Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Eidsfoss, Telemarkskanalen

Telemark

En region med mange former og farver

Telemark rummer alt, lige fra Norges mest charmerende kystby til høje fjelde og højlandsplateauer, og regionen er lige så alsidig, som den er smuk.

Den norske maler Edvard Munch fandt fred i Kragerø på Skagerrak-kysten, hvor det klare, blå hav har givet byen tilnavnet “Kystbyernes juvel”. Nordmændene er ikke i tvivl: Om sommeren firedobles indbyggertallet nemlig i den lille by.

Telemark er dog langt mere end kystlinje, for regionen strækker sig langt ind i landet, helt op til det kæmpemæssige fjeldplateau Hardangervidda – Norges største nationalpark – som næsten ingen træer har.

Med en højde på 1.883 meter er Gaustatoppen regionens højeste punkt. Det siges, at du herfra kan se en sjettedel af hele det norske fastland. Det kan varmt anbefales at tage turen op på gåben, men der er også en elevator som kører helt op til caféen på toppen af fjeldet. I dalen neden for fjeldet ligger den charmerende by Rjukan, med en lang krigs- og industrihistorie, og optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Telemark er også kendt for sin kanal, der via 18 slusekamre fordelt over en strækning på hele 105 kilometer forbinder regionens største by Skien med den lille by Dalen. Niveauforskellen er 72 meter.

Vest-Telemark, som omfatter området omkring Dalen og Seljord, er et historisk vigtigt område når det handler om folkemusik og traditionel historiefortælling, og det oldnordiske sprog er da også i høj grad afspejlet i dialekten. Det er også her, den vigtige norske tradition med at stå på ski har sine rødder.

Gaustatoppen, Telemark
Gaustatoppen
Mediateam/VisitRjukan
Notodden
Notodden
Johan Berge/Visitnorway.com
Kragerø
Kragerø
Hanne Blesvik Andersen / Visit Kragerø
Vemork, Rjukan
Rjukan
Hans-Dieter Fleger
Ad

Gå ikke glip af

Sov godt

Uden mad og drikke

Sådan kommer du hertil

Med fly:
  • Den nærmeste lufthavn med internationale flyforbindelser er Sandefjord Lufthavn Torp.
  • Der ligger også en lille lufthavn i Skien – Skien Lufthavn Geiteryggen – med forbindelser til det vestlige Norge.
Med bil:
  • E18 løber gennem den sydlige del af Telemark, når du kører mellem Oslo og Kristiansand/Stavanger, mens E134 løber gennem de midterste/øverste dele af regionen til Hardanger og Haugesund.
  • Et omfattende netværk af ekspresbusser dækker hele regionen.
Med tog:
  • Sørlandsbanen krydser Telemark med Nordagutu og Bø som de centrale stationer. Derudover er der Vestfoldbanen, som kører fra Skien/Porsgrunn via Vestfold til Oslo. Norske Statsbaner (NSB) står for driften af begge baner.
Med båd:
  • I Telemark-regionen findes der en lang række både, der sejler på søer og elve ind i landet regelmæssigt hele sommersæsonen.
  • Telemark ligger ikke så langt fra havnene i Oslo, Kristiansand, Larvik, Sandefjord og Langesund, hvorfra der er færgeforbindelser til forskellige europæiske byer.

Telemark tilbyder også ...

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad