fjeldene over hele landet. På toppen belønnes du med udsigter, der kan tage pusten fra enhver - du har sandsynligvis allerede mistet den adskillige gange på vej op.

Trappetrinnene gør det både lettere og tryggere at gå, og beskytter samtidig den sårbare natur. Så hold dig til trappen - lad være med at gå på siden selvom det værker lidt i benene. Husk at stoppe helt op hvis du vil nyde udsigten eller tage billeder undervejs. Du har virkelig ikke lyst til at falde!

Geirr Vetti er daglig leder for Stibyggjaren, et firma der hyrer sherpaer fra Nepal til at bygge trapperne i de norske fjelde. De har stået bag mere end 300 stiprojekter i Norge i de senere år. Her anbefaler Geirr nogle af de længste og mest spektakulære trappetrin i Norge.

 1. 1. Flørlitrappene ved Lysefjorden

  Flørlitrappene ved Lysefjorden er en af verdens længste trætrapper. Følger du de 4.444 trin kommer du fra Flørli ved Lysefjorden til Ternevatnet, 740 meter længere oppe. Du kan følge den 100 år gamle Rallarstien ned igen, hvis du har fået nok af trapper. Turen er krævende, så vær godt forberedt. Den tager cirka 4 timer.

  Mere at foretage sig: Tag båden til den lille landsby Flørli, hvor der er mulighed for overnatning og spisning. Preikestolen og Kjerag ligger ikke langt herfra. Tæt på Stavanger.

 2. 2. Midsundtrappene ved Molde

  Denne stentrappes 2.200 trin på øen Otrøya i Nordvest bringer dig op til Rørsethornet i 659 meters højde. Turen har panoramaudsigt over havet og øerne. Nogle dele af trappen er meget stejle.

  En lidt nemmere vandretur i området er turen til nabofjeldet Digergubben (527 meter over havets overflade), hvor du ”kun” skal besejre 1.400 trin.

  Mere at foretage sig: Besøg rosernes by Molde eller art nouveau-byen Ålesund. I nærheden ligger også Atlanterhavsvejen, der ofte betegnes som verdens smukkeste køretur.

 3. 3. Helgelandstrappa i Nord-Norge

  Helgelandstrappa ved Mosjøen i Helgeland er Norges længste stentrappe. Trappen åbnede i efteråret 2019. Dens 2.500 trin fører op til det 818 meter høje Øyfjellet. I stedet for at gå samme vej ned kan du tage turen med Norges længste zip line, tværs over lakseelven Vefsna. Du lander i haven hos Fru Haugan, det ældste hotel i det nordlige Norge.

  Mere at foretage sig: Mosjøens gamle træhuse er et besøg værd. Du kan også prøve kræfter med via ferrata, laksefiskeri eller rafting på Vefsna-elven. I området ligger den 500 meter lange Øyfjellgrotta, som du kan udforske sammen med en guide.

 4. 4. Prestholtstien i Geilo

  Hallingskarvet nær Geilo rejser sig som en gigantisk bølge på det enorme Hardangervidda fjeldplateau. Fra den idylliske Prestholtsetra-gård fører 2.500 stentrin dig på én svedig kilometer op til en fantastisk udsigt på toppen. Følg den samme sti ned igen, eller fortsæt på den 6,5 kilometer lange Prestholtrunde. Det er en moderat tur, der tager cirka 4 timer.

  I Eggedal, cirka to timer væk, kan du prøve trinnene på Madonnastien, der er blevet udnævnt til Norges mest populære vandrerute.

  Mere at foretage sig: Geilo har et godt vandre- og cykelterræn samt masser af andre sjove aktiviteter, for eksempel downhill-cykling på Geilo Sommerparks pister. Besøg også ostemejeriet og -butikken i Hol.

 5. 5. Oppstemten til Ulriken-fjeldet i Bergen

  Hvis du tager trappen i stedet for gondolbanen til toppen af Ulriken i Bergen, klatrer du godt 290 meter via 1.300 trin. Belønningen er, at du kan tage gondolen - eller en zipline - ned igen.

  Stentrappen op ad Stoltzekleiven til Sandviksfjellet er en lettere tur, med bare 800 trin.

  Mere at foretage sig: Bergen er en spændende by med masser af attraktioner, for eksempel Bryggen. Byen ligger tæt på både Sognefjorden og Hardangerfjorden.

 6. 6. Vegatrappa på Vega-øerne

  Det er de lokale indbyggere, der står bag den smukke trætrappe på de UNESCO-beskyttede Vega-øer ud for Helgelandskysten. Efter knap 2.000 trin og 450 højdemeter kan du puste ud på toppen af Ravnfloget, hvor der er panoramaudsigt over havet og øerne.

  Mere at foretage sig: På Vegaøerne holdes den gamle tradition med at høste edderdun fra forladte reder stadig i hævd. Du kan besøge deres redehuse. Andre sommeraktiviteter på Vega er kajakpadling, cykling og via ferrata-klatring.

 7. 7. Sherpatrappa i Tromsø

  Tromsø forbinder denne trappes 1.300 stentrin Fløyvegen i 85 meters højde med kabelbanen Fjellheisens øvre station i 421 meters højde. Du bestemmer selv, om du vil gå op eller ned - eller begge dele.

  Mere at foretage sig: Tromsø har et væld af museer og et levende kulturliv. Byen ligger også tæt på store rekreative områder, som for eksempel Lyngen, Sommarøy, Kvaløya og Senja, hvor der er nærmest endeløse muligheder for at være aktiv.

 8. 8. Reinebringen på Lofoten

  Denne krævende tur ved Reine i den yderste del af Lofoten er ikke for sarte sjæle eller folk med højdeskræk. Efter at have forceret hundredvis af stejle trappetrin mellem fjeldtoppene vil udsigten over Vestfjorden og de små fiskerlandsbyer Reine og Hamnøy sikkert få din puls yderligere op. Turen bør kun udføres i godt vejr.

  Mere at foretage sig: Udforsk Lofotens karakteristiske fiskerlejer og kunstgallerier, hvide sandstrande og spektakulære fjelde. Prøv fiskeri eller lær at klatre, dykke, padle eller surfe.

 9. 9. Ruiplassen i Dalen, Telemark

  Fra Dalen i Telemark kan du tage turen op ad de 810 stejle stentrin til husmandsstedet Rui. Dette er en rute med historiske rødder, og undervejs kan du lære mere om de to usædvanlige søstre, der boede hele deres liv her. Blot én enkelt gang var de udenfor Telemark - for at besøge selveste kongen i Oslo! Hele opturen er næsten 5 kilometer lang og tager små 2 timer.

  Mere at foretage sig: Efter turen kan du slappe af i den panoramiske sauna Soria Moria på Bandak-søen samt overnatte på det historiske Dalen Hotel. Telemarkskanalen ender her, så en bådtur gennem sluserne er den optimale måde at komme hertil.

 10. 10. Rødøyløva på Helgelandskysten

  Turen op på det majestætiske fjeld Rødøyløva på Rødøy er en af de smukkeste ture langs Kystriksveien, Helgelandskystens nationale turistvej. Over 1.000 trin hjælper dig op på toppen, hvor du kan se tusindvis af øer, skær og hvide sandstrande. Uforglemmeligt i midnatssol! Sæt 3-4 timer af til hele turen.

  Mere at foretage sig: Rødøy er et padleparadis, og Svartisen ligger blot en kort køretur væk.

 11. 11. Munketreppene i Hardanger

  Betræd Norges ældste stentrappe! Disse 616 trin i Hardanger blev opført af engelske cisterciensermunke i begyndelsen af det 13. århundrede, for at forbedre vejen mellem fjorden og Hardangervidda. De grundlagde også den frugtproduktion, der karakteriserer den idylliske landsby Lofthus den dag i dag. Trappen er en del af Dronning Sonjas panoramarute mellem Kinsarvik og Lofthus. Hele turen op tager cirka 3,5 timer.

  Hardangerfjord-området kan du også prøve kræfter med de over 2.000 sherpa-trin langs Buførevegen, en historisk pilgrimsrute mellem Reisæter og Botsvatn.

  Mere at foretage sig: Hardanger tilbyder mange spændende aktiviteter og skønne vandreture, herunder den ikoniske tur op til Trolltunga. Der er også mange interessante museer og maleriske frugtplantager i området, der er berømt for de blomstrende frugttræer og cider-produktion.

Gå en tur i en af Norges flotte vandredale, eller få pulsen op med disse 10 tips for adrenalinjunkier. Uanset hvad kan du få hjælp til at skræddersy turen med Up Norway!

Efterlad det, som du fandt det

Norge er et ubeskriveligt smukt land, med et utal af dramatiske naturvidundere – vandfald, fjorde, fjelde og gletsjere. At bevare landskabet, dets samfund og den norske livsmåde er essentielt for både de lokale og de besøgende.

'Efterlad det, som du selv har lyst til at finde det', lyder mantraet - så tag ikke andet end billeder og behold kun minderne.

Bæredygtig rejse i Norge

Se Norge, trin for trin

Et udvalg af vandreture, hvor du kan tage trappen noget af vejen.

Efterlad det, som du fandt det

Norge er et ubeskriveligt smukt land, med et utal af dramatiske naturvidundere – vandfald, fjorde, fjelde og gletsjere. At bevare landskabet, dets samfund og den norske livsmåde er essentielt for både de lokale og de besøgende.

'Efterlad det, som du selv har lyst til at finde det', lyder mantraet - så tag ikke andet end billeder og behold kun minderne.

Bæredygtig rejse i Norge

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Snør vandrestøvlerne

Noget af det bedste ved vandring er, at alle kan gøre det! Find en vandretur, der passer til din aktuelle dagsform.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen